Wygrzebane na targach staroci
Re: Wygrzebane na targach staroci cz.2
Ramka kształtowo super oryginalna.
Wiesz ja się za bardzo nie znam ale widziałabym tam taką damę spacerująca w sukni z dużą pupą i z trenem nad brzegiem stawu z koronkową parasolką przeciwsłoneczną a w wodzie łódka z kawalerem w meloniku, ale to tylko takie moje pierwsze skojarzenie.
Wiesz ja się za bardzo nie znam ale widziałabym tam taką damę spacerująca w sukni z dużą pupą i z trenem nad brzegiem stawu z koronkową parasolką przeciwsłoneczną a w wodzie łódka z kawalerem w meloniku, ale to tylko takie moje pierwsze skojarzenie.
Pozdrawiam Edyta
Może jakiś fajny kolaż z rodzinnych zdjęć, najlepiej czrno- białych i sepii.
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Edytko - twój opis skojarzył mi się ze sceną z "Nocy i dni"... tylko tam kawaler był w stawie a nie na łódce...
Jagusiu - to jest duża rama...kolaż ze zdjęć byłby chyba mało czytelny, chyba, żeby to były naprawdę duże powiększenia...
Zastanawiałam się nad zdjęciami dziadków albo prababci ale takie wielkie powiększenie jest dość kosztowne...muszę to dobrze przemyśleć...
Tutaj widać jak duży jest mój zakup...

Jagusiu - to jest duża rama...kolaż ze zdjęć byłby chyba mało czytelny, chyba, żeby to były naprawdę duże powiększenia...
Zastanawiałam się nad zdjęciami dziadków albo prababci ale takie wielkie powiększenie jest dość kosztowne...muszę to dobrze przemyśleć...
Tutaj widać jak duży jest mój zakup...

-
- 50p
- Od: 23 cze 2010, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj. A nie potrzebujesz lustra? Piękna ta rama, rzeczywiście.
Bożena
-
- 50p
- Od: 21 maja 2012, o 13:23
- Kontakt:
Ja też widziałabym lustro w tej ramie. Jak odnowisz kredens to wstaw fotki, ja niestety swój musiałam wyrzucić zalało mi piwnice i kredens się rozleciał.
Radość jest większa, gdy masz ją z kim dzielić
- amba19
No właśnie mam ramę na lustro i to z historią, w niej nie może być nic innego tylko muszę ja trochę odnowić.
Na drugie lustro po prostu nie mam miejsca. Ta ,,nowa,, rama chyba zawiśnie na werandzie. Mam nadzieję że w tym sezonie uda mi się dokończyć lifting kredensu i wówczas na pewno pokaże fotki.
Na drugie lustro po prostu nie mam miejsca. Ta ,,nowa,, rama chyba zawiśnie na werandzie. Mam nadzieję że w tym sezonie uda mi się dokończyć lifting kredensu i wówczas na pewno pokaże fotki.
Wiesz masz rację jak z nocy i dni
Taki kredens kiedyś mieliśmy chyba nawet identyczny .
Jak coś znajdę do renowacji to się do ciebie zgłoszę o poradę
Jak na razie to tylko mam zardzewiałą taczkę
, masz może pomysł czym ją potraktować ,
lampę naftową bez klosza i wagę - ale za to zieloną

Taki kredens kiedyś mieliśmy chyba nawet identyczny .
Jak coś znajdę do renowacji to się do ciebie zgłoszę o poradę

Jak na razie to tylko mam zardzewiałą taczkę

lampę naftową bez klosza i wagę - ale za to zieloną

Pozdrawiam Edyta
- amba19
Edyto - zardzewiała taczka jest bardzo trendy
Teraz się kupuje sztucznie postarzane i zardzewiałe gadżety - a Ty masz oryginał.
Jeśli nie używasz tej taczki zgodnie z jej przeznaczeniem - to ja bym ją postawiła w jakimś fajnym miejscu i posadziła w niej bratki a później pelargonie. I niczym bym jej nie traktowała tylko zostawiła w "stanie zardzewiałym".
Zielona waga, lampa bez klosza - brzmi intrygująco...pokażesz fotki?

Teraz się kupuje sztucznie postarzane i zardzewiałe gadżety - a Ty masz oryginał.
Jeśli nie używasz tej taczki zgodnie z jej przeznaczeniem - to ja bym ją postawiła w jakimś fajnym miejscu i posadziła w niej bratki a później pelargonie. I niczym bym jej nie traktowała tylko zostawiła w "stanie zardzewiałym".
Zielona waga, lampa bez klosza - brzmi intrygująco...pokażesz fotki?
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Piękna rama
ja tez zamocowałabym w niej lustro
A to już mój najnowszy nabytek

i zdobyłam jeszcze starego ,ceramicznego Jezuska

A to już mój najnowszy nabytek

i zdobyłam jeszcze starego ,ceramicznego Jezuska

marzenia się spełniają! Dana
Ja do tego Piękna dorobiłabym krzyż,super .
-
Ja poszukuję starego, mosiężnego krzyża, i na nim przytwierdzę figurkę, jestem zachwycona misternym wykonaniem
A tu jeszcze mam nową starą firaneczkę.

A tu jeszcze mam nową starą firaneczkę.

- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
Danusiu
Cudownie ,że się odezwałaś.
Obraz bzu olejny
, wiesz, mam też podobne bzy ,które u Ciebie w wątku pokazywałam . Firaneczka piękna . Podobną zdobyłam, ale jeszcze nie ma gdzie zawisnąć 

Pozdrawiam Ewula
-
Ewciu witaj kochana!
Bzy to olej ...są prześliczne ,ale muszę odnowić ramę
.Pamiętam Twoje bzy
Marzyłam o swoich i ...mam
Firanka zawisła w sypialni
Jest bardzo stara z cieniutkich nici, uwielbiam takie detale w domu 
Bzy to olej ...są prześliczne ,ale muszę odnowić ramę

Firanka zawisła w sypialni

- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Piękności,jak zawsze.
Danuś pokazuj szybko te firanki:)
Danuś pokazuj szybko te firanki:)
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Na skraju lasu jest mały domek...
- basiaamatorka
- 200p
- Od: 12 lip 2013, o 14:09
Witajcie, z przyjemnością pooglądałam Wasze nowe nabytki.
Dana Jezusek cacko, bzy to bym natychmiast wzięła ( nie pamiętam , czy pokazywałam moje dalie? dam jeszcze raz z zazdrości o bzy he he ) ;
stoliczek Krystyny świetnie odnowiony; jak nie kupisz ptaszka do klatki to może tam jakieś kwiatki wiszące by dać?
Marzeny formy babowe to bym zaraz wypróbowała - a może to zrobiłaś? masz fotki jak wyjmujesz z pieca? Pozdrowienia dla Babci za makutrę, swoją drogą nie widziałam makutry z pokrywą?
Bożena dzbanek z bluszczykiem bardzo gustowny! Widziałam niedawno w necie dzbanek z ciemnej glinki, powieszony za ucho na drzewie, robi za budkę dla ptaszków - zamieszkały! dzióbkiem skierowany w dół, to się ewentualna deszczówka wyleje;
Baśka a mnie się pozytywka podoba, i może jeszcze z jakiejś dobrej porcelany?
Amba rama się przyda, że też ja wypatrzyłaś! jak by tam takie stare zdjęcie młodożeńców dać? albo kompozycje z suszonych kwiatów?
To się pochwalę najnowszym nabytkiem, fotka jeszcze w piwnicy u zegarmistrza starego, muszę po niego specjalnie pojechać - kupiłam na niewidząco, kuzyn pojechał do znajomego, szkoda tylko , że szafka nie jest oryginalna.

Dana Jezusek cacko, bzy to bym natychmiast wzięła ( nie pamiętam , czy pokazywałam moje dalie? dam jeszcze raz z zazdrości o bzy he he ) ;
stoliczek Krystyny świetnie odnowiony; jak nie kupisz ptaszka do klatki to może tam jakieś kwiatki wiszące by dać?
Marzeny formy babowe to bym zaraz wypróbowała - a może to zrobiłaś? masz fotki jak wyjmujesz z pieca? Pozdrowienia dla Babci za makutrę, swoją drogą nie widziałam makutry z pokrywą?
Bożena dzbanek z bluszczykiem bardzo gustowny! Widziałam niedawno w necie dzbanek z ciemnej glinki, powieszony za ucho na drzewie, robi za budkę dla ptaszków - zamieszkały! dzióbkiem skierowany w dół, to się ewentualna deszczówka wyleje;
Baśka a mnie się pozytywka podoba, i może jeszcze z jakiejś dobrej porcelany?
Amba rama się przyda, że też ja wypatrzyłaś! jak by tam takie stare zdjęcie młodożeńców dać? albo kompozycje z suszonych kwiatów?
To się pochwalę najnowszym nabytkiem, fotka jeszcze w piwnicy u zegarmistrza starego, muszę po niego specjalnie pojechać - kupiłam na niewidząco, kuzyn pojechał do znajomego, szkoda tylko , że szafka nie jest oryginalna.

Basia