Pierwszy storczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

DAK pisze:Wielu z Was tak miało. :wink:
Ale przeżyjcie to ze mną jeszcze raz.
Wchodzicie do sklepu i oczywiście żaden kwiatomaniak nie przejdzie obojętnie obok stoiska z kwiatami. My już mamy nawet takiego nosa, że w nieznanym markecie skieruje nas ku zielonym półkom. Nie, skądże znowu wcale nie mieliście zamiaru kupować niczego w doniczkach i nagle stajecie jak wryci - dwa dwupiętrowe wózki całe wypełnione storczykami ;:8
Serce zaczyna mocniej bić w nadziei, że może stoi tam taki, który czekał właśnie na was, może coś, czego jeszcze nie macie, a może coś, co pragniecie mieć ......... Wzrok zaczyna być rozbiegany, ale jeszcze na początku nie widać wielkiej radości na waszej twarzy, bo ...... białe, bo bordowe ..... - a takie to już w domu mieszkają.
I nagle ;:31 w środku palety dostrzegacie tego jednego, co przykuwa uwagę, oglądacie korzonki, liście, stożek - uśmiech maluje się na twarzy, a doniczka ląduje w waszym koszyku. Tuż za nim stoi jednak jeszcze ciekawszy, o pięknej ciekawej rżączce ;:6 - stan korzeni i liści wcale nie gorszy od tamtego hmmm i nie możesz się zdecydować ..........
W końcu wychodzisz do kasy dzierżąc ............ w koszyku 5 storczyków. Skrzydła u ramion, buźka od ucha do ucha, a myśli biegną - gdzie je w domu postawisz. ;:48
storczyki piekniusie ;:224 Trafilas w 10 z tym porownaniem,ja po prostu jestem cala "dzika" jak widze jakies nowe dostawy i kilkanascie razy obchodze wozki bo "moze jakiegos przeoczylam" ale dzis bylo troche inaczej.Od wczoraj ciaglo mnie do sklepu po jakiegos nowego storczyka ale jakos tak dzien zlecial ze wybieralam sie jak sojka za morze i sie nie wybralam ,no wiec dzis postanowilam jechac z M i corcia.Owszem wybralismy sie ale nie zdazylam nawet zajzec do jednego sklepu bo.... M kupil mi nowy..... ;:71 (to niespodzianka dla mnie),dziewczyny ale dostalam bryke ;:224 tzn odbieram go w grudniu
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

marta c pisze:.... M kupil mi nowy..... ;:71 (to niespodzianka dla mnie),dziewczyny ale dostalam bryke ;:224 tzn odbieram go w grudniu
Ale masz fajnie, już widzę tę masę storczyków, co je w kufrze będziesz nim przywozić do domu.
GRATULACJE!

Oczywiście ;:71 też, ale przede wszystkim takiego dobrego M. :lol:
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Danusiu, zostałam powalona, rozwalona i w ogóle. Ależ trafiłaś śliczności! Jeden piękniejszy od drugiego!
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Wow ale sie obłowiłaś.Wcale sie nie dziwię.Za taką cene takie piekności tylko garsciami brać
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dak, rewelacja.Wszystkie przepiękne, tylko pozazdrościć. Tyle niespotykanych za jednym zamachem :shock: Kupiłaś 5 a masz 7- super. Pewnie będziesz rozdzielała po kwitnieniu :?:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Super ślicznoty ;:8 Trafnie opisałaś nasze odczucia przy oglądaniu storczyków w sklepie, a sam opis spowodował, że serce mocniej mi zabiło ;:112 ;:226
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

;:152 ;:152 ;:152 ;:152 ;:152
Zazdroszczę zakupów, pozytywnie oczywiście :)

Miałaś niesamowitego, przysłowiowego nosa! ;:138
Oby ci dłuuuuugo i pięknie kwitły.
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje "nowinki" dziękują za komplementy. Teraz plotkują ze starymi mieszkańcami. Mam nadzieję, że nie nagadają na mnie za bardzo. ;)

Cały dostępny czas siedzę i wpatruję się w nie. W dziennym świetle lepiej prezentują się ich barwy:

1)
Obrazek

2)
Obrazek
Obrazek

3)
Obrazek
Obrazek

4)
Obrazek
Obrazek

5)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Prześliczneee ;:8 ;:1 i takie wyjątkowe. Dzisiejsze zdjęcia o wiele lepiej pokazują ich piękno.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękne Phalaenopsisy. wszystkie śliczne.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Na tych zdjęciach jeszcze piękniejsze. :-)
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Danusiu, pięknie opisalaś swoje polowanie ;:183
a okazy.....CUUUUDA ;:152 co jeden to piękniejszy, miałaś wielkie szczeście bo w "moim" Realu owszem są w tej samej cenie ale po pierwsze same białe/rożowe, a po drugie niestety przelane :twisted:
Ech, też bym nie mogła zasnąć z takimi pięknotami w pokoju ;:191
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

Każdy cudowny i ta przystepna cena :D sa na prawdę wyjątkowe :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”