No i Viking jest już u mnie. Model MB443 z plastikowym wózkiem, silnikiem B&S 450E, nożem 43cm i bardzo wygodnym koszem.AmaPoland pisze:Xeper,
doświadczenia z tworzywem Vikinga mam jak najbardziej pozytywne. Vikinga chwalę zawsze i wszędzie.
http://www.stihlszczecin.com.pl/attachm ... te=generic
Kosiarka się świetnie prowadzi. Kosz jest tak umiejscowiony, że nie przeszkadza w manewrowaniu i nie bije się butami podczas koszenia. Kosiarkę już wypróbowałem kosząc kawałek trawnika z liśćmi przerzuconymi spod poziomek. Wszystko się pięknie przemieliło i powędrowało już do kompostownika

Standardowo kosiarka zalana jest słabej jakości mineralnym olejem SAE30, a Briggs przewiduje następujące podejście serwisowe:
1. Wymiana oleju po pierwszych 5 godzinach
2. Wymiana oleju co każde 50 godzin (lub co sezon)
Mimo to, wolę do tego budżetowego silniczka podejść bardziej troskliwie, tzn:
1. Wymiana oleju po pierwszych 30 minutach (najwięcej opiłków z pierwszej fazy dotarcia)
2. Wymiana oleju po kolejnych 5 godzinach (pozostała porcja opiłków z drugiej fazy dotarcia)
3. Wymiana oleju co każde 25 godzin (lub co sezon)
i używać oleju o lepszych parametrach, np syntetyczny 5W30.
Podobnie dbałem o silnik ThorX35 w MTD BO51: motorownia po prawie 10 latach użytkowania jest cały czas w bardzo dobrym stanie, także mam nadzieję, że i Briggsowi podpasuje