Familokowego ciąg dalszy
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
No ..to nie masz ..Pearl Blue ...o , takich ( fotkę usunę )... A białe ...zapewne Joanna ..ale czy D'Arc - nie mam pojęcia ... w każdym bądź razie - niewinne są ...
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
JAGÓDKO Joanna d'arc ma białe kwiaty w delikatne lilowe smugi tak jak te na Twojej fotce.Są cudne i niewinne .Kiedyś je miałam ,ale gdzieś mi wybyły .Blue Perl też jest cudny z żółtym środeczkiem w kielichu
GABI patrząc na te nazwy róż to widzę ,że kupiłaś róże angielskie w OBI .Szukałam na HMF-ie nazw lecz nie ma takich bo tez przeglądałam ofertę OBI .Te iryski potrzebują bardziej przepuszczalnego stanowiska wtedy się ładnie namnażają .Moje niestety już któryś rok z rzędu są wciąż 4 szt.Jednego zauważyłam w kępce z niebieskimi i muszę go przesadzić. Irysy lubią słoneczko, a tam gdzie rosną niebieskie trochę go za mało o tej porze roku
ASIU mam te irysy już któryś rok z rzędu ,ale ostatnie zimy nie były zbyt ciężkie .Jednak one wolą przepuszczalna glebę, więc muszę je przesadzić .Jak juz pisałam Gabi nie chcą sie mnożyć może stanowisko im nie odpowiada i dlatego
IWONKO wiec wpadaj zapraszam .Prins Claus są cudne inne są w pełnym rozkwicie i inne w pąku

GABI patrząc na te nazwy róż to widzę ,że kupiłaś róże angielskie w OBI .Szukałam na HMF-ie nazw lecz nie ma takich bo tez przeglądałam ofertę OBI .Te iryski potrzebują bardziej przepuszczalnego stanowiska wtedy się ładnie namnażają .Moje niestety już któryś rok z rzędu są wciąż 4 szt.Jednego zauważyłam w kępce z niebieskimi i muszę go przesadzić. Irysy lubią słoneczko, a tam gdzie rosną niebieskie trochę go za mało o tej porze roku
ASIU mam te irysy już któryś rok z rzędu ,ale ostatnie zimy nie były zbyt ciężkie .Jednak one wolą przepuszczalna glebę, więc muszę je przesadzić .Jak juz pisałam Gabi nie chcą sie mnożyć może stanowisko im nie odpowiada i dlatego

IWONKO wiec wpadaj zapraszam .Prins Claus są cudne inne są w pełnym rozkwicie i inne w pąku

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu ale masz wszystko już wysprzątane
ja dzisiaj też byłam porobić trochę porządku , dzisiaj było u nas słonecznie i ciepło
wszystko wychodzi na wierzch i to cieszy, też zauważyłam dzisiaj pełno pszczół i trzmieli na krokusach

ja dzisiaj też byłam porobić trochę porządku , dzisiaj było u nas słonecznie i ciepło

wszystko wychodzi na wierzch i to cieszy, też zauważyłam dzisiaj pełno pszczół i trzmieli na krokusach

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Moje białe krokusy - nie zauważyłam - by miały prążki fioletowe ....Natomiast kwiat Pearl Blue ..trudno uchwycić jasno niebieski ich kolor ...
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
- JAKUCH
JAGÓDKO taki jest opis w necie co do tych dwóch krokusów .Niemniej oba są cudne i nie wiem dlaczego ich jeszcze nie mam u siebie ,ale nic straconego
za chwilkę będą
BOŻENKO u mnie czasu mnóstwo
, więc powoli się bawię Na razie widać pustki ,ale za chwilkę znów będzie mnóstwo kwiecia na które już czekam z niecierpliwością .Niektóre różyczki już pokazują listki ,ale jeszcze słabo .W ubiegłym roku szybciej wszystko wystartowało .Muszę jeszcze przyciąć róże te najładniejsze ,bo większość już przycięta, ale na razie czekam

BOŻENKO u mnie czasu mnóstwo

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu nie za wcześnie przycinać róże ??? a czy kopczyki już rozgarnęłaś ???
Byłam na działce i nie wiem za co się mam wsiąść wcześniej
Dla mnie wszystkie krokusy są śliczne
a ten ciemny ciemiernik to cudo .
Byłam na działce i nie wiem za co się mam wsiąść wcześniej

Dla mnie wszystkie krokusy są śliczne

- JAKUCH
TERENIU nie miałam kopczyków na różach .Kopczyki miały tylko przesadzane i te które mają szczepienie nad ziemią .Reszta musi sobie radzić .Nie ma zmiłuj sie
Oczywiście zakopcowane są też patyczki ,żeby miały cieplutko.Kiepsko rosną u mnie ciemierniki i bardzo słabo się mnożą.Chyba jednak muszę dać im inne miejsce tylko GDZIE ???????

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jadziu jak się cieszę, że nastąpił czas nieróżany nie żebym róż nie lubiła, ale lubię też inne kwiaty a róże je próbują zdominować. Ogród wysprzątany i elegancki
i od razu kwiatki korzystają ze zrobionego porządku. Śliczności pokazujesz, a ja się dopisuję do fanklubu krokusików Prins Claus 

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Jadziu czy już trzeba przycinać róże?
kopczyki wczoraj porozgarniałam , widać nabrzmiałe pąki
kopczyki wczoraj porozgarniałam , widać nabrzmiałe pąki

- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
Dobrze , że Ciebie znalazłam Jadziu . Na krótki czas straciłam z Tobą kontakt . Ale już jestem i będziemy razem tą piękną wiosnę obserwować . Wczoraj też trochę posprzątałam w krokusach , aby mogły się godnie prezentować . Teraz też biegnę na działkę , żeby wykorzystać to piękne
.

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- JAKUCH
Dzisiaj był dalszy ciąg robót na rabatkach przed domem ,ale końca nie widać
4 h to nie dużo ,ale nie chcę za bardzo przemęczać kręgosłupa .Jutro też jest dzień.
Jednak nie można grabić liści, bo wszystko leci na już oczyszczone klomby .Jeszcze sporo roboty pozostało
Dzisiaj Tosia przywiozła mi 2 sadzonki traw ,które tam posadziłam .Różyczki tam przetrwały nadzwyczaj dobrze ,a były przesadzane zaraz po pierwszym kwitnieniu
EWUNIU przecież ja nie znikłam
Teraz czasu mamy jakby mniej
BOŻENKO ja już przycinam róże oczywiście nie wszystkie są juz przycięte .Te których jeszcze nie przycięłam nie mają nawet pąków, więc czekam aż ruszą
MARYSIU nie tylko różami możemy się chwalić przecież jest mnóstwo wiosennych kwiatów ,które lada chwila sie pokażą .Cudnie zaczynają kwitnąć miodunki pstre, a także prawie zakwitły narcyzy Tete a tete

EWUNIU przecież ja nie znikłam

BOŻENKO ja już przycinam róże oczywiście nie wszystkie są juz przycięte .Te których jeszcze nie przycięłam nie mają nawet pąków, więc czekam aż ruszą
MARYSIU nie tylko różami możemy się chwalić przecież jest mnóstwo wiosennych kwiatów ,które lada chwila sie pokażą .Cudnie zaczynają kwitnąć miodunki pstre, a także prawie zakwitły narcyzy Tete a tete

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Fakt..........czasu mniej bo wszyscy korzystając z pogody w ogrodach siedzą.
A raczej tyrają , żeby wszystko przygotować do sezonu.
Ja też już powoli kończę sprzątanie w ogrodzie a jest tego multum.
O sadzeniu nawet jeszcze nie myślę, oby tylko porządki skończyć przed deszczami.
A raczej tyrają , żeby wszystko przygotować do sezonu.

Ja też już powoli kończę sprzątanie w ogrodzie a jest tego multum.

O sadzeniu nawet jeszcze nie myślę, oby tylko porządki skończyć przed deszczami.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
GRAŻYNKO ja u Ciebie Ty u mnie chyba telepatycznie się przyciągamy
W ogrodku mam wszystko skończone ,ale rabaty przed domem achhhh tam mnóstwo roboty, a ręce tylko dwie .Nikt z lokatorów nie pomoże, co za ludzie teraz są każdy tylko patrzy ,żeby jemu było dobrze .Nie obchodzi ich teren wokół domu w którym mieszkają .Zasuwam tak jak Tosia tylko ,ze u niej bardziej widać efekty .U mnie rośnie zbyt dużo drzew ,które kradną wodę innym roślinom, dlatego muszę wybierać takie które będą dobrze rosły

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu jak śliczna wiosenka u Ciebie
Pozdrawiam serdecznie i spokojnej nocy życzę

Pozdrawiam serdecznie i spokojnej nocy życzę

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Jadziu dobrze ,że chociaż działeczkę masz wysprzątaną. U mnie jeszcze pracy a pracy
Starych liści mam takie multum,że nie wiem czy do czerwca się ze wszystkimi uporam

Starych liści mam takie multum,że nie wiem czy do czerwca się ze wszystkimi uporam