Nemezja powabna (Nemesia strumosa)
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nemezja powabna (Nemesia strumosa)
Czy jakaś dobra dusza mogłaby pokazać zdjęcia swoich siewek? Posiałam w kilka doniczek nemezję i smagliczkę i nie wiem, co mi wykiełkowało. Pewnie zaraz się okaże ale bardzo zależy mi na nemezji, więc szybka diagnoza pomogłaby mi w podjęciu decyzji, czy jeszcze ją wysiać.
- amster
- 500p
- Od: 21 lip 2011, o 22:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje nemezje w tym roku zakwitły (prawie wyłącznie na żółto), po czym zaraz wydały nasiona i... zdechły. Właściwie już o nich mogę zapomnieć. W zeszłym roku nie było nasion, a kwiaty były do późnej jesieni.
Wysiałem z 3 dni temu i teraz mam dziwne,białe nitki,coś jak słabo widoczna droga mleczna.
Pleśń to nie może być,bo podłoże ledwo co wilgotne.
Nasiona jej jednak gęsto wysiałem bo było full,zakryły całą powierzchnię doniczki.
Pleśń to nie może być,bo podłoże ledwo co wilgotne.
Nasiona jej jednak gęsto wysiałem bo było full,zakryły całą powierzchnię doniczki.
Nie wiem czy to dobrze, że gęsto. Będziesz pikować? Moja nemezja już przepikowana. Mam czerwone. Nikt w tym roku oprócz nas nie sieje nemezji?
Nie wzeszla
Tulap. Wysiewaj jeszcze raz. Na miejsce docelowe.
Nie,dość mam już jednorocznych,dobre 25 paczek
- malisz14
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 18 lut 2015, o 15:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też posiałam szybko i pięknie wzeszły mają już jakieś 2 cm, ale tak strasznie się boję pikować te chucherka że chyba je tak zostawię
Magdalena