Tulipany cz.3
- goldenka5
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 10 cze 2013, o 05:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tulipany cz.3
Piękne widoczki! U mnie wyszły na ok 20 cm ,botaniczne kwitną,ale sypie śnieg!! .Tak juz ładnie było
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 2 kwie 2015, o 18:25
Witam wszystkich,
mam pytanie do bardziej doświadczonych forumowiczów: dostałam kilka dni temu około 100 sztuk cebul tulipanów(niektóre nawet o zgrozo z pokażnymi kłami ) nie mam zielonego pojęcia co z nimi zrobić.
Wsadzać czy spisać na straty?
mam pytanie do bardziej doświadczonych forumowiczów: dostałam kilka dni temu około 100 sztuk cebul tulipanów(niektóre nawet o zgrozo z pokażnymi kłami ) nie mam zielonego pojęcia co z nimi zrobić.
Wsadzać czy spisać na straty?
Każdy czasem przegrywa.
? Każdy? Być może ? ja nigdy.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak najszybciej posadzić. Pewnie nie zakwitną, ale może uratujesz cebulki. Nie możesz czekać z sadzeniem do jesieni, bo nic z nich nie będzie. Sadząc teraz jest szansa na kwiaty w przyszłym roku.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
-
- 20p - Rozkręcam się...
Dziękuję za poradę
muszę tylko poczekać aż pogoda się uspokoi
muszę tylko poczekać aż pogoda się uspokoi
Każdy czasem przegrywa.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
- Saskja
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Pozdrawiam, Agnieszka
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 11 sie 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Posadź tulipany jak najszybciej!!! Teraz jest dobry okres.
- kaja_krys
- 200p
- Od: 17 lip 2012, o 10:22
Tulipany trzeba posadzić i część z nich zakwitnie, a mówię to na podstawie własnego doświadczenia. Jednego roku część tulipanów zapomniałam posadzić jesienią. Kiedy znalazłam je wiosną posadziłam: wykopałam dół mi wysypałam, trochę wyrównałam te cebule i przysypałam. I tak jak mówię część z nich zakwitła.
Pozdrawiam Krystyna
-
- 20p - Rozkręcam się...
Tulipany posadzone
niech się dzieje z nimi wola nieba
niech się dzieje z nimi wola nieba
Każdy czasem przegrywa.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 28 wrz 2014, o 16:03
U mnie dziś zakwitł tulipan i taka mnie radość rozpiera że pokaże zdjęcie. Mizerniutki może i ten tulipan ale jak wszystkie zakwitną to będzie widok
i kilka fotek w postępach wzrostowych moich kwiatków:)
i kilka fotek w postępach wzrostowych moich kwiatków:)
Marlena
- kaja_krys
- 200p
- Od: 17 lip 2012, o 10:22
do Arturek i Rotos
Dobrze wiedzieć, jak w naszych warunkach zachowują się wcześnie wykopane cebule tulipanów. To, że w trakcie przechowywania wyrosły cebulki przybyszowe to pierwszy raz słyszę, nigdy nie obserwowałam tak dokładnie.
Mam pytanie: czy w trakcie przechowywania cebul wykopanych z zielonymi liśćmi cebule zwiększają swoją masę? są większe?
Informacje Wasze pomogły mi i w tym roku nie będę czekać, aż pożółkną liście - ten grunt potrzebny mi jest pod nasadzenia i podirytowana zawsze czekałam na moment, by je wykopać.
Chciałam powiększyć swoje zasoby i małe cebulki przybyszowe posadziłam na grządce, by urosły. W tym roku nie pozwolę im kwitnąć, by wzmocnić cebule. Ale czy też je na zielono pod koniec maja wyrwać? Ciągle mi się wydaje, że skracam im okres wegetacji i będą słabiej rosły.
Dobrze wiedzieć, jak w naszych warunkach zachowują się wcześnie wykopane cebule tulipanów. To, że w trakcie przechowywania wyrosły cebulki przybyszowe to pierwszy raz słyszę, nigdy nie obserwowałam tak dokładnie.
Mam pytanie: czy w trakcie przechowywania cebul wykopanych z zielonymi liśćmi cebule zwiększają swoją masę? są większe?
Informacje Wasze pomogły mi i w tym roku nie będę czekać, aż pożółkną liście - ten grunt potrzebny mi jest pod nasadzenia i podirytowana zawsze czekałam na moment, by je wykopać.
Chciałam powiększyć swoje zasoby i małe cebulki przybyszowe posadziłam na grządce, by urosły. W tym roku nie pozwolę im kwitnąć, by wzmocnić cebule. Ale czy też je na zielono pod koniec maja wyrwać? Ciągle mi się wydaje, że skracam im okres wegetacji i będą słabiej rosły.
Pozdrawiam Krystyna
- anezob69
- 200p
- Od: 8 maja 2014, o 12:07
Moje tulipanki kwitną od kilku dni ale nie było kiedy zrobić zdjęcia ... teraz po śnieżycy, gdy wyszło słonko zrobiłam zdjęcia z okna ... jakość słaba ale nie mam nawet ochoty wychylać nosa z domu.
Johann Strauss
Jeszcze takie wychylają łepki ...
Mam nadzieję, ze niedługo cała tulipanowa rabatka nabierze kolorków ... oby tylko słonko się pokazało i temperatura podskoczyła....
Johann Strauss
Jeszcze takie wychylają łepki ...
Mam nadzieję, ze niedługo cała tulipanowa rabatka nabierze kolorków ... oby tylko słonko się pokazało i temperatura podskoczyła....
- Rennni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
anezob69, być może wkrótce śnieg topi
W tym roku wydaje mi się, że moje tulipany mają krótkie łodygi . W ubiegłym roku na zdjęciach są wyższe.
Ktoś napisał w zeszłym roku do dyskusji o tym....nie pamiętam
Fur Elise
Gluck
W tym roku wydaje mi się, że moje tulipany mają krótkie łodygi . W ubiegłym roku na zdjęciach są wyższe.
Ktoś napisał w zeszłym roku do dyskusji o tym....nie pamiętam
Fur Elise
Gluck
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)