Ups, nie dodałam rukoli , która świetnie komponuje się z jarmużem.ganio4 pisze: Jarmuż, pomidor uprażone pestki dyni i słonecznika, kilka kropel oliwy i dobrego octu balsamicznego. Pychotka
Jarmuż
Re: Jarmuż
Kasia
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miałem "z rozsady gruntowej", było git.Ja sieję z rozsady, słyszałam, że można bezpośrednio do gruntu, ale nie próbowałam jeszcze.
Ja wysiewam bezpośrednio do gruntu w maju.Gdy mają już po 4 listki rozsadzam na grządki.
- grazka100
- 500p
- Od: 25 paź 2010, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Troszkę "zaspałam" ale dzisiaj podkiełkuję nasiona jarmużu i będę siała do wielodoniczek.
Ten zeszłoroczny pięknie zakwitł.
Teraz jestem troszkę mądrzejsza, mam aż roczne doświadczenie, więc tym razem musi się udać.
Ten zeszłoroczny pięknie zakwitł.
Teraz jestem troszkę mądrzejsza, mam aż roczne doświadczenie, więc tym razem musi się udać.
- akkara
- 50p
- Od: 14 maja 2011, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie odmiany jarmużu polecacie?
Jeszcze nie siałam, ale postanowiłam potraktować jarmuż jako poplon po czosnku i wysiać wcześniej na rozzsadę.
Czytałam, że można siać do połowy lipca, ale nie wiem czy wszystkie odmiany.
Jeszcze nie siałam, ale postanowiłam potraktować jarmuż jako poplon po czosnku i wysiać wcześniej na rozzsadę.
Czytałam, że można siać do połowy lipca, ale nie wiem czy wszystkie odmiany.
Jarmuż
Pierwsza rozsada siana w maju coś mi nie wzeszła - ale dwa tygodnie temu wprost do gruntu wsiałem rozsadę i już pięknie wschodzi - jesień znów będzie smaczna.
-
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też siałam prosto do gruntu w kwietniu i w 100% wyrósł jarmuż
Będzie i w przyszłym roku u mnie !
-
Będzie i w przyszłym roku u mnie !
-
Bożena
Mączlik na jarmużu
Walczę z mączlikiem na jarmużu. Niestety, większość postów na forum dotyczy mączlika w tunelach. "Mój" ma się świetnie w gruncie, jednym słowem dezynfekcja nie wchodzi w grę. Co polecacie? Jarmuż wyrwać i spalić? Czy to coś da?
Chciałam Wam pokazać jaki sposób wymyślił mój mąż, aby odizolować jarmuż przed zającami, które co roku w zimę wyjadały wszystko do cna. Na działkę dojeżdzamy, dlatego nie możemy codziennie pilnować, a ja tak chciałam mieć świeży jarmuż czy to zimą czy wczesną wiosną
Są ta stare klatki po nomen omen, królikach, które mąż przycisnął do ziemi z kilku stron. Mam nadzieję, ze zdadzą egzamin
Są ta stare klatki po nomen omen, królikach, które mąż przycisnął do ziemi z kilku stron. Mam nadzieję, ze zdadzą egzamin
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Czy okrywać jarmuż na zimę? Mam grządkę czerwonego i nie wiem co robić bo zaczęły się już przymrozki, a ja pierwszy raz mam jarmuż.
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Okrywać ale od zajęcy. Od mrozu nie trzeba.
Iwonka, to teraz własnie jest okazja, aby narwać jarmużu, bo po przymrozkach jest najsmaczniejszy Narwać, zjeść na surowo w surówce, zrobić chipsy, zupę czy modny smoothie Pomysłów jest masa