Mój domowy roślinny miszmasz...cz.5
- Floro - Fob
- 200p
- Od: 5 sty 2015, o 21:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój domowy roślinny miszmasz...cz.5
U mnie papryki ostre mają dziesięć liści... ryjia pnie się do góry tak samo jak arbuz kiwano melony i buraczki
Pozdrawiam, Tomek
,,Warzywnik Floro-Foba" czyli warzywa Tomka <--- kliknij
,,Warzywnik Floro-Foba" czyli warzywa Tomka <--- kliknij
Kasiu cudowne oznaki wiosny u ciebie w ogrodzie.
Mnie już korci aby wstawic na balkon mebelki i już kwiaty posadzić, ale jeszcze za zimnoooo.
Mnie już korci aby wstawic na balkon mebelki i już kwiaty posadzić, ale jeszcze za zimnoooo.
- labka1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Pati jeszcze kochana..jeszcze....na to za zimno..
Fobie zapewne masz tunel, albo szklarnie...tak to można się rządzić...ja hoduję wszystko w doniczkach..zapytaj innych, ale obejrzyj wątek..od kwiatków po pomidory ..a nawet dynie i Cyklantery...więc nie mogę wysadzać za szybko...
Fobie zapewne masz tunel, albo szklarnie...tak to można się rządzić...ja hoduję wszystko w doniczkach..zapytaj innych, ale obejrzyj wątek..od kwiatków po pomidory ..a nawet dynie i Cyklantery...więc nie mogę wysadzać za szybko...
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja nic nie wysiewam, ale wczoraj poszłam szukać wiosny - znalazłam przebiśniegi, krokusy i ku mojemu zdumieniu jasnotę purpurową (taki fioletowy chwastek) Sucho strasznie, ale dzisiaj padało, więc może w końcu roślinki ruszą z miejsca
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- labka1
W niedziele znalazłam wiosnę..a dziś sypał śnieg..i teraz leje deszcz....
Ale na pocieszenie..
Kwitną Cytrusy...pierwsze Cytryny , jedna zawiązała nawet dwa małe owocki..jak dotąd, dziś rozkwitła druga Cytryna Eureka, którą sama ukorzeniałam i sa to 3 letnie sadzonki ...Bo mam jeszcze w tym samym wieku Pomelko i Grejfruta.
Oraz dojrzewające Kalamondyny...nieco drobniejsze w tym sezonie, ale dość liczne
Reszta moich Cyruskowatych..ma piękne grubiutkie paczki..jeśli pozawiązują owoce, będę bardzo happy!!
Ale na pocieszenie..
Kwitną Cytrusy...pierwsze Cytryny , jedna zawiązała nawet dwa małe owocki..jak dotąd, dziś rozkwitła druga Cytryna Eureka, którą sama ukorzeniałam i sa to 3 letnie sadzonki ...Bo mam jeszcze w tym samym wieku Pomelko i Grejfruta.
Oraz dojrzewające Kalamondyny...nieco drobniejsze w tym sezonie, ale dość liczne
Reszta moich Cyruskowatych..ma piękne grubiutkie paczki..jeśli pozawiązują owoce, będę bardzo happy!!
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Pieknie! Cytrusy wiosne poczuly.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Pięknie oby plony były obfite
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Kasiulka u ciebie wiosna na całego rwie się ...i w ogródku i na parapecie...nie no na parapecie to prawie tropikalne lato
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Kasiu u mnie tez pomarancza kwitnie,cytryny zabieraja sie za kwitnienie
Cudnie obsypane cytrusy kwiatami i owocami
-
- 100p
- Od: 12 sie 2011, o 12:59
Kasiu,
cudowny zapach musi się unosić u Ciebie od tych kwitnących i owocujących, tak obficie, drzewek cytrusowych. To działa, jak aromatoterapia.
Z przyjemnością oglądam i podziwiam Twoje pełne uroku hibiskusy. Ich ciepłe barwy "rozgrzewają" zimne jeszcze wieczory.
Życzę powodzenia w uprawie wszystkich roślinek, obfitych zbiorów, a także zadowolenia i radości z tym związanych.
cudowny zapach musi się unosić u Ciebie od tych kwitnących i owocujących, tak obficie, drzewek cytrusowych. To działa, jak aromatoterapia.
Z przyjemnością oglądam i podziwiam Twoje pełne uroku hibiskusy. Ich ciepłe barwy "rozgrzewają" zimne jeszcze wieczory.
Życzę powodzenia w uprawie wszystkich roślinek, obfitych zbiorów, a także zadowolenia i radości z tym związanych.
- labka1
Dziękuję kochane moje za podziwianie roślinek...istotnie dają mnóstwo radości..i zapachu też...
Wyszłam dziś szukać wiosny....odkryłam przepiękne niespodzianki!!!!
Ale chyba mega-raścią było zobaczyć kiełkujący Czosnek Niedźwiedzi....o cudzie!!!! Przyjął się i przetrwał zimę...
Ciemiernik ujął się honorem nie wytrzymawszy mojego nań marudzenia i obdarzył mnie łaskawie jeszcze dwoma kwiatami..razem to całe 3 sztuki...
A z ziół na zewnątrz pierwszego zielonego "cosia" wypuściła Mięta Jabłkowa
Trybula ...zazieleniła się piękną kępką...można już podskubywać...też niespodzianka
Trochę kolorowości..następnym razem... Pozdrowionka
Wyszłam dziś szukać wiosny....odkryłam przepiękne niespodzianki!!!!
Ale chyba mega-raścią było zobaczyć kiełkujący Czosnek Niedźwiedzi....o cudzie!!!! Przyjął się i przetrwał zimę...
Ciemiernik ujął się honorem nie wytrzymawszy mojego nań marudzenia i obdarzył mnie łaskawie jeszcze dwoma kwiatami..razem to całe 3 sztuki...
A z ziół na zewnątrz pierwszego zielonego "cosia" wypuściła Mięta Jabłkowa
Trybula ...zazieleniła się piękną kępką...można już podskubywać...też niespodzianka
Trochę kolorowości..następnym razem... Pozdrowionka
-
- 50p
- Od: 15 lut 2015, o 10:47
Kasieńko zapomniałam zapytać o czosnek niedźwiedzi. Wpisuję się abyś wiedziała ze istnieję na tym forum.