Gicor i BobejGS -dzięki- oczywiście ze chodziło mi potas a nie wapn .Doczytałam stronę 61 i ...... skąd ja w Niemczech wezmę saletre .A czy można dodać w zamian czegoś innego ?????
Nawóz 5-6-8 możesz używać w początkowym etapie wzrostu pomidorów w ilości 2,5 ml/l . Do czasu aż pomidory na I gronach osiągną wielkość orzecha włoskiego. Możesz używać już na etapie rozsady.
Marcin- stożek wzrostu może być jaśniejszy,gdy pomidory szybko rosną i mają niedobór światła. U mnie po nocy w domu niektóre sadzonki też tak mają,ale potem ,gdy wędrują do tunelu,to nabierają koloru.
Większym problemem,jak sądzę jest zasychanie końcówek liści. I to może być skutkiem przelania.
Krynka Błażej ta jaśniejsza zieleń to tylko na kilku egzemplarzach, które mają dłuższe międzywęźla, wcześniej były przelane , dopiero ruszają na nowo nic już nie kombinuje przy nich zobaczę jak będą rosły, jak zauważe coś niepokojącego napisze na forum Dzięki za odpowiedzi
Brat używa w swoim gospodarstwie rolnym preparat Blackjak wzmacniający system korzeniowy roślin. Mógłbym od niego go dostać trochę w prezencie. Czy a jeśli tak to w jaki sposób i jakich dawkach można go zastosować przy amatorskiej uprawie pomidorów i papryki.
edit
forumowicz, ekopom czy mógłbym poprosić o Waszą opinię ?.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2015, o 09:08 przez jokaer, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód:połączenie postów
Nie stosowałem go, nie powinien szkodzić chociaż to jest amerykański wynalazek. Dawkowanie 2,5ml na 1 litr, tj. 0,25%. Dokładniejsze stosowanie można znaleźć choćby tu