Marysiu delosperma Bubu dzisiaj rano był bardzo aktywny. Nerwowo szukał pożywienia, zrobiło się bardzo zimno i pewnie zgłodniał. Rano było 0 stopni i do tego zimny wiatr. Dałam radę popracować tylko przez 4 godziny, jak zaczął padać śnieg poszłam do domu. Przez tą paskudną pogodę nie nadążam z robotą. Wczoraj było bardzo mokro i ziemia kleiła się do butów, a ja przesadzałam miskanta olbrzymiego. Oczywiście nie zdążyłam wszystkiego zrobić i dokończyłam dopiero dzisiaj.
Grażynko kogra właśnie przez tą ciężką glinę i ciągłe podtopienia, straciłam tej zimy około 40 roślin. Ciężko to będzie odbudować.
Jurku semper no, jeżeli byłeś w Goczałkowicach, to pewnie u Kapiasów. To rzeczywiście niedaleko ode mnie, a ja jeszcze tam nie byłam i raczej nie będę. Pochwal się, co ciekawego kupiłeś.
Jacku JacekP mam nadzieję, że kiedyś poznasz osobiście mojego Bubu. Zaskrońców też mi żal, bo to były piękne duże okazy.
Marysiu Maska na zdjęciu w moim avatarze jest inny jeżyk, maluszek, który przybłąkał się na działkę chyba trzy lata temu pod koniec października. Został odkarmiony i spędził na działce zimę.
O pierwiosnku 'Dark Rosaleen' dowiedziałam się tylko tyle, że to mieszaniec zaliczany do grupy Polyanthus.
Ed edzywiec po świętach wydawało się, że wreszcie przyjdzie prawdziwa wiosna, a tu przyszły znów chłodne dni i zimne noce, a dzisiaj nawet kilka razy śnieg polatywał.
Zuza sweetdaisy witaj. Cieszy mnie, że moja wiosna Ci się podoba. Zaglądaj, kiedy tylko przyjdzie Ci ochota.
Rozchodnik 'Cristatum' jest rzeczywiście śliczny, ale dość wolno przyrasta. Trudno go kupić, mnie udało się kilka lat temu na targu.
Dorotko dorcia7 co u mnie, ano stara
bida. Po prostu nie wyrabiam się z czasem. Co roku trudniej mi się poruszać i na wszystko potrzebuję coraz więcej czasu.
Olu Bufo-bufo to dobry pomysł i gdzie tylko jest taka możliwość, to kopię między rabatami głębsze rowy, ale woda nie bardzo ma gdzie spływać, długo stoi, ziemia mocno nasiąka i rośliny gniją. Działka ma kształt niecki, w której zatrzymuje się woda spływająca z położonych wyżej działek.
Alu Biedronka641 już jestem. Ostatnio spiętrzyły mi się same ciężkie prace na działce i musiałam sobie jakoś poradzić. Zajęło to jednak dużo czasu. Zdjęć trochę zrobiłam i dzisiaj część z nich pokażę.
Hiacynty