Begonie z nasion cz.1
Re: Begonie z nasion
Bogusiu. Ale imponująca plantacja. Masz dwie odmiany - jasne i ciemne, czy mix?
Mam dwie odmiany. Wyszło mi ich ok. 200 sztuk razem. Mam nadzieję, że starczy
Pozdrawiam, Bogusia
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne sadzonki, ale przede wszystkim wykonane cierpliwie pikowanie
To prawda, że pikowanie begonii mobilizuje je do wzrostu, może dlatego zalecane jest dwukrotne pikowanie. Dobrze, że drugie pikowanie to "pikuś" w porównaniu do pierwszego.
Pozdrawiam
To prawda, że pikowanie begonii mobilizuje je do wzrostu, może dlatego zalecane jest dwukrotne pikowanie. Dobrze, że drugie pikowanie to "pikuś" w porównaniu do pierwszego.
Pozdrawiam
Dziękuję bardzo Zgadzam się, pikowanie daje im niezłego kopa Mam wrażenie, że z dnia na dzień są coraz większe.
Pozdrawiam, Bogusia
- BozenaX
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam nadzieję że Twoje Dragony będą kwitły jak ich mamusie. Kiedyś miałam je i byłam bardzo zadowolona. Kupiłam sadzonki w ogrodnictwie.
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu ale masz wypasione okazy, one zaraz Ci zaczną kwitnąć
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Bożeno. Będą kwitły. Dwa lata temu urwałam sadzonkę u znajomej. Pięknie się przyjęła. W tamtym roku pobrałam z niej szczepki i miałam w lecie trzy duże i piękne. To są już wnuki mojej pierwszej sadzoneczki. Ukorzeniłam dwadzieścia, wszystkie się przyjęły. Już kwitły ale obrywam im kwiatki. Połowę oddałam. Moje są czerwone a ja chcę różowe.
Aniu. Pierwszy raz siałam begonie. Nie mam pojęcia w jakiej fazie zaczynają kwitnąć. To przez te moje dragony zamarzyły mi się te mniejsze cudowne, niekłopotliwe kwiatki. Jak zakwitną to się pochwalę.
Aniu. Pierwszy raz siałam begonie. Nie mam pojęcia w jakiej fazie zaczynają kwitnąć. To przez te moje dragony zamarzyły mi się te mniejsze cudowne, niekłopotliwe kwiatki. Jak zakwitną to się pochwalę.
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jola, okazy jakie my będziemy miały w połowie kwietnia Bardzo ładne, gratuluję
Amarylis. Wcześnie je siałam. Trochę przejść z nimi miałam ale teraz nie żałuję, bo są piękne. Tylko coś znowu mam w doniczkach. Małe, białe, biegnące, mniejsze od skoczogonków i nie skacze. Kto wie?
-
- 10p - Początkujący
- Od: 4 lut 2015, o 20:40
Moi drodzy no i znowu mam problem z moimi begoniami, rece już mi dosłownie opadają. Zdjęcia problemu niżej, jedna połowa wielodoniczki jest piękna, zielona, rośnie w oczach, a druga szkoda gadać, mikruski niesamowite w dodatku jakieś takie czerwone sie robią. Przecież to siewki z jednej paczki, mają takie same warunki wzrostu rosną w jednej paletce, co sie dzieje?
-- 20 mar 2015, o 17:45 --
Zapomnialam o zdjeciu
-- 20 mar 2015, o 17:45 --
Zapomnialam o zdjeciu
Pozdrawiam
Asia
Asia
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Asiu gdzie stoi wielodoniczka? Jeśli na parapecie i tą stroną gdzie jest rozsada większa stoją bliżej grzejnika i nie obracasz tej paletki to mamy odpowiedź.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
-
- 10p - Początkujący
- Od: 4 lut 2015, o 20:40
Paletka stoi na parapecie ale obracam je codziennie, ogólnie chucham dmucham na te moje maleństwa i boję się że może to być jakaś choroba, zastanawiam sie już nawet czy nie przepikować tych więkssych okazów, byłoby to już drugie pikowanie...
Pozdrawiam
Asia
Asia