szkodnikk pisze: co do wody w wężykach to są na początku przy rozdzielaczu takie małe zaworki zwrotne.
Zaworki zwrotne powinny być założone przy kamieniach aby woda się do węża nie cofała. Jeżeli powietrze idzie przez wężyk to skrapla się na ściankach i woda zostaje w wężu.
Jacku ja mam między innymi i ACO 308 i gwarantuję że są membrany na wężyki często zakładam dławiki /z medycznych kroplówek/, mogę nimi regulować przepływ powietrza w każdym wężyku, przy różnych zanurzeniach kamieni bardzo pomocne.
Witaj powiem Ci że spory na początku spadek mostka zrobiłeś pewnie nie wygodnie sie po nim chodzi ze względu na duży spadek oczko bardzo fajne duże jakie masz w nim ryby ?
odłów te sumiki jeśli jeszcze je masz. Mnożą się na potęgę. Ryba inwazyjna, więc daj kotu albo zakop.
Wpuścił bym kilka małych okoni, jeśli przeżyją to będą regulować populacje narybku białorybu.
Fajne oczko, zazdroszczę. U mnie za stromo na taki staw.
Wiosna wokoło.
Jestem w trakcie budowy strumyka, do skalniaka i powrót siłami grawitacji. A że weszła ustawa co do powierzchni oczka na zasadzie zgłoszenia do 50 metrów kwadratowych to i szpadel czas chwycić i powiększyć oko.
Strumyk skończony, zrobiłem z piaskowca wykopanego w lasie, fajny bo cienkie płytki można z niego łupać.
Nowy strażnik teksasu.
Niestety starego włóczykija zagryzły psy i od tamtej pory po działce pałętają się koty, zerkając ochoczo do oczka.
Czas więc zaprowadzić porządek w obejściu.
Wiem tylko że japońskie, nie znam się na poszczególnych odmianach, wybierałem na wygląd i cenę
Koleszko pisze: Na pewno będzie miało kształt jak Twoje .
W związku z tym ,że weszła ustawa dopuszczająca oczka do 50mkw. na zgłoszenie mam zamiar wykopać jeszcze jedno kółeczko od strony altany i połączyć folie w wykopach, ma podjechać gość ze zgrzewarką. Tak, że kształt się zmieni.
Jacku , piękne karpie , szybko rosną .Ja też u nich kupuję . Pierwsze 2 zdjęcia to Benikikokuryu , 4 to Shusui , a ostatnia biała to Platina , te mam to rozpoznaję .
Beata