Parapetowce Zuzi
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ile lat mamą te cytrusy .....?
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Zuziu
śliczne masz te kwiatki.Kalanchoe ma niespotykany kolor.Przeważnie są czerwone.Kremowe widziałam tylko raz.
śliczne masz te kwiatki.Kalanchoe ma niespotykany kolor.Przeważnie są czerwone.Kremowe widziałam tylko raz.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Piękne masz rośliny, są wieeeelkie. Proszę Cię o jak najwięcej porad w sprawie cyklamena, swojego dostałam niedawno i kiepsko się miewa. Chciałabym żeby został ze mną na dłuuuuugo. Podziwiam Twoje zielone - chyba moim będę fotki od Ciebie podstawiać przed liście :P
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Mój cyklamen to twardziel,nie raz był przesuszony,to obwisły mu kwiaty,ale po podlaniu podnosiły sie,wodę leję wbrew zaleceniom z góry i to dosyc dużo i czasami dostanie trochę florowitu i na tym się kończą zabiegi wokół niego,zresztą ja dla wszystkich roślin nie miałam za dużo czasu,gdyż były pilniejsze prace.jeszcze kilka roślinek.
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Spis tematów
Piękna kolekcja.. i wcale nie taka mała
Niektóre z roślin to prawdziwe olbrzymy.
Bardzo dużo kwitnących cudności posiadasz. Ja także na początku tylko ogród i ogród, ale zaraziłam się miłością do doniczkowców przez to forum Bardzo się z tego ciesze, bo gdy za okinem szaro, buro w domu sama zieleń :P
Niektóre z roślin to prawdziwe olbrzymy.
Bardzo dużo kwitnących cudności posiadasz. Ja także na początku tylko ogród i ogród, ale zaraziłam się miłością do doniczkowców przez to forum Bardzo się z tego ciesze, bo gdy za okinem szaro, buro w domu sama zieleń :P
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
PIOTRKU-to męczęnnica,kupiłam sadzonkę i stała na zewnątrz,ok 2 tyg jest w domu i dostała masę pąków,ciekawe czy rozkwitną czy opadną ,jeszcze są zielone.
MONIKO-u mnie jak zwykle,już 2 razy gubił liście,bo zapomniałam go podlac ale potem dużo szybciej rósł jak dostał wody z florowitem.Ja tylko taki nawóz używam.
KASIU-kufeę już kwitnacą kupiłam,gdzieś na wystawie za grosze ,ale była dużo mniejsza i do tej pory kwitnie.
SARO-Faktycznie,teraz na kilka miesiecy zostana nam tylko domowe do podziwiania i moze w moim przypadku do wiekszej dbałości o nie.
A teraz z innej beczki
MONIKO-u mnie jak zwykle,już 2 razy gubił liście,bo zapomniałam go podlac ale potem dużo szybciej rósł jak dostał wody z florowitem.Ja tylko taki nawóz używam.
KASIU-kufeę już kwitnacą kupiłam,gdzieś na wystawie za grosze ,ale była dużo mniejsza i do tej pory kwitnie.
SARO-Faktycznie,teraz na kilka miesiecy zostana nam tylko domowe do podziwiania i moze w moim przypadku do wiekszej dbałości o nie.
A teraz z innej beczki
- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Witaj Zuziu śliczną masz kolekcję. Rośliny całkiem spore, od maleńkości je masz?
Ja też powzdycham nad mirtem u mnie się niestety nie uchował
Fajnie "wylewa" się aloes z doniczki Specjalnie go tak prowadzisz?
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku