Moje Hipeastrum
- nusia
- 1000p
- Od: 3 mar 2007, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Hipeastrum
Niestety pomyłkowe zakupy należy zawsze mieć na względzie.Musza przejść długą drogę producent-pośrednik-sprzedawca,a w sklepie tez są często mieszane przez samych kupujących Wszyscy chcieli by zgodne kupić ,ale pomyłkowe zakupy zmuszają nas do zakupu kolejnych ,bo wierzymy ,że tym razem na pewno to będzie ta a interes się kręci
100%pewność można mieć jeśli kupisz cebulki od prywatnej osoby
100%pewność można mieć jeśli kupisz cebulki od prywatnej osoby
-
- 200p
- Od: 18 lut 2009, o 11:33
Beaa mam podobny kłopot rzadko kiedy odmiana zgadzała się z tą deklarowaną na plakietce i też zazwyczaj trafiałam na czerwone okazy, swego czasu miałam ich chyba z 5 ale rozdałam znajomym. teraz kupując cebulę danej odmiany modlę się by po zakwitnięciu była taka jakiej oczekiwałam.
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
Czyli z tymi zakupami to jedna wielka loteria
Jednym słowem trzeba pokochać czerwone
Zakupiłam 10 cebul, jeśli 9 będzie czerwonych to napiszę do sprzedawcy...pierwsza która zakwitła się zgadzała.
Jednym słowem trzeba pokochać czerwone
Zakupiłam 10 cebul, jeśli 9 będzie czerwonych to napiszę do sprzedawcy...pierwsza która zakwitła się zgadzała.
Pozdrawiam
Beata
Beata
- nusia
- 1000p
Beaa poczekaj aż rozkwitną wszystkie ,jeśli będą niezgodne to zrób zdjęcia i napisz do sprzedawcy z reklamacją.
Tralaluszy zgadzam się z Tobą należy reklamować niezgodne cebule
Tralaluszy zgadzam się z Tobą należy reklamować niezgodne cebule
- sauromatum
- Od: 18 maja 2010, o 08:54
Ciekawe jest to, że jeśli cebule zostałyby wymieszane na drodze producent - klient to kupując kilka cebul mielibyśmy nie te odmiany, które chcieliśmy ale też nie byłyby to tylko czerwone i białe. Gdy kupiłem pierwsze cebule (5 albo 6) to wśród nich była 1 biała, 1 'Nymh' i reszta czerwone. Zbieg okoliczności? A wszystkie miały być inne (nie kupowałem białej na przykład). nusia ma tu absolutną rację - jeśli chcesz mieć 100% pewności, że kupujesz to co chcesz to trzeba cebulę nabyć u osoby prywatnej. Choć też nie zapeszając, ostatnie cebule, które kupiłem z jednej firmy (a kupowałem już z tej firmy różne inne rośliny) na razie odpowiadają opisowi - 'Limona' się zgadzała, kolejna cebula na pewno nie będzie miała kwiatów czerwonych lub białych więc też sukces
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
A ja właśnie chciałam czerwone ale najszybciej zakwitły białe2 chyba Mont Blance i Jewel, teraz zakwitła czerwona pełna właściwie to pomarańcz nie pamiętam nazwy, ale i tak nie całkiem się zgadzają.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
-
- 200p
u mnie z reklamacją zakupionych cebul nie jest tak prosto, kwiaty kupuję zazwyczaj na targach ogrodniczych po 6 miesiącach od zakupu odbywają się kolejne targi i ciężko podejść do sprzedawcy i złożyć reklamację raczej każdy by się wyparł. W każdym bądź razie uwielbiam wszystkie cebule a gdy mam za dużo jednej odmiany to staram się ją wymienić na inny okaz z prywatną osobą lub daruje znajomym:)
-
- 200p
Czy pozwalanie roślinie na zawiązanie nasion nie obciąża za mocno cebuli i nie powoduje braku kwitnienia w następnym sezonie?
- nusia
- 1000p