Ranczo Nokły cz. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Renka123
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 lut 2015, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ranczo Nokły cz. 5.

Post »

Teresko i Tadeuszu!
Przeczytałam cały wątek od deski do deski. Jestem pod wielkim wrażeniem. Podziwiam pracowitość i zapał w dążeniu do celu. Jeśli pozwolicie będę odwiedzać Was wirtualnie i śledzić dalsze poczynania.
Pozdrawiam Renia
uki94
200p
200p
Od: 4 mar 2008, o 09:55

Post »

Tadeusz proszę o pomoc pomidorową. Możesz mi powiedzieć co się z nimi dzieje obecnie jest gorzej bo listki już odpadają http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cf8 ... 8ae13.html to zdjęcie sprzef tygodnia teraz jest już gorzej dodam, że rosną przy grzejniku, ale są doświetlane i są z bardzo wczesnego siewu, a te troche późniejsze http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/219 ... bc300.html i też powoli te brzegi liści się takie robią. Jak możesz to pomóż mi.
Lukasz uki94
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadziu ja mam pytanie. Dostałam od Ciebie kiedyś sadzonkę aralii, zakwitła mi w ubiegłym roku na samym wierzchołku, ma w tej chwili pewnie ze trzy metry wysokości, czy mogę ją uciąć żeby była niższa, czy ona dobrze znosi cięcie. Bardzo bym chciała dopiero na jakiejś przyzwoitej wysokości uformować koronę.
jaro710j
200p
200p
Od: 29 mar 2015, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam. Twój ogród jest zacny i zadbany ;:215 Mam pytanie, zdradzisz mi jaką dawkę polifoski stosujesz, albo ile byś zastosował polifoski 8 ? Może znalazłbyś chwilkę na zerknięcie na moje pobojowisko ;:306 Miło by było dostać radę od praktyka :wink: (Mój trawnik: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 32&start=0 )
Awatar użytkownika
terraza
100p
100p
Od: 15 sty 2012, o 16:29

Post »

Witamy serdecznie tych, którzy o nas pamiętają, odwiedzają nas (również w realu) i kibicują nam w naszych poczynaniach.
Po okresie zimowym w którym tylko sporadycznie zaglądaliśmy do ogrodu, wiosną postanowiliśmy podzielić się wiadomościami z tymi, którzy nas odwiedzają i mam dobrze życzą

abuczek - tak, teściu pięknie to wszystko urządził i nadal urządza. Nokły nic nie podupadły i nadal funkcjonują i szukają nowego nabywcy.
Miło, że nas odwiedzasz, zapraszamy częściej...

Jola1 - cieszymy się, że nam kibicujecie. To co my robimy to nie są jakieś wyczyny, my po prostu mamy zajęcie i się nie nudzimy.
Szczególnie teraz na wiosnę kiedy zaczynają kwitnąć pierwsze kwiaty - to jest radość i nagroda za to, co się zrobiło.

My jesteśmy pod wrażeniem Waszego ogrodu, duży, urządzony ze smakiem i zadbany. Mieliśmy możliwość obejrzeć i na dodatek zjeść pyszne ciastko. Jolu, za to bardzo dziękujemy jak również za piękną pisankę, która znalazła się w koszyczku wielkanocnym.
Będąc w pobliżu nie należy nas omijać... zawsze serdecznie zapraszamy.... ;:180

garbowski- dziękujemy za odwiedzinki na forum, na działce i w piwnicy. No bo któż by jeśli nie Andrzej tam wszedł i zrobił zdjęcia z tego niezwykłego pomieszczenia. A ponieważ przebywacie niedaleko nas to nic nie stoi na przeszkodzie aby takie "kontrole Danusi i Andrzejka" odbywały się częściej, jeśli tylko macie wolną chwilę. My tak lubimy.... ;:108 i zapraszamy.

Grudzień już dawno się skończył ale kwiatek od Was rośnie i ma się całkiem dobrze. Mam nadzieję, że w grudniu znów zakwitnie. Nie dziękuję, ale kwiatek mi się z Wami kojarzy....:) ilekroć go podlewam czy widzę.

kaja_krys - Krystyno, dziękujemy za życzenia i odwiedziny . Na szczęście mamy już wiosnę w pełni. Jest to pora roku, która u każdego wzbudza radość i podejrzewam, ze przez każdego lubiana. Zapraszamy do odwiedzania naszego wątku. Nic nie stoi na przeszkodzie jeśli miała byś ochotę nas odwiedzić, zapraszamy. ;:180

Alina-277, Alinko, bardzo nam miło, że nas odwiedzasz. Miło Was wspominamy z Sulejowa. A jeszcze mamy od Ciebie pamiątkę - chryzantemy (2 kolory), które dostaliśmy od Ciebie. Pięknie się rozrosły - szczególnie ta fioletowa i w ubiegłym roku długo kwitła.
Dziękujemy za życzenia, my też Wam życzymy zdrówka i dużo sił potrzebnych do realizacji planów

My powoli posuwamy się do przodu w swoich poczynaniach. Zresztą masz możliwość śledzić na bieżąco (ja Ciebie również). Od czasu do czasu dodajemy nowe zdjęcia.

hypnosa- Basiu, masz rację, że w miejscu gdzie przebywamy nastąpiła pewna metamorfoza. My już oswoiliśmy się z tym ale kiedy porównujemy zdjęcia tego co było i co jest to faktycznie. No trzeba coś robić i miło jeśli są widoczne efekty.

Poranna kawa na tarasie - tak, wspaniale smakuje. Jeszcze ciekawiej będzie kiedy drzewa się zazielenią i będą śpiewać - lepiej nie trzeba.
Basiu, a więc zapraszamy na taką kawę. Nie musi być poranna ale wypita w takiej scenerii na pewno będzie smakować.

patkaza - Agnieszko, fajnie, ze byłaś w takiej piwnicy. I możesz jeszcze być. Piwnica stoi i czeka. A wiesz,że "W murowanej piwnicy tańcowali zbójnicy..." Wystarczy tylko chcieć. U nas same atrakcje - Ty będziesz zwiedzać piwnice a dla dzieci bardzo blisko nas jest fajny plac zabaw dla dzieci - zapraszamy.

Lucia - Paulinko, miło,że nas odwiedzasz i śledzisz nasze dokonania. Staramy się nie przeceniać naszych możliwości i powoli idziemy do przodu w swoich poczynaniach. Ranczo Nokły, jak już wcześniej wspomniałam, czeka na nowego nabywcę. A działka, którą obecnie zagospodarowujemy jest mała bo ma tylko 6 a. A więc nawet kiedy kosi się trawę to nie ma czym się zmęczyć... Dziękujemy za życzenia i zapraszamy do dalszych odwiedzin.

Renka123 - Reniu, jak najbardziej, zapraszamy do oglądania naszych dokonań. Chociaż ostatnio przez dłuższy czas nic nowego nie prezentowaliśmy ale z wiosną to się pewnie zmieni. Obiecujemy... ;:108

uki94,jaro710j - odpowiedzi udzielono niezwłocznie na PW.

Mieliśmy pewne rozterki co do dalszej obecności na Forum . A była ona spowodowana tym, że na innych wątkach ( ogólno-tematycznych) nasze wpisy zostały usunięte bez uprzedniego powiadamiania nas o przyczynach.
Mamy nadzieję,że taka sytuacja się nie powtórzy.

Jest mam bardzo przyjemnie,że wiele osób obserwuje nasze prace i dobrze nam życzy, dlatego też postanowiliśmy kontynuować naszą przygodę na Tym Forum.

Wraz z nastaniem ciepłych dni podjęliśmy dalsze prace remontowo-budowlane przy naszym "zamku na wzgórzu" oraz prace ogrodnicze na powstałej w ubiegłym roku powierzchni przeznaczonej pod ogród.

Oto zdjęcia z pierwszych wiosennych prac oraz pierwszych wiosennych roślin.

Wiosenne porządki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ocieplenie domu;

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiosenne roślinki w ogrodzie;

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiamy Tereska i Tadeusz.
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Ależ u Was się zmienia. Efekty pracy rewelacyjne.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Piękna już wiosna u Was. A cebulice jak się rozrosną będzie cudnie lubię je. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witajcie. :wit
Największe prace budowlane już za Wami, podziwiam ogrom włożonego wysiłku. ;:180
W nowym ogrodzie zaczyna być kolorowo. ;:138
Trochę żal Nokieł, ale takie życie jest, dwa ogrody jednak ciężko uprawiać. :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Teresko i Tadziu cieszę się że jednak pozostajecie na forum i nadal będziemy mogli podziwiać efekty Waszej pracy, bo kosztowało Was to sporo wysiłku a to jeszcze nie koniec, dlatego życzę Wam wytrwałości i mam nadzieję że w tym roku uda mi się to wszystko zobaczyć na własne oczęta, tak z bliska bo z okna samochodu to już widziałam ;:224
Pozdrawiam
abuczek
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 cze 2012, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

SUPER to wszystko teściu urządza, pozdrawiam i podziwiam
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Macie jakiś pomysł na tą skarpę ?
Trudny teren ale jak Was znam to na pewno coś już wymyśliliście. :D
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Pozdrawiam wiosennie i wyrażam swój podziw :) ;:196
jaro710j
200p
200p
Od: 29 mar 2015, o 21:14

Post »

Dziękuję za odpowiedź na priv ;:333 Niestety nie mam możliwości pisania wiadomości prywatnych ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”