Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Martuś Gunnera pięknie przezimowała i widać puszcza już liście. ;:196
Wiosenne przebudzenie cudne i jak ślicznie się piwonia wyłania ;:180 ;:180 ja zaś nie mam ranników, co kupie posadzę znikają czyżby nornica wiedziała gdzie ja je sadze. ;:174 ;:224
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta a liczyłaś ile masz odmian piwonii.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Ja też jestem ciekawa liczby odmian piwonii w Twoim ogrodzie Martuniu ;:333
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Jestem,tak jak obiecałam :wit Przejrzałam dwa twoje wątki Martuś,myślałam że znajdę zdjęcie tej tawułki.Zdjęcia co prawda nie znalazłam,ale co się naoglądałam to moje.A ogród masz do pozazdroszczenia.
Pozdrawiam.Agnieszka
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu,u mnie wiosna była skromna,ale staram się ją wzbogacić i ranniki są u mnie pierwszy rok,piwonie sadzę bardzo płytko,korzeń prawie na wierzchu,dobrze go widać ,Gunnera ładnie przeżyła,połowę okrycia już ściągnęłam ,miłego dnia ;:196

Aniu,może mi się uda zrobić to zdjęcie ,bo nie bardzo umiem przestawić aparat,spróbuję .wierzba smocza nie wszystkie gałązki ma staśmione ,bo tylko starsze się spłaszczają ,a młode są takie jak u zwykłej wierzby,dlatego nie bardzo można je obcinać ,a w lecie cała roślina wygląda jak oleander,wiele ludzi jak do mnie przyszło do ogrodu ,to myślało ,że mam tyle oleandrów,ma takie podobne listki i pokrój trochę też,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:168

Reniu,ranniki mam pierwszy rok,ja też czekam na świat piwonii,sporo nowych kwitnień powinno być,bo w tamtym roku różne nowości zasadzone,pozdrawiam i życzę słoneczka ,u mnie sypało śniegiem ,a teraz wyszło, pewnie na chwilkę słoneczko ,ale jest zimno ,buziaczki ;:196

Ewciu,tak sie prowadzi maliny owocujące ja pędach jednorocznych ,a owocujące na pędach dwuletnich ,nowych pędów sie w ogóle nie wycina ,tylko te które owocowały ,a cały maliniak robi się tak samo,pozdrawiam ;:196

Sabinko,może też mi się uda doczekać dużej Gunnery, jest u mnie pierwszą zimę,piwonii nie kupuję u p, Kołodziejskiego,napiszę Ci na pw,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:168

Soniu,nawet bardzo łatwo mi się ją okryło,też się jej bałam ,ale spokojnie można to zrobić i siedzi całą zimę ,dopiero teraz odkryłam połowę,ja tam opisałam prowadzenie malin owocujących na pędach jednorocznych ,maliniak malin owocujących na pędach dwuletnich tak samo sie zakłada tylko nie wolno ścinać wszystkich pędów,ścina się tylko pędy które właśnie w danym roku owocowały ,a pozostałe pędy ,które wyrosły a nie owocowały zostawia się na rok następny ,bo właśnie na tych nowych pędach będą maliny,miłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Jednak to delikatna roślina, choć przepiękna. Zauroczona Twoimi kleome, napikowałam ponad dwadzieścia. :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,może masz późniejszą odmianę i troszkę później wyjdą chociaż u mnie widać wszystkie piwonie,ale ja sadzę prawie na wierzchu,pozdrawiam :wit

Marysiu,właśnie też mi się spodobał,mam go parę szt,a Gunnera też pierwszą zimę u mnie,niech pokaże co potrafi,u mnie też ciągle śnieg i wichury i zamiecie,teraz znowu słonko świeci i tak naokoło,no i bardzo zimno ,więc nie da się nic robić w ogrodzie ,życzę miłego popołudnia i dużo zdrówka ,buziaczki ;:196

Aniu,nawet nie wiem czy omszony ,bo mnie to nie interesowało jak kupowałam ;:306 ładnie przetrwał zimę i to ważne ,zaraz będzie kwitnął a z tym przedwiośniem to tak cudnie u mnie nie jest ,dopiero trochę nadrabiam ,pięknie przetrwał zimę kłosowiec od Ciebie, przysłałaś mi takie cienkie niteczki ,że myślałam ,że to nie może przetrwać ,pod koniec lata cudnie i długo kwitnął,zimę przetrwał bez żadnego okrycia i jest zieloniutki i rozrośnięty :tan

Dorotko,tylko zwracaj uwagę jakie kupujesz maliny ,bo tam jest opisane maliny owocujące na jednorocznych pędach ,a jeżeli kupisz maliny owocujące na pędach dwuletnich ,to nowe urośnięte pędy się zostawia a obcina się tylko te pędy ,które już owocowały ,a maliniak robi się tak samo,pozdrawiam ;:168

Kasiu,dzięki za ocenę Gunnery ,piwonie wszystkie mają piękne kły ,są też takie co już listki pokazują ,te wcześniejsze a ranniki pierwszą zimę u mnie były i cieszę się że są,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Dorotko korzom,nie liczyłam i nawet się zgubiłam ,muszę zrobić spis z natury ;:306 ,pięknego popołudnia ;:168

Ewciu,muszę je policzyć,bo jestem zgubiona ;:196

Aguś witaj ,wczoraj tak mnie zmogło ,że nie miałam siły tu przyjść zaraz będę szukać tej tawułki,dziękuję za miłe słowa o ogrodzie ,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit ;:65

Soniu,ja też wysiałam ,ale dopiero 3 dni temu i jeszcze nic nie wyszło,ale myślę ,że warto je mieć w swoim ogrodzie,,buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu ja wysiałam Cleome, już wzeszły ładnie, cieszę się jak dziecko, bo to śliczne kwiaty ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,dzień taki chimeryczny ,raz pada deszcz,raz śnieg i wiatr,teraz słoneczko pięknie świeci,a ja zapraszam na troszkę wspomnień

tawułka chińska różowa wysoka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Eukomisy
Obrazek

tawułka chińska niska
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Pięknie ;:180 ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś zdjęcia wspominkowe cieszą, dziś pochwalę ;:196 klon palmowy z azalią, śliczny. No i biżuteria ogrodowa dyskretna, ale jaka piękna.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Przepiekna kalmia,ja właśnie czekam na dwie odmiany
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Martusiu w taki dzień jak dzisiaj z wielką przyjemnością ogląda się Twoje wspomnienia. Masz dorodne hosty,to chyba te z tych większych gatunków, muszę je nabyć. Azalki pięknie okwiecone i w tym roku też powinny dać popis. ;:196
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”