storczyki piekniusie Trafilas w 10 z tym porownaniem,ja po prostu jestem cala "dzika" jak widze jakies nowe dostawy i kilkanascie razy obchodze wozki bo "moze jakiegos przeoczylam" ale dzis bylo troche inaczej.Od wczoraj ciaglo mnie do sklepu po jakiegos nowego storczyka ale jakos tak dzien zlecial ze wybieralam sie jak sojka za morze i sie nie wybralam ,no wiec dzis postanowilam jechac z M i corcia.Owszem wybralismy sie ale nie zdazylam nawet zajzec do jednego sklepu bo.... M kupil mi nowy..... (to niespodzianka dla mnie),dziewczyny ale dostalam bryke tzn odbieram go w grudniuDAK pisze:Wielu z Was tak miało.
Ale przeżyjcie to ze mną jeszcze raz.
Wchodzicie do sklepu i oczywiście żaden kwiatomaniak nie przejdzie obojętnie obok stoiska z kwiatami. My już mamy nawet takiego nosa, że w nieznanym markecie skieruje nas ku zielonym półkom. Nie, skądże znowu wcale nie mieliście zamiaru kupować niczego w doniczkach i nagle stajecie jak wryci - dwa dwupiętrowe wózki całe wypełnione storczykami ;:8
Serce zaczyna mocniej bić w nadziei, że może stoi tam taki, który czekał właśnie na was, może coś, czego jeszcze nie macie, a może coś, co pragniecie mieć ......... Wzrok zaczyna być rozbiegany, ale jeszcze na początku nie widać wielkiej radości na waszej twarzy, bo ...... białe, bo bordowe ..... - a takie to już w domu mieszkają.
I nagle w środku palety dostrzegacie tego jednego, co przykuwa uwagę, oglądacie korzonki, liście, stożek - uśmiech maluje się na twarzy, a doniczka ląduje w waszym koszyku. Tuż za nim stoi jednak jeszcze ciekawszy, o pięknej ciekawej rżączce ;:6 - stan korzeni i liści wcale nie gorszy od tamtego hmmm i nie możesz się zdecydować ..........
W końcu wychodzisz do kasy dzierżąc ............ w koszyku 5 storczyków. Skrzydła u ramion, buźka od ucha do ucha, a myśli biegną - gdzie je w domu postawisz.
Pierwszy storczyk
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Danusiu, pięknie opisalaś swoje polowanie
a okazy.....CUUUUDA co jeden to piękniejszy, miałaś wielkie szczeście bo w "moim" Realu owszem są w tej samej cenie ale po pierwsze same białe/rożowe, a po drugie niestety przelane
Ech, też bym nie mogła zasnąć z takimi pięknotami w pokoju
a okazy.....CUUUUDA co jeden to piękniejszy, miałaś wielkie szczeście bo w "moim" Realu owszem są w tej samej cenie ale po pierwsze same białe/rożowe, a po drugie niestety przelane
Ech, też bym nie mogła zasnąć z takimi pięknotami w pokoju
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59