Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Post »

Bogusiu Twoje magnolie wystawiają już piękne noski,cudownie już niedługo będą w pełnym rozkwicie,na moją gwiaździstą czekam niecierpliwie :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Jest jeszcze dużo do zrobienia. :D Tylko znów choroba mnie rozkłada. Jak nie chorowałam przez wiele lat to teraz co chwilę mnie coś łapie.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To będzie pokaz Magnolii niebawem . ;:oj

Perukowiec od Ciebie przyjął się i puszcza już . :heja
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Grażynko! jestem zdziwiona,ze tak spore , strzelające pąki u Susan i gwiaździstej :tan
Martuś! Pogoda zdradliwa i łatwo o przeziębienie. Trzymaj się dzielnie! Powoli , osiągniesz swój wymarzony cel. Jesteś młoda. Ja urządzanie ogrodu, po zlikwidowanej plantacji porzeczek rozpoczynałam o wiele później i trwa ponad 20 lat ;:306
Pawle! cieszy mnie bardzo , staram się darować roslinki w dobrej kondycji ;:306
Magnolie są piękne, mam pięć szt ale wszystkie w formie krzewiastej , chciałabym drzewiastą ;:108
W piątek , w pewnym markecie były ogromniaste sadzonki, z pąkami kwiatowymi tylko po 32 zł
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Jak przeczytałam o Twoich magnoliach z pakami, przypomniałam sobie o swojej okrytej włókniną. W piątek ja odsłoniłam, zaskoczenie totalne paki pękają, też mam właśnie Susan.
Teraz mamy nasilenie prac, nie tylko ogrodowych, taki jest ten czas przedświąteczny. Ważne, że wszystko zrobione na czas.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko! moje magnolie tez długo były okryte agrowłókniną . W ubiegłym roku tez wcześnie kwitły ,ale nie w marcu ;:oj
U mnie 4 dzień/ z przerwami/ pada .Cieszę się,bo susza niesamowita. Dzisiaj od 13:00 mżawka pada non stop .
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Bogusiu-lecę, pędzę poinformować, że wszystko się przyjęło ;:215 Złocień bordowy-oj zbierał się długo, ale dziś już piękne nowe listki wypuścił więc jestem bardzo usatysfakcjonowana. Jeszcze raz ogromnie Ci dziękuję za piękne kwiatuszki ;:196
Bogusiu wiosenkę masz piękną, dużo bardziej zaawansowaną od mojej, aż miło popatrzeć, a zapach hiacyntów który uwielbiam aż czuję z monitora..tak mi jakoś z zachodu od Ciebie zawiewa :wink:
boggi
500p
500p
Od: 8 maja 2013, o 23:39

Post »

Widać że u Ciebie jest cieplej :)
U nas jeszcze tak pięknie nie jest.
Jeśli chodzi o magnolię, to my też mamy malutki krzaczek, no właśnie krzaczek a nie drzewko. Ciekawe jak szybko to rośnie i kiedy będzie kwitnąć.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Bogusiu ;:196 Piękna i kolorowa wiosna u Ciebie ;:433 ;:433
Oczy pocieszyłam za zdjęcia dziękuję ;:196
Ty masz inny klimat to i wszystko wcześniej rusza i jeszcze tyle deszczyku ;:oj kwiatuszki się napiły i ślicznie zakwitły ;:333
Zdrówka i ;:3 życzę .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Witaj Bogusiu :) Naszukałam się Ciebie po forum, bo przez moją zimową nieobecność wątki popędziły w siną dal...
Wiosna u Ciebie cudna :)
Widać różnicę w stosunku do naszego położenia. Miałam nadzieję, ze forsycja zakwitnie na święta, ale co dzień zimniej, wątpliwa sprawa...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie Kochani! Spoglądam w okno i nie mogę uwierzyć, moją cudowną wiosenkę zaatakowała zima. Nieciekawie wyglądają kwitnące cebulowe , na które spadają płatki śniegu.
Aniu! ciszę się bardzo, że kwiatki przyjęły się / zawsze daruję od ;:167 / . Złocień bordowy szybko rozrasta się ;:108
Aniu ! od Ciebie też roslinki spisują się na medal. Mam nadzieja,ze trytoma po tych deszczach też weźmie się "w garść" ;:306
Hiacynty urocze, a dodatkowy ich plus to to,ze najpierw zdobią i napelniają cudownym zapachem dom a później można przesadzić do gruntu.
Bogdanie! magnolia posadzona w osłoniętym od wiatrów i odpowiednim podłożu,zasilana od czasu do czasu nawozami rośnie dosyć szybko. Stwierdzam to na podstawie dwóch moich Susan . Jedna , o którą należycie dbałam od posadzenia / 4 letnia/ ma spore roczne przyrosty i jest dośc okazałym krzewem , dogania tę 11 letnia,którą pozostawiłam niemal samą sobie. Szczególnie zaskoczyła mnie biała gwiaździsta, która mimo,ze była mizerną sadzonką z marketu , na dodatek przesadzana z miejsca na miejsce, w tym roku obsypana jest pąkami. Mam jeszcze trzy inne odmiany,ale to nowe nabytki i ich kwiecia ;:306 jeszcze nie widziałam.
Oczywiście wszystkie swoje magnolie opatulam na zimę agrowłókniną i stópki dokładnie okrywam,aby nie przemarzły korzenie.
Jesienią posadzony nowy nabytek na pewno zakwitnie jednym kwiatem/ ma jednego pąka/
Tereniu!Zgadza się, dość kolorowo już w ogrodzie.
Deszczu sporo napadało przez kilka ostatnich dni, ale potrzebny był. Trawa nabrała soczystej zieleni, roślinki z impetem ruszyły ku górze, tylko po co ten śnieg i takie ochłodzenie??? Wtedy kiedy miała być/ zima/ , to gdzieś się zawieruszyła , a teraz to już nam niepotrzebna ;:108
Mariolciu! cieszę się,ze jesteś :wit Forsycja u mnie już w pełnym rozkwicie. Zamierzałam wybrać się z aparatem na obchód,ale strasznie rozpadało się / deszczowo- śnieżnie/Pogoda ;:222 Pozdrawiam cieplutko!
boggi
500p
500p
Od: 8 maja 2013, o 23:39

Post »

Dziś zrobię zdjęcie i postaram się tutaj wrzucić, ocenisz fachowym okiem :)
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Witaj Bogusiu ,alez pięknie wszystko kwitnie u Ciebie a ta magnolia ach ,ja marze o magnoli ale boje sie że mi zmarznie choć myśle o jednym miejscu ,tam zazwyczaj jest spokojnie.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Bogusiu, to chyba wszędzie od kilku dni pada, u mnie dziś biało, chwilami słonko wygląda. Szukasz magnolii drzewa, zastanów się nad Alexsandrią. Ma biało różowe duże, pachnące kwiaty. Rośnie do 5 m. U mnie magnolie też lada moment się otworzą. Aleksandria otworzyła 2 kwiaty w lutym, oczywiście szybko zmarzły.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, aura niesamowita zima przeplata się z wiosną , śnieg z deszczem i gradem / na szczęście niewielkim/ , błyskawice, grzmoty z przebłyskami słońca. Udało mi się przechwycić trochę tej pogodowej przeplatanki.
Pierwsza burza u mnie , ale z grzmotami dosadnymi.
Bogdanie, bardzo proszę wstawiaj swoją "magnoliową arystokratkę". Coś Ty, jaki tam ze mnie fachowiec, ot po prostu odważyłam się je uprawiać i nie żałuję . Mam pięć , będzie jeszcze więcej ;:108 Wbrew pozorom nie są trudne w uprawie, a zdobią ogród wyjątkowo ;:215
Marzenko! miło,ze odwiedzasz mnie . Polecam odmianę Susan - niezawodna w uprawie i bardzo wytrzymała na mróz, oczywiście w pierwszych latach warto zabezpieczyć pędy i system korzeniowy.
Danusiu! :wit u mnie szalona pogoda, przed chwilą lało tak, jakby "urwanie chmury" a już świeci piękne słońce .
Dzięki za podpowiedź w sprawie Alexandrii , poszukam - marzy mi się takie magnoliowe drzewo / sadzić mam gdzie/.

tak było do godziny 12:00

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... potem zaświeciło słońce

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”