300 m 2 frajdy - część III - ekologicznie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: 300 m 2 frajdy - część III - ekologicznie

Post »

Boszszszsz jaki cudny Kocoń i nawet trzy kolorowy ;:167
Mariolka Dobra Kobieto ;:196 Chodniczek falisty do posiłku pięknie podany, ho ho... ;:224
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny kocurek, Mariolko . ;:138
A'propos anegdoty, w której opisałaś sąsiadkę i jej kontakt z kotem, ja mam w zamian najprawdziwszą historyjkę.
Jak wiesz, ja mam kotkę i pieska. O kici nie będę teraz pisać. Teraz doniosę na psa i moją sąsiadkę. Otóż ja się swojego psa trochę boję, on wybrał sobie męża za swojego pana i mnie ledwo toleruje.
W każdym razie ja go nie pogłaszczę, jeśli piesek sam tego ode mnie nie zechce. A mam sąsiadkę na działce, która może robić z nim , co zechce i psu się to podoba. Dzieli się z nim suchą bułką i piesek jest cały szczęśliwy, podczas gdy ode mnie bułki z masłem bez jakiejś wędliny nie weźmie do pyska.
Kiedy idzie na działkę już w naszej alejce, to najpierw biegiem sprawdza, czy sąsiadka już jest. Jeśli tak, to nie odejdzie od jej furtki, dopóki ta nie przyjdzie psa wytarmosić.
A żeby było jeszcze ciekawiej, to nie M, tylko ja pieska karmię i poję.
Natomiast co do sąsiadki, to ona wydziela jakieś fluidy cy cóś, bo za nią wszystkie działkowe psy biegają jak za swoją panią. Przy tym muszę uczciwie przyznać, że zawsze ma przy sobie jakiś psie smakołyki. Własnego pieska też posiada. :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Ruda2011 pisze:
A tak mordasek
Obrazek
Morda typowego gangstera z kreskówek i filmów familijnych!! ;:oj
Chce zawładnąć i rządzić całym światem!! ;:202

Uważaj na cwaniaczka bo Ci działkę, a wraz z nią i Ciebie sprzeda!! ;:138 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Noooooooo ;:215 czuję się w pełni usatysfakcjonowana ;:215
Bardzo ładnie wychwaliliście mi kota ;:306
W imieniu kota - dziękuję ;:cm

Iwonko tę rabatę przeznaczyłam dla host. I tam w ziemi one są. Na brzegu koleusy i wrzosy. aha, jeszcze prymulki tam rosną i złocień i margerytki. Dwóm ostatnim "wsio rawno" a koleusy, wrzosy i hosty - kwaśnawą glebę lubią . Problemem może być tylko zbytnia wilgoć tego miejsca dla wrzosów ale ..... dadzą radę ........ chyba ;:131 . Gdyby nie dały - przeniosę pod sosnę - tam będą walczyły o każdą kroplę wody.

No to teraz domowe siewy i rozsady
Ze zdziwieniem stwierdzam, że (odpukać) nie wypadła mi jeszcze ani jedna rozsada
Obrazek

Lewkonia
Obrazek

Zatrwian - nawet nie wiem kiedy to rozsadzać ;:224
Obrazek

Żeniszek meksykański
grupowo
Obrazek

pojedynczo
Obrazek

Lilie już takie pióropusze mają
Obrazek

a inne lilie i begonie i kalle - ani myślą
Obrazek

Malwa - jedna ma już takie liście a druga dopiero nosek z ziemi wychyla
Obrazek

Tojad mocny
Obrazek

majeranek odchyla się do światła (kręcę nim trochę :uszy )
Obrazek

natka pietruszki daje ciała - chyba zemrze. Zanim się to stanie - zostanie zjedzona ;:333
Obrazek

Pomidorki - w nadchodzącym tygodniu zostaną rozsadzone do rozsadówek . Po liścienie zakopię.
Obrazek
I tyle
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Jak to wszystko zakwitnie...
Co do wrzosów w lesie też rosną pod sosnami ;).
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

No, no Mariolka, pieknie i zdrowo wyglądają Twoje parapetówki. Czeka Cię sporo pracy przy pikowaniu i przesadzaniu, ale w końcu to tylko przyjemność.
Moje kalle już wylazły na powierzchnię. Pierwszy raz je sadziłam i wydaje mi się, że dałam im zbyt małe doniczki. Ale co mi tam, najwyżej przesadzę. Jutro wstawię ich fotki w moim wątku, to może kto znajęcy się wypowie się w temacie wielkości doniczek. :;230
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Scio
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 25 sie 2014, o 00:36

Post »

Świetny kocur.
Zazdroszczę parapetu. U mnie tylko bazylia rośnie.lawenda w ogóle nosa nie chce wypuścić.trzeba będzie jechać po sadzonki. Cynie to samo.
Bardzo jestem ciekawa Twojej działki w pełnym rozkwicie.
Pozdrawiam Paulina
Z pamiętnika zielonej ogrodniczki - czyli całkiem zielona na Rodos. Cz. 1 dużo nauki, dużo wątpliwości, dużo zmian
Awatar użytkownika
LysyRudy
200p
200p
Od: 28 cze 2012, o 17:55

Post »

Kot świetny, teraz będzie miał życie. Wolno biega, na panienki wyskoczy a jak zgłodnieje to pyszne jedzonko będzie czekać.
Zazdroszczę lewkoni, może w przyszłym roku i ja wysieje. W tym sezonie kupie na ryneczku.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Mariolka to Ci się ręka omsknęła jak siałaś pomidorki?, ja w tamtym roku siałam 1 raz, to tak nasiałam że mogłabym obsadzić pół hektara samymi pomidorami. Siewki masz piękne, ja jeszcze posieję aksamitki i astry i basta. Miłego pikowania ja już mam to za sobą Uważaj na tojada on trujący tylko w rękawiczkach do niego
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko tak, masz rację - wrzosom najlepiej się żyje na suchawych, nasłonecznionych miejscach. Mam jednak nadzieję, że te hodowlane dadzą sobie radę także u mnie. Widziałam jak kobitka , u której mieszkały - topiła je czasami (tyle wody lała) a one ............ one zimę w skrzyneczkach przetrwały ;:215

Lucynko u mnie większa doniczka z Kallami ale tam siedzą trzy. Więc jakby podzielić na miejscówki to też nie za bogato :lol: . Dadzą radę .

Paulinko nie nerwowo ;:215 . Nie od razu Kraków zbudowano ;:224 . Na początek (i na koniec też) sadzonki to bardzo mądre rozwiązanie. Jednoroczne to wredoty są. Nigdy nie wiadomo czy i co się uda. Wielu bardzo doświadczonych ogrodników ........... doświadcza klęski ;:131 . W ubiegłym roku sama miałam przypał - zahamowałam gwałtownie na skrzyżowaniu (przed kierowcą wariatem) i pudło z sadzonkami pomidorów wylądowało na podłodze auta , do góry korzeniami, połamane wsio ;:174
Malownicza kupa ziemi się zrobiła. W bieżącym roku w bagażniku będę wiozła ;:306 Jeżeli już masz płacić - stawiaj na byliny.

Krzysztof wysiej teraz - zobaczysz jak szybko nadrobią stracony czas. Przedwiośnie ciemne i ponure bywało, dni krótkie - mało światła. To nic nie kosztuje - ot, kawałek pudełka i nasionka za 2 zeta. ;:215

Elu pomidorki sa dla mnie, syna, córki i sąsiadki ;:306 . Żeby mi tylko sadzonek wystarczyło ;:306

Hej ho - do pracy trzeba lecieć ;:333
Awatar użytkownika
Scio
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 25 sie 2014, o 00:36

Post »

Ja podchodzę spokojnie. Eksperymentuje i wychodzę z założenia, że jak wyrośnie to super,a jak nie trio trudno ;)
Pozdrawiam Paulina
Z pamiętnika zielonej ogrodniczki - czyli całkiem zielona na Rodos. Cz. 1 dużo nauki, dużo wątpliwości, dużo zmian
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko mądre podejście ;:215
Ja dałam się zwariować (zresztą, nadal daję ;:131 ;:306 ) - sadzę od 4 lat bez ładu, bez składu. Co tydzień mam inną wizję i .....co tu gadać - realizuję ją :oops: . Że te moje zielone to wytrzymują ;:224
Na chwilę obecną mam wydzielona rabatę liliowcową oraz hostową. Reszta to jeden wielki bałagan.
Nie może być inaczej jeżeli w sklepie wszystko piękne jest, wszystko chcę kupić i dopiero gdy stoję na działce z 7 krzakami róż w rękach - nie wiem gdzie to posadzić. W tej chwili mam miejscówkę dla jadowitego Tojada. Na lilie już nie mam pomysłu, na malwy też. A jeszcze nasiona aksamitki leżą a ślaz czeka na wysianie ;:224 . Nieeeee, przerasta mnie to wszystko ;:202 . Ja chcę do maaaamyyyy ;:145
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

JEJCIU RUDA gdzie te wszystkie rozsady trzymasz, chyba sasiadom też hodujesz czy do Sulejowa szykujesz :?:
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Malwę to pod domkiem może :)?
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

misiaczekm pisze: Morda typowego gangstera z kreskówek i filmów familijnych!! ;:oj
Chce zawładnąć i rządzić całym światem!! ;:202
Uważaj na cwaniaczka bo Ci działkę, a wraz z nią i Ciebie sprzeda!! ;:138 :;230 :;230
;:306 ;:306 ;:306
Piotrek Ty to chyba z autopsji znasz te "mordy" - masz bardzo podobnego cwaniaczka. Klona - rzeknę :lol:
Ty się przyznaj - masz jeszcze gdzie mieszkać czy "morda" sprzedała "wieś i pana" ........ ??? ;:306
Mój gangster został przez kogoś wystraszony albo pogoda go zniechęca. Nie pokazuje się ale micha pusta. On zżarł czy inne złe koty mu wyżerają ;:131
Jako świeżo upieczony rodzic zastępczy - martwię się bardzo. I to nie jest prima aprylis ;:185
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”