Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija-cz.4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija-cz.4

Post »

Blueberry, cena, latwosc obslugi i efektownosc - wszystko razem. :) Maly jest szczesliwy ze swoimi trzema doniczkami, a to podstawa.
Dziekuje, Paulinaaa. Jak dla mnie to prosciutkie roslinki, z ktorych juz czas jakis temu "wyroslam" - jakies 30 lat temu? Jako dzieciak namietnie hodowalam dwie odmiany barwne, bo tyle widzialam. :;230

Pochwale moje "patyczki", bo wiekszosc pieknie rosnie i chyba tylko dwa - za to jednej odmiany - oglosily strajk.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zlobek - ambitnie probuje rosnac.
Obrazek

Dosc ciekawa siewka - nie widzialam jeszcze takiej.
Obrazek
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Brawa dla patyczków i dla siewek ;:63 Twoim lepiej idzie niż moim, zobaczymy ile z nich przeżyje ;:224
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to to sie okaze. Z 18 siewek poki co zostalo 15, a i tak jeszcze podejrzewam jedna o samobojcze zamiary. Zwykle jak juz podejma wzrost i wypuszcza pierwsze wlasciwe liscie, to dalej sobie radza. Z "patykami" w ogole czuje sie jak dziecko we mgle. zdaje sobie sprawe, ze liscie to jeszcze nie wszystko.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nigdy się nie udaje ze wszystkimi ;:185 Twoje patyczki przynajmniej puszczają listki, moje stoją jak zaklęte ;:223 Chyba następnym razem pójdzie w ruch Fugnicyd i butelki ;:219 Na "wypiekanie" ziemi zgody nie ma ;:224 :;230
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jakby przepuscic ziemie przez mikrofale? Szybko sie robi i mozna ukradkiem. ;)
Kinga
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

crazydaisy pisze:A jakby przepuscic ziemie przez mikrofale? Szybko sie robi i mozna ukradkiem. ;)
Nie posiadam mikrofali ;:224 i nie zanosi się na zakup :;230 Do niedawna zmywarki nawet nie było, a teraz, nowa, czeka na remont kuchni - stoi w największym pokoju i kot zrobił z niej legowisko :;230 Spróbuję z samym opryskiem antygrzybowym, może wystarczy ;:108
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koniecznie. Co do butelek, to mysle, ze latwiej w nich o grzyba niz w malych doniczkach - przewiew jest mniejszy. Nadal mam problem z grzybem w dwoch doniczkach z patyczkami... Nie pomogl fungicyd. Zaczelam je intensywniej wietrzyc po prostu - jedyne co mi przyszlo do glowy. Zeby bylo smiesznie, wyjelam patyki, wyprazylam do nowa ziemie, zmienilam doniczki, patyki umylam, uzylam fungicydu, wsadzilam od nowa i... plesn znow sie pojawila. Widocznie problem jest w samych patykach. Mowi sie trudno. Albo poradza sobie przy intensywniejszym wietrzeniu - czego grzybki nie lubia - albo...
Kinga
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Niedobrze ;:185 z drugiej strony problem z pleśnią sama miałam przy najzwyklejszej ziemi, teraz mam inną - pisze na niej "podłoże do storczyków", ale wszystko inne w nią sadzę tylko nie storczyki :;230 W tej roli jest świetna, nie zbija się w grudę, nie osiada i właśnie nigdy nie pleśnieje. No cóż, pozostaje tylko spróbować ;:108
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Patyczki zaczynają przypominać to czym będą w przyszłości. Doskonale, jeszcze troszkę a kciuki pofolguję bo palce zaczynają cierpnąć... ;:333
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
x-u-3
---
Od: 20 kwie 2013, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kinga grzyb nie lubi kwaśnego podłoża i tu Natalia ma rację.
Nie wiem tylko czy hibiscusy lubią kwaśne podłoże.
Ja do hibiscusów mieszam ziemię pół na pół z jałowym kokosem i im to pasi.
Ostatnio z powodzeniem ukorzeniałam 2 hibiscusy prawie w samym kokosie , ziemi dodałam niewiele i już po miesiącu są korzenie. :tan
;:168
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula, rozne zrodla rozne wartosci podaja, ale generalnie lekko kwasne. Nie mam czym sprawdzic pH.
Henryku, trzymaj bo dziala! ;:196 Splash! tylko ma mnie centralnie w nosie, reszta choc powolutku, odrobinke, ale cos tam wypuszcza. Dzis zrobilam zdjecia wiekszosci tych, ktore ladnie poszly. Kilka ma juz listki, nie tylko mgliste zapowiedzi lisci.
Kinga
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak trzeba to mus, trzymam dalej! ;:204
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
perla
500p
500p
Od: 18 lis 2007, o 10:36

Post »

Przyszłam zobaczyć patyczki hibiskusowe,a tu już sliczne zielone listeczki prosły i do tego spore przedszkole.
Gratulację ;:108 ;:63
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”