Lilie-uprawa cz.5
- Eliza52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Lilie-uprawa cz.5
Zobacz jak wypuści to znaczy że jej tam dobrze. Holand Beauty to OT -lubi glebę żyzną, najwyżej dosyp jej piasku jak ma za tłusto.
Pozdrawiam Ela
Adek, Eliza - dziękuję
Już się wystraszyłam, że będą chorować czy coś... Przezimowały chyba dobrze, bo cebule wyglądają normalnie - przynajmniej
ta jedna, którą odgrzebałam.
Mam jeszcze jeden liliowy problem. Widziałam na rabatach piękne połączenia lilii i róż, też tak chciałam no i mam
Teraz się zastanawiam, jak pogodzić nawożenie, bo czytam, że róże potrzebują na start dużo azotu np. azofoski, a lilie tego nie lubią Jak to ogarnąć?
Już się wystraszyłam, że będą chorować czy coś... Przezimowały chyba dobrze, bo cebule wyglądają normalnie - przynajmniej
ta jedna, którą odgrzebałam.
Mam jeszcze jeden liliowy problem. Widziałam na rabatach piękne połączenia lilii i róż, też tak chciałam no i mam
Teraz się zastanawiam, jak pogodzić nawożenie, bo czytam, że róże potrzebują na start dużo azotu np. azofoski, a lilie tego nie lubią Jak to ogarnąć?
- Adek13
- 200p
- Od: 11 kwie 2013, o 23:07
Ja bym po prostu dobrał dawkę żeby sypnąć więcej pod róże a pod lilie po prostu mniej, wątpię żeby coś im miała azofoska zrobić ( mówię tu o dawkach normalnych)
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Może Ci będzie odpowiadać mój sposób; pod różę wkop małą butelkę z odciętym dnem. Do niej wlewaj nawozy, niech się pomału sączą pod korzenie. Jeśli masz luźną ziemię to w nakrętce zrób małą dziurkę a jeśli jest ciężka to bez nakrętki.Ten sposób trzeba sobie dobrać. Wtedy nie przenawozisz lilii.
- Adek13
- 200p
Ktoś z was dostał już przesyłkę z lilypolu?
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja dostałam w piątek.
Sadzić będę dopiero po świętach. Z obawy przed przymrozkami zawsze sadzenie wiosenne przekładam na początek kwietnia.
Sadzić będę dopiero po świętach. Z obawy przed przymrozkami zawsze sadzenie wiosenne przekładam na początek kwietnia.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- gonia8
- 50p
- Od: 17 sty 2014, o 21:13
Widzę, że nie tyko ja oczekuję przesyłki. Ja mam za pobraniem, dlatego pewnie jeszcze troszkę poczekam.
pozdrowionka
Gośka
Gośka
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Ja dostałam już 12.03. Moich część już siedzi w donicach bo miały takie kły, że bałam się włożyć do lodówki, żeby nie złamać
Pozdrawiam Ela
- Adek13
- 200p
Kły mnie martwią... A jak z pakowaniem? Bo zeszłej wiosny to zapakowane miałem w woreczkach foliowych, aż się gotowały jak przyszły przez co 2 cebule wypadły
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Dostałam wczoraj. Niby wszystko w porządku, ale w porównaniu do jesiennych cebul te są takie jakieś.. małe Zapakowane w woreczki, dodatkowo z dosyć sporymi kłami, co mnie przeraziło.. Całe szczęście nic się nie zniszczyło podczas wysyłki. Wszystkie wsadziłam do pojemniczków i czekają na wsadzenie.. lada dzień
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Możesz je śmiało wsadzić do ziemi.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Mariola, będą sadzone zaraz po wsadzeniu róż Mimo wszystko jak wyciągnęłam pierwszy woreczek i zobaczyłam kły to z drżącymi rękami przeszukiwałam pozostałe czy są całe i zdrowe.
- Kleksik
- 200p
- Od: 24 mar 2012, o 19:12
Witam
też dostałam przesyłkę z Lilypolu . Lilie już ruszyły więc wsadziłam je do donic. W donicach doczekają jesieni i wtedy pójdą w glebę .
Powoli z tych nowych nabytków zaczyna mi się robić drugi ogród tyle że doniczkowy
też dostałam przesyłkę z Lilypolu . Lilie już ruszyły więc wsadziłam je do donic. W donicach doczekają jesieni i wtedy pójdą w glebę .
Powoli z tych nowych nabytków zaczyna mi się robić drugi ogród tyle że doniczkowy
Pozdrawiam
Katarzyna
Katarzyna