Tulipany cz.2
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tulipany cz.2
W zasadzie nigdy tego nie robiłam ale intuicja podpowiada mi żeby przesadzać po kwitnieniu, gdy liście podwiędną. W zasadzie to najwcześniej późnym latem. Nie da się tam posadzić róży, a tulipany przenieść jesienią?
No właśnie nie. Nie ma miejsca
- Rennni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
witch, niestety nie wiem. Kupiłam go kilka lat temu jako Stresa......moj ostatni tip jest Elliot.
Ktoś wie co to jest ?
Ktoś wie co to jest ?
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie szkodzi, pewnie gdzieś znajdę.
Masz tam chyba bardzo ciepło. U mnie dopiero liście.
Jak zakwitną to też wrzucę fotki.
Masz tam chyba bardzo ciepło. U mnie dopiero liście.
Jak zakwitną to też wrzucę fotki.
Witam
Ale on ma wyraźne przebarwienia na liściach , a na tym zdjęciu tego nie widać.
Pozdrawiam Tomek
Ale on ma wyraźne przebarwienia na liściach , a na tym zdjęciu tego nie widać.
Pozdrawiam Tomek
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 28 wrz 2014, o 16:03
U mnie zimniej to nie kwitną jeszcze ale chciałabym pokazać jak moje tulipanki rosną
-- 19 mar 2015, o 17:39 --
I jeszcze zdjęcie niskich tulipanów
-- 19 mar 2015, o 17:39 --
I jeszcze zdjęcie niskich tulipanów
Marlena
Nie,tulipany Rennni to Johann Strauss.
Też mam takie,i się ze zgodności cieszę
Też mam takie,i się ze zgodności cieszę
- Rennni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
Dla mnie zagadką.......Johann Strauss - większość zdjęć w google ma plamy na liściach. I Chopin jest wewnątrz czerwony.
Nie wiem, już tu omówione ostatniego roku i nic . Ale lubię go, nawet jest on bez nazwy
Nie wiem, już tu omówione ostatniego roku i nic . Ale lubię go, nawet jest on bez nazwy
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
W zeszłym roku przesadzałam kilkanaście tulipanów i z doświadczenia wiem, że trzeba to zrobić delikatnie, najlepiej w pochmurny dzień i zadołować rośliny na taką głębokość na jakiej były. Część moich zakwitła a reszta miała małe cebulki i poszła tylko w liście. Powodzenia.Tomoe1986 pisze:Aż wstyd mi zadawać to pytanie, ale muszę.
Czy można w tej chwili jeszcze przesadzić tulipany, kiedy puściły już liście? Jest jakakolwiek szansa, że się przyjmą? Mama zrobiła mi niespodziankę i w miejscu gdzie miałem zasadzić kolejne odmiany róż posadziła kilkanaście tulipanów... Róże niedługo dostanę i nie mam co z nimi zrobić, więc oczywiście trzeba jakoś się pozbyć tych tulipanów. Pytanie tylko czy przesadzenie ich właśnie teraz ma sens. Będę wdzięczny za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Piotrek
pozdrawiam Mariola
bynajmniej to nie przynajmniej!
bynajmniej to nie przynajmniej!