W.o... Kotach cz.7 {04.2014}
- meluzyna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W.o... Kotach cz.7 {04.2014}
Jakie czasy, takie jedzenie.
Przecież ludzie jedzą podobnie, chemia, chemia i jeszcze raz chemia. Wszystkie E, syropy glukozowo- fruktozowe prawie we wszystkim, chleb z polepszaczami, pryskane warzywa, owoce, itd, itd.
Przecież ludzie jedzą podobnie, chemia, chemia i jeszcze raz chemia. Wszystkie E, syropy glukozowo- fruktozowe prawie we wszystkim, chleb z polepszaczami, pryskane warzywa, owoce, itd, itd.
Jak to zrobiliście, że wyszkoliliście kota Też bym tak chciała, żeby mój kot nie budził mnie o porze jakiej on chce :S
Reklamom mówimy STOP
- meluzyna
Trochę to trwało, na zasadzie kto dłużej wytrzyma Całkowicie ją olewałam. W końcu się nauczyła, że mój sen, to rzecz święta, czy to w dzień czy nad ranem
- Fajerka
- 200p
- Od: 22 mar 2014, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie najmniejszy urwis wie jak wyrwac mnie z lozka, wchodzi w moje siewki na parapecie
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Podlej te siewki walerianą, będzie ubaw.Fajerka pisze:U mnie najmniejszy urwis wie jak wyrwac mnie z lozka, wchodzi w moje siewki na parapecie
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- Fajerka
- 200p
- Od: 22 mar 2014, o 11:55
Ani kocimietka ani waleriana nie dziala na moje sierściuchy ;-)
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek
- Ala66
- 50p
- Od: 28 sie 2014, o 22:54
Jak tam Fajerko biały kotek ?
Pozdrawiam
Największe bogactwo, to robienie tego, co kochasz. - Colin P. Sisson
Największe bogactwo, to robienie tego, co kochasz. - Colin P. Sisson
Co do karm...No niestety jest tak jak meluzynka napisała;jakie czasy taka karma.Sucha karma to ,,zapychacz,,i ta co kosztuje grube pieniądze i ta co jest za grosze.Właściciel sam decyduje czym karmi i jakimi pieniążkami dysponuje.Prawda jest taka ,że wydaje nam sie,że kupując karmę za 6 zł.zrobimy dobry interes,bo obok stoi karma za 30 zł,ale kiedy przeczytamy skład;to wiemy dlaczego jest taka rozbieżność w cenie.
Ja na swoich pupilach nie oszczędzam ,bo wiem ,że wet.kosztuje dużo więcej,a strata ,,milusińskiego ,,bardzo boli i to długo.
Mimo ,że sprowadzam dla psa karmę z Czech ,typową dla owczarków niemieckich i kotów długowłosych za naprawdę ciężkie pieniądze;to nie obyło się bez komplikacji żywieniowych u kota z problemami przewodu moczowego.Teraz dodatkowo oprócz karm,które zamawiałam;muszę zamawiać weterynaryjną specjalnie dla jednego LEOSIA.Ze zwierzętami jest tak samo jak z ludżmi;można się odżywiać książkowo i zachorować nie używając używek na np.nowotwór.Tak samo jest z cukrzycą,których jest kilka rodzaji i nie koniecznie są to choroby żywieniowe.
Zwierzęta powinny mieć zróżnicowaną karmę;surową ,płynną i suchą kiedy nas w domu nie ma dłużej.Każda karma wysoko przetworzona nie zastąpi surowego mięsa i podrobów.
Ja na swoich pupilach nie oszczędzam ,bo wiem ,że wet.kosztuje dużo więcej,a strata ,,milusińskiego ,,bardzo boli i to długo.
Mimo ,że sprowadzam dla psa karmę z Czech ,typową dla owczarków niemieckich i kotów długowłosych za naprawdę ciężkie pieniądze;to nie obyło się bez komplikacji żywieniowych u kota z problemami przewodu moczowego.Teraz dodatkowo oprócz karm,które zamawiałam;muszę zamawiać weterynaryjną specjalnie dla jednego LEOSIA.Ze zwierzętami jest tak samo jak z ludżmi;można się odżywiać książkowo i zachorować nie używając używek na np.nowotwór.Tak samo jest z cukrzycą,których jest kilka rodzaji i nie koniecznie są to choroby żywieniowe.
Zwierzęta powinny mieć zróżnicowaną karmę;surową ,płynną i suchą kiedy nas w domu nie ma dłużej.Każda karma wysoko przetworzona nie zastąpi surowego mięsa i podrobów.
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Cham zciałapytać Cię czy dajesz zwierzętom podroby. Mój Wet zdecydowanie je odradza. Są dużo tańsze niż mięso więc mogłyby je jeść częściej.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- meluzyna
A dlaczego weterynarz odradza podroby?
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Twierdzi, że zwierzęta rzeźne są karmione takimi paskudztwami i one odkładają się w nerkach, wątrobach itp i więcej robią szkody naszym pupilom niż z nich pożytku.
Beata
- meluzyna
A ludzie mogą to jeść? Ha ha.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
Nawet dzieciom wskazana jest wątróbka. A co jest w puszkach dla kota. Nawet od tych renomowanych firm. Mój kot to uczuleniowiec je tylko puszki i to niektóre i wątróbkę, po surowym mięsie wymiotuje.