Tropiki (triki) cz.2
Re: Tropiki (triki) cz.2
Izuś, niewiele u mnie przedłużało pędy, więc tym bardziej jestem zadowolona Niech kwitnie jak najdłużej
Odczytaj PW
Grażynko, w tym roku może i słonka będę miała więcej. Właśnie "ogolono" lipy, które rosną w pobliżu moich okien. Już jest jaśniej w mieszkaniu. Ciekawe, kiedy to zauważą moje storczyki
Odczytaj PW
Grażynko, w tym roku może i słonka będę miała więcej. Właśnie "ogolono" lipy, które rosną w pobliżu moich okien. Już jest jaśniej w mieszkaniu. Ciekawe, kiedy to zauważą moje storczyki
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
A i dziś zauważyłam że swojego pierwszego posta na forum napisałam właśnie w twoim wątku..
Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Pozdrawiam Iza
Izka telepatia?
Taki pędzik zaczyna się rozkwitać
Ludisia Red Velvet
Lubie ją, za jej cudnej urody listeczki.
Taki pędzik zaczyna się rozkwitać
Ludisia Red Velvet
Lubie ją, za jej cudnej urody listeczki.
Z pozdrowieniami - Janka
prawdziwa telepatia.
Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
Pozdrawiam Iza
- magda111123
- 200p
- Od: 29 maja 2014, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I ja tutaj wreszcie trafiłam
Wspaniałe masz storczyki Janeczko, zwłaszcza ten biały w różowe kropeczki. Czy one kwitły przez zimę, czy to tegoroczne kwiaty?
Wspaniałe masz storczyki Janeczko, zwłaszcza ten biały w różowe kropeczki. Czy one kwitły przez zimę, czy to tegoroczne kwiaty?
Pozdrawiam, Magdalena
Kwiat jest uśmiechem rośliny. Peter Hille
Kwiat jest uśmiechem rośliny. Peter Hille
Madziu, witaj tutaj
Phalaenopsis biały w kropeczki, to jeden z najstarszych egzemplarzy. Kwitnie każdego roku. Szkoda, że nie ma tendencji do wydłużania pędu i wydawania pędów ze śpiących oczek. To też jeden z moich bardziej lubianych.
Obecnie kwitnące, pędy wypuściły jesienią, zimą zakwitły i nadal trzymają kwiatki.
Sylcia, dzięki
Phalaenopsis biały w kropeczki, to jeden z najstarszych egzemplarzy. Kwitnie każdego roku. Szkoda, że nie ma tendencji do wydłużania pędu i wydawania pędów ze śpiących oczek. To też jeden z moich bardziej lubianych.
Obecnie kwitnące, pędy wypuściły jesienią, zimą zakwitły i nadal trzymają kwiatki.
Sylcia, dzięki
Z pozdrowieniami - Janka
- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko nadrabiam zaległości więc zacznę od falków. Na tą pierwszą hybrydę poluję już jakiś czas i jak kiedyś było ich zatrzęsienie tak teraz trafić coś nie mogę . Scrable oczywiście jak dla mnie najpiękniejszy, ale ja lubię wszelkie kropki, żyłkowania, ciapy itd. więc wszystko super . No i jeszcze ten pędzior
- Krychna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Janeczko
Ślicznie kwitną Twoje hybrydki, mam trzy z nich, Scrable nie mam, a Twój jest uroczy, to taki woskowy prawda?
Ślicznie kwitną Twoje hybrydki, mam trzy z nich, Scrable nie mam, a Twój jest uroczy, to taki woskowy prawda?
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Janeczko Kochana widzę,że i u Ciebie wiosna się pojawiła
Kama, o tej porze roku, zawsze pojawiały się pędy u moich phal. Tymczasem cisza. Ale ostatni rok był dla mnie ciężki, Kwiatkom poświęcałam znacznie mniej uwagi niż dotychczas. I też dokuczał nam brak światła. Ale już przycięto gałęzie lip, które zasłaniały mi okna, to może i kondycja moich storczyków się poprawi.
Krysiu, u mnie teraz tylko pospolite hybrydy, które często widzę w innych wątkach. Kupione w większości w miejscowych, małomiasteczkowych marketach. Więc szału nie ma
Scrabble jest śliczny, woskowy
Iwonka, ja też uwielbiam wszelkie kropki, ciapki i krateczki. Stąd sporo takich phal. na moich parapetach.
Pędzior coś długo nie rozwija kwiatków, aż trochę mnie denerwuje
Bordową hybrydę kupiłam przekwitającą za 5 PLN w kwiaciarni w marcu ubiegłego roku. Przedłużała pęd aż do października. A zaraz potem wypuściła nowy pędzik, który ma cztery kwiatki.
Krysiu, u mnie teraz tylko pospolite hybrydy, które często widzę w innych wątkach. Kupione w większości w miejscowych, małomiasteczkowych marketach. Więc szału nie ma
Scrabble jest śliczny, woskowy
Iwonka, ja też uwielbiam wszelkie kropki, ciapki i krateczki. Stąd sporo takich phal. na moich parapetach.
Pędzior coś długo nie rozwija kwiatków, aż trochę mnie denerwuje
Bordową hybrydę kupiłam przekwitającą za 5 PLN w kwiaciarni w marcu ubiegłego roku. Przedłużała pęd aż do października. A zaraz potem wypuściła nowy pędzik, który ma cztery kwiatki.
Z pozdrowieniami - Janka
- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
No nie mogę czemu ja nie trafiam storczyków za śmiesznie małe pieniądze No a tymi 5zł to mnie zastrzeliłaś
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Janeczko pięknie kwitnienia masz pozdrawiam
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Iwonka, Wiki, dziękuję za odwiedziny
Storczyk kupiony w ubiegłym roku w marcu na przecenie w kwiaciarni za 5 zł, po roku mojej opieki zakwitł. Gdybym chciała zaopiekować się jeszcze bardziej, powinnam wiedzieć cóż to za gatunek. I tu liczę na Waszą pomoc
Storczyk kupiony w ubiegłym roku w marcu na przecenie w kwiaciarni za 5 zł, po roku mojej opieki zakwitł. Gdybym chciała zaopiekować się jeszcze bardziej, powinnam wiedzieć cóż to za gatunek. I tu liczę na Waszą pomoc
Z pozdrowieniami - Janka