Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Post »

Bogusiu, ale ślicznie u Ciebie :) Wspaniała wiosna :)Kolekcja aniołków niemała. Ale jak dużo już Ci wszystkiego kwitnie :)
Magnolię też mam, ale tak malutka, ze nie wiem kiedy zakwitnie. Mam ją już chyba ze 4 lata, ale maleńka jest... Chyba ją muszę przesadzić w bardziej słoneczne miejsce...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Jurku! oczywiście , obiecałam świerzbieńca i masz. Śmiało pisz co jeszcze chciałbyś, chętnie podzielę się ;:108
Moje fiolki pachnące , o dość dużych kwiatach ,w kolorze białym i fioletowym. Wyślę też sadzonki. Proszę, bez żadnego wstydu, zażenowania ;:108 napisz , co Cię jeszcze kręci ;:306
Proszę na pw adres do wysyłki . Jeśli dzisiaj zgłosisz swoje chciejstwa , to dzisiaj po południu uszykuję i jutro wyślę ;:108
Mariolciu! witam serdecznie. wiosna cudowna, pogoda wspaniała , a aniołki dodają uroku.
Mój młodszy syn z synową obdarzają mnie nimi, straszy syn wykonuje sam drewniane ludki , ptaki z kamieni ;:306 sprawiając mi wielką przyjemność.Mariolu zdecydowanie musi rosnąć w nasłonecznionym miejscu i osłoniętym od wiatrów.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NO to musowo przesadzić trzeba tą moja magnolię :)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Magnolia gwiaździsta już w pełnym kwitnieniu, wszystkie wiosenne roślinki przy takiej sprzyjającej pogodzie rozkwitają. Aniołki śliczne.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu magnolie przepiękne ;:138
Ja sadziłam chyba dwa razy ale mi zdychały i już sobie odpuściłam ;:108
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejny dzień rozpoczyna się ;:3 Cieszę się, bo czeka mnie wiele dzisiaj prac w ogrodzie.
Mariolu! przesadź, zasil i czekaj na kwitnienie ;:306
Dorotko! pogoda sprzyja kwitnieniom. W nocy padał deszcz, teraz super ;:3 .
W poniedzialek w LM były magnolie giganty/ kilka odmian/, z mnóstwem kwiatów , tylko po 134 zł.
Nie kupiłam bo moje obawy wzbudziła dość mała doniczka, jak na tak wielkie drzewko. Podejrzewam ,ze miały sporo przycięte korzenie, nie wiadomo czy przyjęłaby się. Wolę mniejsze sadzonki! ;:108 Moi bliscy wiedzą już ,ze aniołki to jedna z moich słabości ;:306 więc obdarzają mnie nimi :tan
Renatko!Na szczęście moje magnolie mnie polubiły , wszystkie posadzone sprawują się ;:215 Czekam jeszcze na kwitnienie dwóch kolejnych / jedna ma pąka jednego /a kolejna jakaś późna i nie wiem czy w ogóle w tym roku zakwitnie. W związku z tym ,ze ja je kocham a one odwdzięczają mi się wspaniałym kwitnieniem , zamierzam kupić jeszcze kilka. Wczoraj jadąc w Sulechowie przez osiedle domków jednorodzinnych , w każdym ogródku były kwitnące magnolie. Cudowny widok!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu magnolie cudownie Ci kwitną, masz łagodny klimat. ;:138
A moją Lennei M musiał wykopać, gdyż co roku przemarzały kwiaty i nawet kora na pniu popękała.
Śliczne są te figurki ogrodowe, tworzą atmosferę tajemniczości. Uwielbiam takie ogrody.
Miłego dnia. ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu, a ja wczoraj miałam okazję kupić kwitnącą magnolię za 35 zł i nie kupiłam ;:223 Miała jakieś 50 cm wysokości, ale wcale nie mało kwiatuszków... Nie kupiłam, a teraz żałuję! Ta moja marnocina wciśnięta gdzieś między dwoma innymi drzewkami, które rosły dość inwazyjnie w stosunku do tego mojego magnoliowego patyczka...
Ogólnie mogłabym coś podziałać w ogrodzie, ale pogoda nie sprzyja. Zimno znów się zrobiło i bardzo wietrznie, ani słońca, ani deszczu, którego bardzo brak. Za to mieczyki, które posadziłam na podwórku, wygrzebały mi psy czy koty :evil:
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu! mój ogród w ogóle położony w takiej niecce, osłonięty okazałym drzewostanem na sporych górkach, a dodatkowo ściany świerkowe już jako ramy mojego ogrodu. Mają się tu dobrze magnolie i nie tylko ;:108 Do tego ciepła strefa klimatyczna :tan
Mariolu! ja teraz realizuję od razu pierwszy zamysł. Bywało też wielokrotnie,ze oglądałam ,zastanawiałam się , rezygnowałam z zakupu a później żałowałam.
U mnie pogoda super, ciepełko od kilku dni a w nocy popaduje trochę deszczyk. Roślinki mają się dobrze ,za to ja nie bardzo. Dzisiaj dał mi się we znaki kręgosłup , łączne z rwą kulszową . Dopadłam się do roboty jak szczerbaty do sucharów i mam za swoje. Kończyłam kamienne ścieżki, wprawdzie z pomocą syna , ale on był bardzo nerwisty, sądził ,ze ciągle coś wymyślam nowego.
No to niewesoło, nie dość,ze narobiłaś się przy sadzeniu , to wygrzebane mieczyki ;:222 Współczuję ;:168

Obolała, ale obfociłam dzisiaj ogród , bo tulipany wczesne u mnie już przekwitają a i magnolia sypie się.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Bogusiu witam i bardzo współczuję rwy ;:196
No kochana - pięknie u Ciebie ;:333 dzięki że mimo bólu obfociłaś ogród ;:138
Widzę ze pięknie kwitnie Ci porzeczka krwista ;:63 moja jeszcze w pączkach .
Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę ;:168
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

No pięknie. I te aniołki ;:167
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Bogusiu, w zasadzie wszędzie wiosenka już zawitała, ale patrząc na Twoje zdjęcia przecierałam oczy ze zdumienia, ileż kolorków naraz i jak szybko magnolie Ci zakwitły, chyba dużo cieplej w Twoim rejonie, moje lada dzień ale jeszcze czekam i te czerwone tulipanki jakie urocze, a wiesz, że i ja byłam niedawno na testach no i jakby nie było również jestem uczulona, oczy to tak mnie swędzą i łzawią, że masakra, a tabletki leżą w szufladzie ;:223, chyba kiedyś nie było aż tylu alergików.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie , w cudowny pełen słońca / już 23*w słońcu/dzień.
Niestety zostałam uziemiona na jakiś czas na dobre przez odcinek L-S z rwą kulszową. Poruszam sie jak paragraf , ale cóż kobieta wszystko zniesie.Chciało mi się kamiennych ścieżek , to mam za swoje . Bardziej ubolewam, bo pod znakiem zapytania na razie stanął wymarzony przeze mnie stopniowany murek ;:306 Aktualnie mąż i synowie, widząc moje problemy z poruszaniem się ;:14 mi z głowy. O godz. 14:000 mam wizytę u lekarza , nie obejdzie się bez zastrzyków. Jednak, gdy tylko ból odpuści,wrócę do tematu owego murku ;:306 no bo ja muszę zrealizować to , co zaplanowałam / moi bliscy już pod tym względem doskonale mnie znają ;:108 ;:108 ;:108 /

Tereniu! dziękuje kochana za współczucie, znasz ten ból. Noc mam nieprzespaną , leżałam na baczność, plecy , ręce mi podrętwialty/ nie cierpię leżenia na wznak/ nijak nie mogłam obrócić się na bok ;:222 a samo zwlekanie się z łózka , o zgrozo!!!
Martusiu! aniołki nadają klimatu i tajemniczości ogrodowi. Ciekawiej prezentują się w otoczeniu większych roślin, ale juz niebawem.
Ilonko!Z aktualnych kwitnień widać ,ze prawdziwa wiosna do mnie szybciej zawitała.Żal mi przekwitających już tulipanów botanicznych, przekwitających łanów fiołków , sypiących się płatków magnolii.
Masz rację, teraz rzadko kto nie ma alergii na coś / sami do tego doprowadzamy , nadmiar środków chemicznych , organizmy wyjałowione , niemal sterylne- nie bronią /
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Bogusiu ;:196 znam ten ból ;:108 dlatego z całego serca Ci współczuję ;:167
Rok temu - pamiętasz jak mnie trzymało , ani zastrzyki ani zabiegi ani szpital nie pomógł ;:185 myślałam że już się nie wykuruję :(
Dlatego teraz się oszczędzam ale wiesz jak to jest - jak da się wytrzymać ból to idziemy do ogrodu :D
Zdrówka i jeszcze raz zdrówka życzę ;:167 ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu u Ciebie prawie lato, aż mi się wierzyć nie chce, że żyjemy w tej samej strefie klimatycznej :D
Bardzo Ci współczuję bólu i życzę żeby szybko ustąpił po zastrzykach, jednak widzę że jak się już zaczną takie dolegliwości to przy naszym trybie życia ciągle wracają. To się chyba jakoś nazywa ale ja delikatnie mówię to metryka :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”