Powojniki z Biedronki i innych marketów

Powojniki
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agnieszka83
200p
200p
Od: 8 maja 2010, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Powojniki z Biedronki i innych marketów

Post »

W zeszłym roku kupiłam clematisy z Biedronki.
Były dwa rodzaje: mix oraz te opisane.
Opisane miał być Ville de Lyon, okazał się Oberek.
Mix - tzn. były trzy kolory: jasny niebieski, fioletowy, różowy.
Kupiłam różowy - okazała się jakiś malutki bylinowy, chyba Durandii.
Niebieski jasny okazał się Polish Spirit.

Mam do Was pytanie, czy z tych nie opisanych mixów wyrosły Wam np. wielokwiatowe?
Jeżeli tak, to napiszcie jakie? Jestem bardzo ciekawa, co mi wyrośnie, bo w tym roku też je kupiłam.
Nie przepadam za clematisami o malutkich kwiatkach :(
Awatar użytkownika
magdalen
200p
200p
Od: 26 cze 2010, o 11:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Clematisy mix z Biedronki.

Post »

Mnie z takiego nie podpisanego wyrósł Multi Blue, więc to kompletna loteria, na co się trafi :D
Pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
gieru96
200p
200p
Od: 26 mar 2011, o 10:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie trafił się fioletowy, ale nie znam nazwy i nie wiem, czy jest drobnokwiatowy, czy miał dość małe kwiaty, bo był młody. Jak mi zakwitnie, to wstawię zdjęcia i może zidentyfikujecie :)
Awatar użytkownika
Agnieszka83
200p
200p
Od: 8 maja 2010, o 17:59

Post »

Multi Blue to nieźle. Bardzo bym chciała na niego trafić, bo mi się podoba!
krab32
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 15 kwie 2011, o 22:40

Post »

Ja u nas dziś patrzyłam, ale same "odpady" zostały i nie wzięłam, jutro pojadę do innej, może tam coś lepszego "wyrwę". :oops:
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

co za loteria... .
krab32
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 15 kwie 2011, o 22:40

Post »

Hi,mam na razie trzy odmiany więc co się trafi to będzie ;:65
michnat
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 30 maja 2012, o 15:00

Post »

Ja w zeszłym roku zakupiłem clematisa w Biedronce i okazało się, że to nie był clematis i już przy kupowaniu wyglądała podejrzanie. Było to pnącze, które bardzo szybko rosło, szybko drewniały mu pędy, silnie owijało się w około wszystkiego do czego się przyczepiło i kwitło drobnymi białymi kwiatuszkami zebranymi w wiechy. Więcej się nie skuszę na mixa z Biedronki :roll:
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Moje zeszłoroczne zgodne odmianowo ;:215 a jak kwitły
Obrazek
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja właśnie dziś kupiłam powojnika w B. który był bez nazwy. Zobaczymy co z niego wyrośnie :?
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46

Post »

Ja w Biedronce kupowałam powojniki w zeszłym roku - pierwszy i ostatni raz. Jeden okazał się z grupy Atragene ( jeszcze u mnie nie kwitł), a drugi okazał się rdestem Auberta. Rdest musiałam przesadzić w bardziej odpowiednie miejsce, przezimował i już ładnie się puszcza. W tym roku znów musiałam dokupić dwa powojniki (takie jak chciałam) i dla tego szukałam konkretnych odmian, żeby znów nie mieć niespodzianek.
Michnat to właśnie i jest rdest.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
x-i-a
---
Od: 23 wrz 2009, o 12:58

Post »

A ja w zeszłum roku kupiłam powojnika w biedronce, który okazał się passiflorą ;:202
michnat
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 30 maja 2012, o 15:00

Post »

georginja pisze:Ja w Biedronce kupowałam powojniki w zeszłym roku - pierwszy i ostatni raz. Jeden okazał się z grupy Atragene ( jeszcze u mnie nie kwitł), a drugi okazał się rdestem Auberta. Rdest musiałam przesadzić w bardziej odpowiednie miejsce, przezimował i już ładnie się puszcza. W tym roku znów musiałam dokupić dwa powojniki (takie jak chciałam) i dla tego szukałam konkretnych odmian, żeby znów nie mieć niespodzianek.
Michnat to właśnie i jest rdest.
Dokładnie to była ta roślina. Pozbyłem się go całkowicie ponieważ był zbyt duży i w miejscu w którym miał rosnąć nie nadawał się. Innego miejsca nie znalazłem dla niego, a szkoda bo kwitł bardzo długo i pomimo swoich rozmiarów był ciekawą rośliną.
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46

Post »

A mój okazał się być nie atragene , tylko montana. I chociaż jest ładny, uczucia mam mieszane ponieważ jest zbyt delikatny na nasze warunki.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Floresita
200p
200p
Od: 2 lis 2014, o 19:58

Powojniki z marketów,nasze opinie

Post »

Witam. Planuję zakup swoich pierwszych powojników. Ponieważ mam bliski dostęp do takich marketów jak Auchan, LM, OBI, Castorama to wolałabym najpierw tam zapolować na jakieś ładne odmiany, niż zamawiać je wysyłkowo przez internet. Problem w tym, że nie wiem w jakich miesiącach powojniki są dostępne w tych marketach. Byłam na przełomie marca i kwietnia w Auchanie, LM, Castoramie ale nic nie było, a sprzedawcy nic nie wiedzą. Napiszcie kiedy one się pojawiają w marketach - czy pod koniec kwietnia, czy może dopiero w maju? Przeglądałam tematy w dziale powojników, ale znalazłam tylko temat o powojnikach z Biedronki, na temat dostępności w innych marketach nic nie znalazłam. Jeśli można to prosiłabym również o informację jakie odmiany tam widzieliście. Pozdrawiam serdecznie - F.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Powojniki”