To co najlepsze - szarotka w kuchni Cz. 2
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 10748
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Lubicz k/Torunia
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni x 2
Dorotko a ta babkę z majonezem to w standardowej formie z kominkiem tez można? Rozmiarowo będzie pasować?
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
-
- 1000p
- Posty: 6117
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Gmina Nowe nad Wisłą
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni x 2
Świąteczne słodkości:
Babka drożdżowa:
Tarta z białą czekoladą:
Mazurek:
Jest jeszcze sernik i beza.
Babka drożdżowa:
Tarta z białą czekoladą:
Mazurek:
Jest jeszcze sernik i beza.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- Milcia120
- 500p
- Posty: 610
- Od: 1 lut 2014, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Poznań
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni x 2
Ale dużo słodkości na święta u mnie tylko babka.
Wesołych świąt.
Wesołych świąt.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 956
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni x 2
Dorotko,bardzo Ci dziekuje za przepis na hiszpana.Jest mocno kakaowe.I musze Ci powiedziec,to pierwsze ciasto takie murzynkowe które mi wyszło.Zajadaliśmy sie nim bez zadnych mas.Tylko polewa .Ale od tej pory będę go piekla jako murzynka i jako np wuzetke
-
- 1000p
- Posty: 6117
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Gmina Nowe nad Wisłą
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni x 2
Moniko cieszę się, że ciasto smakuje. Jest łatwe, dlatego ja również bardzo chętnie je wykorzystuję. Ostatnio zrobiłam na tym cieście tort śmietanowo owocowy na urodziny syna. Był pyszny.
Czasu mało na pichcenie, bo wiadomo, że ogródki mają pierwszeństwo. Jednak od czasu do czasu coś wyjątkowego robię.
Dziś paluchy serowe, na ostro;
Czasu mało na pichcenie, bo wiadomo, że ogródki mają pierwszeństwo. Jednak od czasu do czasu coś wyjątkowego robię.
Dziś paluchy serowe, na ostro;
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- ewa2204
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1516
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni x 2
Dorotko - Szarotko poproszę o przepis na paluszki serowe, tak apetycznie wyglądają
Przeglądałam spis, ale nie dojrzałam
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni x 2
Jak zwykle nam tutaj smakołyki prezentujesz, ja też proszę o przepis
-
- 1000p
- Posty: 6117
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Gmina Nowe nad Wisłą
Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni x 2
Jeśli jesteście chętni na wypróbowanie to bardzo proszę.
Paluchy serowe
2 blaty ciasta francuskiego
25 dag żółtego sera (dałam morski)
2 łyżki ostrego sosu
Ser potrzeć na tarce jarzynowej. Ciasto francuskie rozłożyć (jeśli jest taka potrzeba rozwałkować), posmarować ostrym sosem, na sos rozłożyć ser, przykryć drugim blatem ciasta. Dobrze docisnąć. Ciasto pokroić na 1 cm paseczki. Każdy pasek skręcić kilka razy, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200*C), piec do zrumienienia, około 15 min.
Najlepsze są jeszcze gorące.
Łatwe, proste i szybkie.
Paluchy serowe
2 blaty ciasta francuskiego
25 dag żółtego sera (dałam morski)
2 łyżki ostrego sosu
Ser potrzeć na tarce jarzynowej. Ciasto francuskie rozłożyć (jeśli jest taka potrzeba rozwałkować), posmarować ostrym sosem, na sos rozłożyć ser, przykryć drugim blatem ciasta. Dobrze docisnąć. Ciasto pokroić na 1 cm paseczki. Każdy pasek skręcić kilka razy, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200*C), piec do zrumienienia, około 15 min.
Najlepsze są jeszcze gorące.
Łatwe, proste i szybkie.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim