Tulipany cz.2
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tulipany cz.2
Jolek nie chce cię martwić, ale jak pracowałam przy szukaniu wirusów na plantacji, to właśnie takich liści kazano mi szukać i likwidować rośliny. Ale na pociesznie powiem Ci, że tylko usuwałam te które miały takie liście, obok kazali zostawiać. Przy innych deformacjach usuwałam też sąsiednie.
A z tego co gdzieś czytałem,to niektóre tak po prostu mają.
Albo jest to po prostu nieszkodliwy wirus,co nawet upiększa.
Też mam takie-białe liliokształtne.
Albo jest to po prostu nieszkodliwy wirus,co nawet upiększa.
Też mam takie-białe liliokształtne.
- Jolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
-
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
Oby nadchodząca fala zimna ( w weekend) nie narobiła szkód
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
Nie , nie wykopuj jej tylko bardzo dokładnie opryskaj przeciw mszycom. Jak zaschną to je osobno posadź. Jeżeli to faktycznie wirus , a ze zbliżeni wydaje mi się, że tak, to macierzysta cebulka też jest chora, może nie mieć objawów, ale zaraża.
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
emalia112 dziękuję, jednak je wykopię i jak pisałam posadzę w osobnym miejscu . W tej skrzynce są też siewki i malutkie cebulki lilii. Poczytałam w necie , że wirusy tulipanów potrafią nieźle ,,namieszać" wśród lilii, roślin kapustnych i innych. Piszą o tym w ,,Hasło ogrodnicze"- STARE I NOWE CHOROBY WIRUSOWE TULIPANA
Dało mi to trochę do myślenia.
Dało mi to trochę do myślenia.
- Rennni
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładne te Twoje przedszkolaczki.
Jaka to odmiana?
Jaka to odmiana?
Aż wstyd mi zadawać to pytanie, ale muszę.
Czy można w tej chwili jeszcze przesadzić tulipany, kiedy puściły już liście? Jest jakakolwiek szansa, że się przyjmą? Mama zrobiła mi niespodziankę i w miejscu gdzie miałem zasadzić kolejne odmiany róż posadziła kilkanaście tulipanów... Róże niedługo dostanę i nie mam co z nimi zrobić, więc oczywiście trzeba jakoś się pozbyć tych tulipanów. Pytanie tylko czy przesadzenie ich właśnie teraz ma sens. Będę wdzięczny za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Piotrek
Czy można w tej chwili jeszcze przesadzić tulipany, kiedy puściły już liście? Jest jakakolwiek szansa, że się przyjmą? Mama zrobiła mi niespodziankę i w miejscu gdzie miałem zasadzić kolejne odmiany róż posadziła kilkanaście tulipanów... Róże niedługo dostanę i nie mam co z nimi zrobić, więc oczywiście trzeba jakoś się pozbyć tych tulipanów. Pytanie tylko czy przesadzenie ich właśnie teraz ma sens. Będę wdzięczny za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Piotrek