Trzy rabatki adamanny
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Trzy rabatki adamanny
Długo zastanawiałam się czy zakładać ten wątek, daleko mi bowiem do pięknego ogrodu, ale może z Waszą pomocą jakoś dam radę zrobić tu ogródek.
Historia tego miejsca jest długaaaa , działka ma już 40 lat choć jeśli o jej zagospodarowanie idzie wcale na to nie wygląda - kiedyś dawno dawno temu miał tam być mój rodzinny dom , ale los chciał inaczej i z rodzinnego domu zostały tylko fundamenty i trochę starego materiału budowlanego z którym nie wiadomo co robić.
Przez wiele lat rosła tam tylko trawa, koszona 2-3 razy w sezonie , a potem jakoś tak się poskładało że zaczęliśmy jeździć tam częściej , ale dalej była tam tylko namiastka trawnika, aż w tamtym roku naszło mnie na kwiatki
Powstały więc tytułowe trzy rabatki na których jesienią posadziłam trochę cebulek i roślinek które mam z forum
Przyszła wiosna ......
cdn....
Historia tego miejsca jest długaaaa , działka ma już 40 lat choć jeśli o jej zagospodarowanie idzie wcale na to nie wygląda - kiedyś dawno dawno temu miał tam być mój rodzinny dom , ale los chciał inaczej i z rodzinnego domu zostały tylko fundamenty i trochę starego materiału budowlanego z którym nie wiadomo co robić.
Przez wiele lat rosła tam tylko trawa, koszona 2-3 razy w sezonie , a potem jakoś tak się poskładało że zaczęliśmy jeździć tam częściej , ale dalej była tam tylko namiastka trawnika, aż w tamtym roku naszło mnie na kwiatki
Powstały więc tytułowe trzy rabatki na których jesienią posadziłam trochę cebulek i roślinek które mam z forum
Przyszła wiosna ......
cdn....
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Trzy rabatki - adamanny
Piękny początek
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Aniu , dobrze zrobiłaś zakładając wątek. Ja też nie mam u siebie zbyt wielu roślin ale forum ma to do siebie, że motywuje nas do pracy, do nowych nasadzeń... Jestem przekonana, że teraz Twoje rabatki będą się wzbogacać o nowe rośliny. Śliczne krokusy.
- adamanna
- Kontakt:
- adamanna
- Kontakt:
Witam miłych gości
.... to jeszcze kilka wychodzących z ziemi zielonych, już widzę , że niektóre będą do przesadzenia bo je posadziłam sobie na głowach
-- N 22 mar 2015 11:11 --
a na koniec trochę ciepełka na rozgrzewkę .... wczoraj było piękne słonko a dziś pada śnieg....
i pani na włościach, wybiegana , uhahana, z nosem upapranym w ziemi ale szczęśliwa
.... to jeszcze kilka wychodzących z ziemi zielonych, już widzę , że niektóre będą do przesadzenia bo je posadziłam sobie na głowach
-- N 22 mar 2015 11:11 --
a na koniec trochę ciepełka na rozgrzewkę .... wczoraj było piękne słonko a dziś pada śnieg....
i pani na włościach, wybiegana , uhahana, z nosem upapranym w ziemi ale szczęśliwa
Re: Trzy rabatki adamanny
Podpisuję się pod innymi, jeśli czułaś potrzebę założenia wątku, to znaczy to tyle, że "decyzja była słuszna" Wiesz ile jest skrytoczytaczy? Fajnie to też zrobić chociażby dla siebie samej, taka fotorelacja jest wspaniała.
- adamanna
- Kontakt:
Monia - sama jestem takim cichoczytaczem, czytam, oglądam piękne rośliny , choć nie zawsze zostawiam ślad.
Mam mnóstwo pytań i wątpliwości odnośnie ogrodu, pewnie nie raz i nie dwa będę Was prosić o pomoc i między innymi dlatego powstał wątek i może jeszcze dlatego żebym nie straciła chęci i zapału do uprawy moich trzech rabatek , choć musze przyznać że inwazja ślimaków dość skutecznie potrafi ostudzić mój zapał
Mam mnóstwo pytań i wątpliwości odnośnie ogrodu, pewnie nie raz i nie dwa będę Was prosić o pomoc i między innymi dlatego powstał wątek i może jeszcze dlatego żebym nie straciła chęci i zapału do uprawy moich trzech rabatek , choć musze przyznać że inwazja ślimaków dość skutecznie potrafi ostudzić mój zapał
- adamanna
- Kontakt:
Z utęsknieniem czekam na ciepłe noce , żeby to cale towarzystwo mogło iść na balkon bez konieczności wędrówek tam i z powrotem
zresztą zobaczcie sami długo tak nie wytrzymam , balkonu się nie da otworzyć
a tu wczoraj popikowane maleństwa - stokrotka afrykańska, lawenda, aster karłowy i gazania , mam wrażenie że urosły
zresztą zobaczcie sami długo tak nie wytrzymam , balkonu się nie da otworzyć
a tu wczoraj popikowane maleństwa - stokrotka afrykańska, lawenda, aster karłowy i gazania , mam wrażenie że urosły
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakie duże hiacynty
Pięknie będzie u Ciebie
Pięknie będzie u Ciebie
- adamanna
- Kontakt:
Hiacynty faktycznie troszkę podrosły ale tylko te najbliżej budy w zacisznym miejscu, reszta dużo mniejsza. Najbardziej urosły narcyze i tulipanki - po nich widać te 2 dni ciepełka i
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Aniu najwazniejsze,że już coś jest i cieszy
Pierwsze wiosenne kwiaty juz kwitną i teraz tylko sadzić i podziwiać
Będę kibicowała Twojej kwitnącej działkowej przygodzie
Pierwsze wiosenne kwiaty juz kwitną i teraz tylko sadzić i podziwiać
Będę kibicowała Twojej kwitnącej działkowej przygodzie
- adamanna
- Kontakt:
Kilka dni słoneczka i pokazały się kolorki
Były jeszcze dwa śliczne pachnące szafirowe hiacynty, ale no właśnie były - bo wielkie niedobre auto się na nie rzuciło i napadło - a tak po prawdzie to własny osobisty na własnej piersi wychowany M mi je rozjechał zahaczając kołem o rabatkę
a rozjechane hiacynty miały kolor podobny do tych szafirków, taki niebiesko -- fioletowy
Były jeszcze dwa śliczne pachnące szafirowe hiacynty, ale no właśnie były - bo wielkie niedobre auto się na nie rzuciło i napadło - a tak po prawdzie to własny osobisty na własnej piersi wychowany M mi je rozjechał zahaczając kołem o rabatkę
a rozjechane hiacynty miały kolor podobny do tych szafirków, taki niebiesko -- fioletowy