Byłam w szoku jak je dzisiaj zobaczyłam. Stały kilka dni bez podlewania i dzisiaj je wyjęłam z regaliku i stwierdziłam że się im ciasno zrobiło. Podrosły tak bardzo w ciągu ostatnich dni.
Po pierwsze stoją na południowej wystawie po drugie podlewałam ze dwa razy nawozem.
Mam też celozję pierzastą i jest znacznie mniejsza.
Jak wasze celozje? Może ktoś wrzuci zdjęcie swojej dorodnej rozsady, żeby ci mniej doświadczeni mogli porównać swoje maluszki. Tak na marginesie mam pytanko. Czy celozję się uszczykuje?
Nie wiem czy moja celozja jest już "dorosła" ale na czubkach ma już zaczątki kwiatków (więc chyba się jej nie uszczykuje).
Tak wygląda w docelowej donicy mającej stać na tarasie. Ma wysokość ok 10 cm. Nie wiem czy urośnie większa/szersza?
Według opakowania moja powinna mieć 20-30 cm. Może i będzie miała. Trochę mnie martwi jej wiotkość - łodyga jest niby dość gruba ale mam wrażenie że byle wiaterek i się złamie
U mnie pierwszy raz zagości w ogrodzie celozja. Ma 10-12cm i zaczyna kwitnąć. Jeszcze szuka swojego miejsca docelowego, na południowym zachodzie, stąd ciągle w kubeczkach... Nie wiem czy będą w gruncie czy w donicach ;)
Piękne te wasze celozje . Ale twoje nataliawlkp to olbrzymy . Jak widać, to one same sobie poradzą bez uszczykiwania. Jak dobrze że się zapytałam, bo mnie też już ręka swędziała i chciałam je skrócić o głowę.
Czy ktoś może mi poradzić co się dzieje mojej celozji?Już od jakiegoś czasu obserwuje zmiany na liściach.Nie są to wszystkie liście bo żółknie tylko jeden ale nie chciałbym aby cala roślina taka była a pogryzionych jest coraz więcej.Niestety Nic pod liśćmi nie znalazlem.