Storczyki Anusski
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
mnie też kilka oczarowało. wczoraj widziałam tam mojego wymarzonego białego z mazami, ale jestem pewna, że R. nie zgodziliby się mi go zamówić, tym bardziej, że jeszcze nigdy tam nic nie zamawiałam. jedyny mój storczyk, który był kupowany przez internet, to żółta Vanda (żyje do dziś i ma się dobrze). zamówiłam ją 3 lata temu na orchidarium, pół roku czekałam na nią, aż w końcu przyszła do mnie w maju/czerwcu 2006.Blondysia pisze:Mnie ostatnio oczarowało kilka sztuk na allegro, jednak mam obawy co do tego w jakim stanie dojechałyby do mnie . Dlatego boję się ryzyka tego zakupu.
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monia80, pędź i kupuj. Oczywiście, nie zapomnij wstawić fotek swoich nowych nabytków ;:228
Storczykowa, mi się zdeformowane podobają. Jest duuużo różnych mieszańców, więc trzeba szukać, a może się znajdzie jakiegoś storczyka o niezwykłej kolorystyce. Wiele znalazłam tutaj: http://www.cedar-lodge.co.uk/main7.html Po obejrzeniu tej strony, moja lista chciejstw wydłużyła się o wszystkie storczyki, które na niej są
Blondysia, dziękuję Mam nadzieję, że hm... kolejne (?) kwiatki też będą takimi "eksperymentami"
Jeanne, warto spróbować z tą myślą Może akurat znajdą się jakieś ciekawe storczyki?
Mala_MI, dziękuję razem z moim 'Tygryskiem'
AGNESS, oczywiście, że nie można bez niego wyjść. Mam na to dowód
Ril, talentu to chyba nie mam... może akurat poszczęściło mi się, a następnym razem na Twoim parpecie wyląduje jakieś cudeńko, albo nawet kilka?
Marta C, ja kupiłam w OBI, możesz tam poszukać...
Śnieżka, Mamba dziękuję Wam.
Storczykowa, mi się zdeformowane podobają. Jest duuużo różnych mieszańców, więc trzeba szukać, a może się znajdzie jakiegoś storczyka o niezwykłej kolorystyce. Wiele znalazłam tutaj: http://www.cedar-lodge.co.uk/main7.html Po obejrzeniu tej strony, moja lista chciejstw wydłużyła się o wszystkie storczyki, które na niej są
Blondysia, dziękuję Mam nadzieję, że hm... kolejne (?) kwiatki też będą takimi "eksperymentami"
Jeanne, warto spróbować z tą myślą Może akurat znajdą się jakieś ciekawe storczyki?
Mala_MI, dziękuję razem z moim 'Tygryskiem'
AGNESS, oczywiście, że nie można bez niego wyjść. Mam na to dowód
Ril, talentu to chyba nie mam... może akurat poszczęściło mi się, a następnym razem na Twoim parpecie wyląduje jakieś cudeńko, albo nawet kilka?
Marta C, ja kupiłam w OBI, możesz tam poszukać...
Śnieżka, Mamba dziękuję Wam.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 31 sie 2008, o 23:09
- Agnieszka_73
- 200p
- Od: 16 paź 2008, o 21:17
- Storczykowa
mi też się bardzo dużo na tej stronie podoba. zwłaszcza mój wymarzony biały z fioletowymi mazami na brzegach. marzę o takim. ostatnio narysowałam takiego, by pokazać moim R. o jakim marzę. ja wiem, że jest mnóstwo mieszańców, ja niestety bardzo rzadko trafiam na jakieś ciekawsze storczyki, zwykle spotykam zwykłe białe lub różowe, a takie już mam. wolę coś rzadkiego, oryginalnego, ale mi się nie podobają Phalaenopsisy typu peloric. twój w różowe piegi jest ładny, ale nie każdy zdeformowany jest taki ładny. jak chcę jakieś ciekawsze storczyki, to się muszę wybrać na wystawę. bo tam są oryginalne storczyki, których nigdzie indziej nie spotkam, np. Vandy, Phal. Mini Mark, Phal. liodoro i inne.Storczykowa, mi się zdeformowane podobają. Jest duuużo różnych mieszańców, więc trzeba szukać, a może się znajdzie jakiegoś storczyka o niezwykłej kolorystyce. Wiele znalazłam tutaj: http://www.cedar-lodge.co.uk/main7.html Po obejrzeniu tej strony, moja lista chciejstw wydłużyła się o wszystkie storczyki, które na niej są
- Storczykowa
koralina pisze:Anusska ja też bardzo lubię zdeformowane, wtedy mam poczucie że ten storczyk jest na swój sposób jeszcze bardziej wyjątkowy
jakiś czas temu nawet kupiłam Phalaenopsisa tylko dlatego że miał zrośnięte ze sobą dwa kwiatki, takie małe bliźniaki, żałuję tylko że nie mam nigdzie ich zdjęć
ja nie lubię zdeformowanych, bo ja lubię gdy wszystko jest tak jak powinno, bez zbędnych zmian, tym bardziej, jak normalny storczyk puści zdeformowany kwiat. mój tak raz puścił i byłam na niego zła, że zamiast cudownych kwiatów takie paskudztwo puścił, ale już je na szczęście zrzucił, teraz puszcza 2 nowe pędy, mam nadzieję, że kwiaty będą normalne.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Blondysiu, bo to wszystko co odstaje od stereotypu jest jedyne w swoim rodzaju, wyjątkowe. i naprawdę najcenniejsze. I naprawdę najbardziej wartościowi są ci co potrafią to docenić. Gratuluję pogody ducha i życzę dużo szczęściaBlondysia pisze:Chwała Bogu, że moja mama ma inne podejście do deformacji:) Mam wrodzony rozczep kręgosłupa i w związku z tym sporą deformację. Mama na szczęście tak jak ja kocha wszystkie kundle i krzyżówki, a deformacje najbardziej:P:P:P