Actusowa kolekcja cz.IV
- Paolka33
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Actusowa kolekcja cz.IV
Twoje Dendrobium Oriental Smile na prawdę robi wrażenie.
Kasiu piękne dendrobia a Oriental Smile
Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kaśka dzieje się u ciebie, oj dzieje a kwiaty cudne
No powiem Ci że szacun Do tej pory myslalam, że co jak co ale Nobile u mnie w domu nie zagoszczą.. A tu proszę.. Piękne.. zupełnie nie dendrobiowe:) Cudne Takie to bym mogła mieć
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy musisz szerzyć zarazę? Po co ja tu wchodziłam... Dendrobium cudowne
8 cm - jak na kwiaty dendrobium to olbrzymy I zapach - możesz go jakoś określić?
8 cm - jak na kwiaty dendrobium to olbrzymy I zapach - możesz go jakoś określić?
Malgosiu,ciezko mi okreslic ,bo : podekrzewam ze jakis czas juz kwitnie ,wiec zapach ledwo wyczuwalny ,poza tym pogoda sie u mnie sknocila,zero slonca ,a jak wracam po 16 to juz malo co czuje ,ale na pewno nie jest nieprzyjemny
- sylcia199
- 500p
- Od: 25 paź 2012, o 11:28
Piękne, szacun Ale to już wyższa szkoła jazdy. Dobrze, że można pooglądać
- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
Czesc .Przyszlam tu pozamiatac :]
Bardzo dziekuje za wizyty i wasze jak zawsze mile wpisy :* .Kurcze z biegiem lat obserwuje jak mi sie storczykowy gust zmienia ,tez tak pewnie macie,wiec trzeba troche uplynnic zeby zebrac srodki na nowe :u2: ,no i miejsce zrobic rzecz jasna:]
To teraz to co zakwitlo i kwitnie ,bo salaty nie będę wstawiala przeciez.
Tolumnia hybrydka ,ktora ma strasznie dlugie pedy,troche jestem rozczarowana kolorem ,ale moze byc :]
Luedde x violacea znowu zakwitla ,ale cos jej nie pasi bo zasuszyla dwa paczki.Pieknie pachnie
Dalej phalowo,violacea od Kaskowego ,pierwsze kwitnienie u mnie ,zapach nieziemski :serce:
A tu nowy nabytek ,zauroczyl mnie totalnie ,pachnie jak odswiezacz do WC :u2:
Li-Sun-High znowu kwitnie na przedluzeniach pedow.
A teraz kapcioszek ,Deperle
I na koniec taki dowcip producenta u ktorego zamowilam phala w prezencie dla kolezanki ,zeby bylo cos "innego" a nie marketowego.Phal przyszedl dzien po imprezie (2 tyg czekalam),wiec chcac nie chcac musialam kolezance kupic innego a ten stoi u mnie.Ale dlugo nie postoi,pojdzie na odstrzal bo buraki to ja kocham jesc ,a nie ogladac :u2:
To tyle na dzis
Bardzo dziekuje za wizyty i wasze jak zawsze mile wpisy :* .Kurcze z biegiem lat obserwuje jak mi sie storczykowy gust zmienia ,tez tak pewnie macie,wiec trzeba troche uplynnic zeby zebrac srodki na nowe :u2: ,no i miejsce zrobic rzecz jasna:]
To teraz to co zakwitlo i kwitnie ,bo salaty nie będę wstawiala przeciez.
Tolumnia hybrydka ,ktora ma strasznie dlugie pedy,troche jestem rozczarowana kolorem ,ale moze byc :]
Luedde x violacea znowu zakwitla ,ale cos jej nie pasi bo zasuszyla dwa paczki.Pieknie pachnie
Dalej phalowo,violacea od Kaskowego ,pierwsze kwitnienie u mnie ,zapach nieziemski :serce:
A tu nowy nabytek ,zauroczyl mnie totalnie ,pachnie jak odswiezacz do WC :u2:
Li-Sun-High znowu kwitnie na przedluzeniach pedow.
A teraz kapcioszek ,Deperle
I na koniec taki dowcip producenta u ktorego zamowilam phala w prezencie dla kolezanki ,zeby bylo cos "innego" a nie marketowego.Phal przyszedl dzien po imprezie (2 tyg czekalam),wiec chcac nie chcac musialam kolezance kupic innego a ten stoi u mnie.Ale dlugo nie postoi,pojdzie na odstrzal bo buraki to ja kocham jesc ,a nie ogladac :u2:
To tyle na dzis
Witaj Kasiu !
Z przyjemnością oglądam za każdym razem Twoje kwitnienia
Jak człowiek dłuższy czas choruje na storczykozę, to prawda, że zaczyna grymasić (też tak mam )
A to kolor nie taki, a to zapach duszący, a to tylko jeden kwiatek rozkwitł, reszta pączków opadła, a to gatunek
już się znudził, opatrzył i trzeba zrobić z kimś wymianę lub nowe zakupy. Mnie jeszcze kochają wszelkie formy peloric,
za którymi nie przepadam. Widzę, że Ty też troche pogrymasiłaś...
A wszystkie, które pokazałaś mają coś w sobie. Sabotek - biały aniołek
Dla Tolumni, jeśli Cię rozczarowała kolorem, dokup koleżankę w kontrastującym kolorze, a może dwie różne koleżanki (?)
Do violacei i z nią 'mieszanych' mam słabość, więc obie są dla mnie śliczne Za to ten, którego chcesz sie pozbyć,
ma z tego co widzę tzw. woskowe płatki o ciekawym kształcie, więc pewnie długo będzie kwitł...
Z przyjemnością oglądam za każdym razem Twoje kwitnienia
Jak człowiek dłuższy czas choruje na storczykozę, to prawda, że zaczyna grymasić (też tak mam )
A to kolor nie taki, a to zapach duszący, a to tylko jeden kwiatek rozkwitł, reszta pączków opadła, a to gatunek
już się znudził, opatrzył i trzeba zrobić z kimś wymianę lub nowe zakupy. Mnie jeszcze kochają wszelkie formy peloric,
za którymi nie przepadam. Widzę, że Ty też troche pogrymasiłaś...
A wszystkie, które pokazałaś mają coś w sobie. Sabotek - biały aniołek
Dla Tolumni, jeśli Cię rozczarowała kolorem, dokup koleżankę w kontrastującym kolorze, a może dwie różne koleżanki (?)
Do violacei i z nią 'mieszanych' mam słabość, więc obie są dla mnie śliczne Za to ten, którego chcesz sie pozbyć,
ma z tego co widzę tzw. woskowe płatki o ciekawym kształcie, więc pewnie długo będzie kwitł...
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- Paolka33
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam pytanie: jak hodujesz swoje tolumnie?
Od dzisiaj mam dwie malutkie i nie wiem czy wsadzić je do sphagnum?
Od dzisiaj mam dwie malutkie i nie wiem czy wsadzić je do sphagnum?
-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
Paulinko cudnie pozamiatałaś, c u d a