Słoneczne rabaty
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Słoneczne rabaty
A nie za głęboko te lilie sadzilaś ? Ja kiedyś tak je posadziłam i zgniły.
- Eliza52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Ja już też wysadzam lilie. W lodówce mają 5stopni w ziemi na pewno jest więcej, a głębiej posadzone wylazą jak nie będzie mrozów.
Oj Sabinko będzie pięknie, jak ja to uwielbiam tak dużo kwiatów życzę
Oj Sabinko będzie pięknie, jak ja to uwielbiam tak dużo kwiatów życzę
Pozdrawiam Ela
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewczyny.. nie potrafię sobie znaleźć zajęcia. Co miałam zrobić zrobiłam i teraz snuję się bez celu. Trochę popstrykam zdjęć, pokrzątam się i właściwie tyle.. Brak zajęć . Dzisiaj pewnie podsypię różyce nawozem, już najwyższy czas.. wierząc etykiecie, powinnam to zrobić jeszcze w marcu
Martuś, a ty wiesz, że w ubiegłym roku narzekałam, że mam taką biedę wśród krokusów w tym roku wszystkie się wzięły do kwitnienia i nareszcie jest istna łąka... a w tym roku dosadziłam kolejną setkę
Sonia, ja mam taka miodunkę leśną i jak tylko rozmroziła się ziemia tak z tej miodukni wypełzło kilka ślimaczków rozmiar mini mini. Sprawdź czy to nie te "potwory" podjadają twoją
Rozana, w ubiegłym roku też sadziłam dosyć głęboko i wszystkie wyszły, tak jak pisze Eliza, wyjdą później, ale to i lepiej bo już nie zdąży ich zmrozić. Na mojej rabacie na podwyższeniu raczej mam niewiele wilgoci, nie powinny zgnić.
Zostawiam wam zdjęcia krokusów..Jak się znudzą to dajcie znać
W wątku April pisałyśmy o różnicy wielkości krokusów botanicznych i wielkokwiatowych. Tadam: różnica widoczna gołym okiem
Większość krokusów zaczyna przekwitać, a moje szalone nasadzenia styczniowe dopiero wychodzą z ziemi
Pierwsza Moja własna - siana
Martuś, a ty wiesz, że w ubiegłym roku narzekałam, że mam taką biedę wśród krokusów w tym roku wszystkie się wzięły do kwitnienia i nareszcie jest istna łąka... a w tym roku dosadziłam kolejną setkę
Sonia, ja mam taka miodunkę leśną i jak tylko rozmroziła się ziemia tak z tej miodukni wypełzło kilka ślimaczków rozmiar mini mini. Sprawdź czy to nie te "potwory" podjadają twoją
Rozana, w ubiegłym roku też sadziłam dosyć głęboko i wszystkie wyszły, tak jak pisze Eliza, wyjdą później, ale to i lepiej bo już nie zdąży ich zmrozić. Na mojej rabacie na podwyższeniu raczej mam niewiele wilgoci, nie powinny zgnić.
Zostawiam wam zdjęcia krokusów..Jak się znudzą to dajcie znać
W wątku April pisałyśmy o różnicy wielkości krokusów botanicznych i wielkokwiatowych. Tadam: różnica widoczna gołym okiem
Większość krokusów zaczyna przekwitać, a moje szalone nasadzenia styczniowe dopiero wychodzą z ziemi
Pierwsza Moja własna - siana
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
A to ja chyba mam za mokrą i zbitą. Do wszystkich nasadzeń mieszam ziemie.
- Una
- 200p
- Od: 16 kwie 2009, o 09:56
Sasanka.
Jak ja lubię te kosmaczki!!
Kiedy siałaś? Tylko jeden kolorek, czy więcej masz?
Jak ja lubię te kosmaczki!!
Kiedy siałaś? Tylko jeden kolorek, czy więcej masz?
Pozdrawiam
Agnieszka
Agnieszka
-
- 50p
- Od: 2 lis 2014, o 13:35
Sasanka ma boskie futerko
Dziękuję, Sabinko, za wskazówki dotyczące pachnących lilii, chciałam dokupić kilka i dosadzić, bo te co mam, to pachnieć jakoś chyba słabo pachną Przyznam, że oprę się na Twoim zdaniu, bo skoro wątki pomidorowe czytam od listopada, to zanim przebrnę przez liliowy zastanie mnie jesień
Dziękuję, Sabinko, za wskazówki dotyczące pachnących lilii, chciałam dokupić kilka i dosadzić, bo te co mam, to pachnieć jakoś chyba słabo pachną Przyznam, że oprę się na Twoim zdaniu, bo skoro wątki pomidorowe czytam od listopada, to zanim przebrnę przez liliowy zastanie mnie jesień
Cudnie masz, idę poczytać od pierwszej strony, będę częstym gościem
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sabinko u mnie też sasanki pokazały pierwsze kwiatki. Fotka Twojej przepiękna.
A co do pogody to ostatnie dwa dni przymrozek i rano ziemia zmarznięta. U Ciebie podobnie?
Nudzisz się?Przyjedź do mnie mam prawie cały ogród do obróbki.
A co do pogody to ostatnie dwa dni przymrozek i rano ziemia zmarznięta. U Ciebie podobnie?
Nudzisz się?Przyjedź do mnie mam prawie cały ogród do obróbki.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Sabinko będziesz mieć długie kwitnienie krokusów. Co do nudów, to może wpadniesz do mnie, liści na rabatach pełno, śmieci z cięcia traw, jeszcze parę innych miłych prac by się znalazło. Może być jak już u Ali skończysz, poczekam.
- Biedronka641
Zosiu bardzo dobry pomysł. Tylko co na to Sabinka?
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Krokusy prześliczne, szczególnie te żółte...bo tych nie mam u siebie...chętnie patrzę w innych ogrodach na ich energetyczny kolor
A sasanka istne cudeńko.
Piszesz, że już się obrobiłaś i nie masz nic do roboty...A u mnie czeka na cięcie 150 róż...może wpadniesz do mnie i pomożesz? Ja ledwie posadziłam te, które przyjechały...na dodatek przesadziłam jeszcze 20 innych. Po trzech dniach wreszcie wyszłam na prostą. Jutro sadzę bylinki, bratki i lilie. Dostałam SMSa o paczce z L..polu. Pewnie jutro ją otrzymam
A sasanka istne cudeńko.
Piszesz, że już się obrobiłaś i nie masz nic do roboty...A u mnie czeka na cięcie 150 róż...może wpadniesz do mnie i pomożesz? Ja ledwie posadziłam te, które przyjechały...na dodatek przesadziłam jeszcze 20 innych. Po trzech dniach wreszcie wyszłam na prostą. Jutro sadzę bylinki, bratki i lilie. Dostałam SMSa o paczce z L..polu. Pewnie jutro ją otrzymam
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dobra gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta. Sabinko najpierw do mnie!
Muszę dokupić krokusów. Tak jak Ty, co najmniej setkę.
Muszę dokupić krokusów. Tak jak Ty, co najmniej setkę.
- Biedronka641
Aneczko,ale Ty jesteś już czwarta w kolejce.Ja,Zosia,Dorotka i Ty.