U Grażyny w ogrodzie, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Grażyny w ogrodzie, część 2

Post »

Piękne koralowe cudeńka. Masz talent! ;:138

Grażynko to chętnie piszę się na nadwyżki skrętników. Możesz wysłać mi zdjęcia na pw!
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie, :wit
Już prawie pachnie wiosną.
Dziękuję Bożenko, Aniu i Izoza miłe słowa uznania dla moich koralikowych dłubanek. Madziu, śniegu przez całą zimę było jak na lekarstwo. Dobrze, że chociaż od czasu do czasu padają deszcze, to trochę nawilgocą ziemię. Jolu postanowiłam sobie, że w tym sezonie spróbuję wiosną ukorzenić hortensje bukietowe i może będę mogła się podzielić. Mam Pinki Winki, Limelight i Anabelle. Nie jest to jakaś oszałamiająca kolekcja ale od czegoś trzega zacząć. Izo, oczywiście na wiosnę jak tylko ruszą skrętniki, to dam znać co mam na zbyciu lub na wymianę.
Pozdrawiam cieplutko.
;:3
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Grażynko cieszę się, że wróciłaś ;:138 trzymam kciuki za ukorzenianie hortensji.
Siejesz coś w tym roku? Jak dobrze pamiętam w zeszłym roku kupiłaś ostnicę, powiedz proszę czy dobrze wzeszła? Pytam bo dziś zasiałam ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Grażynko jak fajnie że się pojawiłaś. Jak tam Twoje powojniki? Mają już pąki? Za hortensje i ja się biorę.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Grażynko ;:196 ładne te Twoje dłubanki :) Hortensję jedną rozmnożyłam z patyka, jak pokazały się korzenie poszła od razu do gruntu...czy przeżyła zimę nie mam pojęcia, na razie patyk wygląda dobrze. Powodzenia w ukorzenianiu ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Grażynko wreszcie jesteś!
Może powspominajmy Twój ogród z 2014 roku. Może zapodasz zdjęcia clematisów..? ;:109
Trzymam kciuki za ukorzenianie hortensji. Mam w planie przyciąć swoje w ten weekend. Też będę pakować patyczki do ziemi. :D
Awatar użytkownika
byna
500p
500p

Post »

:wit
Witam wszystkich po dłuuugiej przerwie. Nie odzywałam się, bo byłam w szpitalu i miałam operację. Teraz zdrowieję pomalutku w domu. Nic nie mogę jeszcze zrobić na ogrodzie, więc tylko przez okno patrzę co kwitnie i marzę żeby chociaż na święta móc uprzątnąć trochę zeschłe liście i kopce kreta. Bo kret zadomowił się u mnie w ogródku na dobre. Przyszedł jesienią i w każdy pogodniejszy dzień stawia nowe kopce.
Jolu, twój najmłodszy synek wspaniale urósł, życzę mu wiele zdrówka. Przy okazji będąc na twoim wątku podpatrzyłam , jak sadzić patyczki hortensji. Jeżeli moja Pinki Winki się ukorzeni to masz na jesień sadzonki, jak w banku. :)
Aniu-anym, moja ostnica wzeszła bardzo fajnie. Później ją popikowałam i teraz zimuje w gruncie. Mam nadzieję, że wkrótce sie zazieleni i będę mogła zrobić jej zdjęcia. :)
Madziu, ale ty pędzisz z kolejnym wątkiem. Gratuluję. Bardzo podobają mi się drewniane konstrukcje, które zamontowałaś na działce. Przydadzą się pod klematisy i róże. Dobrze, że zdążyłam podciąć swoje klematisy przed operacją, bo teraz by stały przerosły. :)
Aniu-Anna11, dziękuję za miłe słowa pod adresem koralikowych dłubanek. Widziałam w telewizji u K. Szczuki w programie "T. L . na żywo" naszyjnik robiony tą techniką. Musze znaleźć jakiegoś Vipa, aby rozreklamował moje "dłubanki" w swoim środowisku. :wink:
Aniu-aneczka1979, teraz siedzę a właściwie leżę na tyłku w domu, więc o zdjęcia z ogrodu będzie trudno. Na razie popikowałam i przesadziłam nieco skrętników i codziennie w ramach gimnastyki chodzę je doglądać i podlewać. Poproszę o twój entuzjazm i energię do działania i zdrowienia. :)
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Grażynko.
Oszczędzaj się i dbaj o siebie. Ogród poczeka. Zdrówka Ci życzę.Obyś jak najszybciej mogła uporządkować ogród. :wit ;:196
Bizu
100p
100p
Od: 28 cze 2014, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na święta nie ma co za dużo szaleć. Świąt wiele, zdrowie jedno. Dużo zdrowia życzę i powrotu do sił ;:333

Jak Wasze mango, przezimowało? Moje poległo.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Grażynko przykro mi że dopadło Cię choróbsko i konieczna była operacja :(. Dużo zdrówka. Wykuruj się porządnie, żebyś nie miała powikłań. Leż i odpoczywaj. Ogród i wszystko inne poczeka. My też będziemy na Ciebie wyczekiwać. Trzymaj się ciepło. :wit
aika
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 2 lut 2015, o 18:14

Post »

Zaraźliwie piękne kwiaty, wszystko by się chciało mieć. Zdrowiej szybciutko, ogród poczeka.
Awatar użytkownika
byna
500p
500p

Post »

;:3 ;:3 ;:3
Witam wszystkich wiosennie. W ogrodzie tyle się dzieję, że nie nadążam z wątkiem. Dopiero kwitły hiacynty, a już dogoniły je tulipany. Cieszy każdy kwiatuszek i każdy młody pędzik wystający z ziemi. Dlatego na początek kwiatowy miszmasz. :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W tym roku ładnie przezimowały cesarskie korony. Dla mnie sukces tym większy, że każda cebula się rozmnożyła i zakwitła. Niestety ich "smrodek' nie przegonił nornic z działki.

Obrazek

Obrazek

Pierwszy raz zakwitła akebia. Moim zdaniem kwiatki są mało atrakcyjne. Jak widać, ma mało miejsca do wspinania się, więc planuję ją przesadzić i dać jej więcej przestrzeni do pięcia się w górę.

Obrazek

Obrazek

Skrętnisie też mają się dobrze. Młode sadzonki przyrastają i szykują się do kwitnienia. Mam nadzieję, że ten nadmiar wymienię na inne odmiany lub sprzedam. Jest może ktoś chętny na młodzież skrętnikową? Obecnie kwitną: Hope, Roma, Pink Souffle, Fiona, Izolda.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czekam też na pierwsze kwitnienie chirity Aiko

Obrazek

Miłego i słonecznego dnia. Chociaż u mnie przydałby się deszcz, bo jest sucho i nie wschodzą nasiona i wstrzymuję się z przesadzaniem roślin.
:wit
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Śliczniutkie skrętniki, ja mam kilka innych odmian. Jak znajdę czas, to muszę porozsadzać. Tylko maja juz pączki, więc chyba lepiej ich nie ruszać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”