Storczyki Anusski

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p
Od: 23 paź 2008, o 18:29

Post »

Mnie ostatnio oczarowało kilka sztuk na allegro, jednak mam obawy co do tego w jakim stanie dojechałyby do mnie :(. Dlatego boję się ryzyka tego zakupu.
życie pełne jest pasji...:) i urody:)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Blondysia pisze:Mnie ostatnio oczarowało kilka sztuk na allegro, jednak mam obawy co do tego w jakim stanie dojechałyby do mnie :(. Dlatego boję się ryzyka tego zakupu.
mnie też kilka oczarowało. wczoraj widziałam tam mojego wymarzonego białego z mazami, ale jestem pewna, że R. nie zgodziliby się mi go zamówić, tym bardziej, że jeszcze nigdy tam nic nie zamawiałam. jedyny mój storczyk, który był kupowany przez internet, to żółta Vanda (żyje do dziś i ma się dobrze). zamówiłam ją 3 lata temu na orchidarium, pół roku czekałam na nią, aż w końcu przyszła do mnie w maju/czerwcu 2006.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przepiękne egzemplarze Phalaenopsis wybrałaś, takie niezwykłe, pewnie następne wkrótce przybęda i też nas ucieszą oryginalnym wygladem.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Ale cudo ;:215 ;:10 jestem zauroczona i nie wiem co powiedzieć ;:166
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Monia80, pędź i kupuj. Oczywiście, nie zapomnij wstawić fotek swoich nowych nabytków ;:228
Storczykowa, mi się zdeformowane podobają. Jest duuużo różnych mieszańców, więc trzeba szukać, a może się znajdzie jakiegoś storczyka o niezwykłej kolorystyce. Wiele znalazłam tutaj: http://www.cedar-lodge.co.uk/main7.html Po obejrzeniu tej strony, moja lista chciejstw wydłużyła się o wszystkie storczyki, które na niej są ;:226
Blondysia, dziękuję :wink: Mam nadzieję, że hm... kolejne (?) ;:224 kwiatki też będą takimi "eksperymentami"
Jeanne, warto spróbować z tą myślą :roll: Może akurat znajdą się jakieś ciekawe storczyki?
Mala_MI, dziękuję razem z moim 'Tygryskiem' ;:180
AGNESS, oczywiście, że nie można bez niego wyjść. Mam na to dowód :lol:
Ril, talentu to chyba nie mam... może akurat poszczęściło mi się, a następnym razem na Twoim parpecie wyląduje jakieś cudeńko, albo nawet kilka? :roll:
Marta C, ja kupiłam w OBI, możesz tam poszukać... :D
Śnieżka, Mamba dziękuję Wam. ;:180 ;:180 ;:180
poziomka26
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 31 sie 2008, o 23:09

Post »

wow ,ale masz piękne storczyki :) i witamy w zakręconym storczykowie :) obfitych kwitnień
Awatar użytkownika
Paweł,,<
50p
50p
Od: 6 lip 2007, o 20:27

Post »

Witaj Anusska
Okazy to masz całkiem piękneeee.
Życzę udanych efektów dalszej uprawy (grunt to nie zagłaskać na śmierć). Fajnie, ze się odezwałaś
Pozwodzenia
P.S. Uprawa storczyków może być dość szybko rozszerzającą się chorobą w organiźmie człowieka :)
Jestem obcy i nic co obce nie jest mi obce
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Świetne kolory, zwłaszcza ten drugi taki fantazyjny :) Oby Ci się rozrastały jak chwasty :D:D:D:D
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa, mi się zdeformowane podobają. Jest duuużo różnych mieszańców, więc trzeba szukać, a może się znajdzie jakiegoś storczyka o niezwykłej kolorystyce. Wiele znalazłam tutaj: http://www.cedar-lodge.co.uk/main7.html Po obejrzeniu tej strony, moja lista chciejstw wydłużyła się o wszystkie storczyki, które na niej są
mi też się bardzo dużo na tej stronie podoba. zwłaszcza mój wymarzony biały z fioletowymi mazami na brzegach. marzę o takim. ostatnio narysowałam takiego, by pokazać moim R. o jakim marzę. ja wiem, że jest mnóstwo mieszańców, ja niestety bardzo rzadko trafiam na jakieś ciekawsze storczyki, zwykle spotykam zwykłe białe lub różowe, a takie już mam. wolę coś rzadkiego, oryginalnego, ale mi się nie podobają Phalaenopsisy typu peloric. twój w różowe piegi jest ładny, ale nie każdy zdeformowany jest taki ładny. jak chcę jakieś ciekawsze storczyki, to się muszę wybrać na wystawę. bo tam są oryginalne storczyki, których nigdzie indziej nie spotkam, np. Vandy, Phal. Mini Mark, Phal. liodoro i inne.
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

Anusska ja też bardzo lubię zdeformowane, wtedy mam poczucie że ten storczyk jest na swój sposób jeszcze bardziej wyjątkowy :)
jakiś czas temu nawet kupiłam Phalaenopsisa tylko dlatego że miał zrośnięte ze sobą dwa kwiatki, takie małe bliźniaki, żałuję tylko że nie mam nigdzie ich zdjęć :(
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

koralina pisze:Anusska ja też bardzo lubię zdeformowane, wtedy mam poczucie że ten storczyk jest na swój sposób jeszcze bardziej wyjątkowy :)
jakiś czas temu nawet kupiłam Phalaenopsisa tylko dlatego że miał zrośnięte ze sobą dwa kwiatki, takie małe bliźniaki, żałuję tylko że nie mam nigdzie ich zdjęć :(

ja nie lubię zdeformowanych, bo ja lubię gdy wszystko jest tak jak powinno, bez zbędnych zmian, tym bardziej, jak normalny storczyk puści zdeformowany kwiat. mój tak raz puścił i byłam na niego zła, że zamiast cudownych kwiatów takie paskudztwo puścił, ale już je na szczęście zrzucił, teraz puszcza 2 nowe pędy, mam nadzieję, że kwiaty będą normalne.
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p
Od: 23 paź 2008, o 18:29

Post »

Chwała Bogu, że moja mama ma inne podejście do deformacji:) Mam wrodzony rozczep kręgosłupa i w związku z tym sporą deformację. Mama na szczęście tak jak ja kocha wszystkie kundle i krzyżówki, a deformacje najbardziej:P:P:P
życie pełne jest pasji...:) i urody:)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Blondysia pisze:Chwała Bogu, że moja mama ma inne podejście do deformacji:) Mam wrodzony rozczep kręgosłupa i w związku z tym sporą deformację. Mama na szczęście tak jak ja kocha wszystkie kundle i krzyżówki, a deformacje najbardziej:P:P:P
Blondysiu, bo to wszystko co odstaje od stereotypu jest jedyne w swoim rodzaju, wyjątkowe. i naprawdę najcenniejsze. I naprawdę najbardziej wartościowi są ci co potrafią to docenić. Gratuluję pogody ducha i życzę dużo szczęścia :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”