Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija-cz.4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija-cz.4

Post »

Krohniana pachnie lacunosowato - silny zapach, sympatyczny.

Zadnych czarow - "maluch" w porownaniu z rowiesnikami wyglada jak gigant.

Obrazek
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Piękna kolekcja. Ogromne ilości, a parapety z gumy ;:oj Też będę czekać co z pączka się wyłoni.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Eee, bez czarów by się taka sadzonka nie udała - to pewne. ;:185 ;:173
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
gosiiiaczek
500p
500p
Od: 11 sty 2011, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No wreszcie nadrobiłam oglądanie zdjęć u Ciebie. Nie wiem czemu, Jak przeglądam forum z telefonu, to tylko u Ciebie zdjęcia mi się nie wyświetlają :roll: Hoje piękne. No i trzymam kciuki za polyneurę, aby pięknie zakwitła. A powiedz mi jeszcze, gdzie ją trzymasz? Tzn. stoi na oknie czy nie ma bezpośredniego kontaktu ze słońcem?? Gdzieś czytałam, że ona raczej woli chłód. Moja stoi na parapecie i teraz jak jest więcej słońca, to czasami gubi młode listki. Może jej za ciepło??
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sam taki rosnie, Henryku. Inne maja te same warunki, a jakos nie sa takie duze. Ot, zasilania troche, troche nawozenia dolistnego, troche spryskiwania co dzien...

Za to jak dla mnie magia - roslina nie jest duza, a zrobila sobie pypcia. Szansa na kwitnienie??
Obrazek

Gosiiiaczku, moze kwestia hostingu, nie wiem. Polyneura jest w istocie w najchlodniejszym miejscu w domu chyba. Poza przybudowka i spizarnia. Stoi na polnocnym oknie w salonie. Blisko grzejnika, ktory jest na wschodniej scianie 1-1,5m od okna, ale jednak jest to najchlodniejsze okno i slonce pojawia sie na nim tylko na chwile, wczesnym rankiem.
Moze miec za cieplo... Moje polyneury staly w zeszlym sezonie na poludniowej stronie domu, ale zacienialy je hibiskusy, wiec tez nie mialy bezposredniego slonca. Teraz staram sie nie wystawiac na bezposrednie slonce zadnych hoi, poza tymi o kolorowych lisciach - variegat, Lisy, Rosity, Sunrise itp.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gosiiiaczek
500p
500p

Post »

To muszę ją przestawić. Moja stoi na wschodnim oknie i teraz w słoneczne dni ma dużo słońca, jak dla niej - chyba za dużo. Muszę w końcu ten kwietnik kupić, zostawię ją w tym samym pokoju, ale będzie dalej od okna. A na razie chyba przeniosę ją do dzieciaków - to najchłodniejszy pokój i może tam jej się spodoba.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moze... U mnie najchlodniej to wlasnie w salonie - na klatce schodowej mam polnocne okienka, ale tam zasuwa w gore cieplo z przedpokoju i jest jakby komin termiczny, jest cieplo. Sypialnie to juz w ogole - poludniowe okna i pietro, wiec cieplo. Idealne dla hibiskusow.
Kinga
Awatar użytkownika
Paulinaaa
1000p
1000p
Od: 9 sty 2013, o 15:35

Post »

W takim tępię to Ty do lata zarośniesz ;:306 cudowne nowości ;:173
Gratuluje pąków ;:303 ja woje siewki troszkę zaniedbałam ;:131 ale mam nadzieję, że nadrobimy straty :)
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moze i zarosne. :;230 Nie wiem czy uda sie ukorzenic wszystkie sadzonki, ktore sa w zlobku - jeśli sie uda, to "patyczki" ida do podzialu z Dorota, wiec juz bedzie mniej, a reszta... będę sie zastanawiac.

Upolowalam Torino. Oj... "Sprzedalam" dziecie ojcu jego, a ze tatus roboty ma mnostwo, to zamiast na rower, wskoczylam na odrzutowa miotle i pognalam do centrum ogrodniczego, bo jak bylam dwa tygodnie temu, to babeczka zeznawala, ze moga byc w tym terminie. Byly. Bari, Bordeaux i Torino wlasnie. Tamte dwa mam w nosie, ale na Torino polowalam. Jeszcze Seppe i będę "w domu". Oczywiscie nie moglo sie obejsc bez chrztu sprzetu, bo ja każdy nowy sprzet musze "polozyc", a tam parking wysypany kamykami po kostki, to i sie glebnelam z miotla razem. Bardziej od poobijanego kolana boli zlamany plastik obudowy... ;:223 Wiem, zespawa sie. Rajmund podszedl do sprawy pragmatycznie i po swinsko-mesku... Spytal czy tylek caly. ;:306 Coz - jego prawo, to on bedzie spawal plastiki. Grunt, ze mam Torino!
Kinga
Awatar użytkownika
Paulinaaa
1000p
1000p
Od: 9 sty 2013, o 15:35

Post »

To faktycznie, wielu poświęceń wymagało zakupienie Torina ;:306
Ale tak jak piszesz, najważniejsze że się udało :D
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaki morał z tej opowieści wynika?
Może ten że dla niebogi nie ma złej (albo dobrej) drogi? :wink:

Dobrze chociaż, że roślinie się nic nie stało, pal licho kolano no i dobrze mimo wszystko że to nie tyłek ucierpiał...... ;:306
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

hen_s pisze:Dobrze chociaż, że roślinie się nic nie stało, pal licho kolano no i dobrze mimo wszystko że to nie tyłek ucierpiał...... ;:306
Tak, tak, najważniejsze, że roślina cała :;230 Niech za to jak najpiękniej kwitnie ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinaaa, mam nadzieje ze sie udalo, chociaz te paczki to mi sie za bardzo czerwone widza... Z drugiej strony, rosliny maja fiszki.
Henryku, bo ja orla wycielam na wjezdzie, zanim kupilam hibka. :;230
Blueberry, takiego lotu to by roslina nie przezyla. :;230
Po prostu wjezdzajac na parking nie zwolnilam do zera prawie poki byl asfalt, tylko dohamowalam juz na kamieniach, ktrymi jest parking wysypany. A kamyczki dosc luzne, to mi sie tylne kolo uslizgnelo w bok i polecielismy z miotla moja, a ze miotla "na sucho" wazy prawie 150kg, to raczej nie bylo szans utrzymac na jednej nodze, zwlaszcza, ze dalej jeszcze jechala do przodu. I gleba. :oops:
Hibiskus dostal miejscowke w kuchni, w charakterze kwarantanny.
Obrazek
Kinga
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Okazały, z pąkami - czekamy na kwiaty! ;:333
Awatar użytkownika
gosiiiaczek
500p
500p

Post »

Wreszcie widzę zdjęcia ;:138 Teraz mogę pogratulować pędzika i trzymam kciuki za ciąg dalszy :uszy
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”