Alu (biedronka641)... fakt, że ogród cały rok potrafi zachwycać. Jednakże najładniej jest wiosną, gdy wszystko budzi się do życia a wszystkie wiosenne cebulowe są takie śliczne, takie kolorowe.
Wisiu ... wszystkie kolorki na wiosnę cieszą. Tulipanowo dopiero będzie ... mam taką nadzieję. Zobaczymy jak zakwitną te wszystkie zakupione tulipany. U Ciebie też piękna wiosenka. Kolorowo. A ta ilość prymulek powala.
Pokażę troszkę wiosny ... tej kolorowej ... z mojego ogrodu.
Pozostałe zakątki jeszcze takie jakieś szaro-bure. Potrzeba jeszcze troszkę czasu, aby się zazieleniło.
HIACYNTY ... część z cebulek przybyszowych ... te co roku ładniejsze i bogatsze oraz część z tych już wyrodzonych...
Tutaj HIACYNTY dorodne-bogatsze jeszcze nie w pełni rozkwitu. To nowy jesienny nabytek.
....................................................................................................moja pomocnica ... ja sadzę ona poprawia ... oczywiście po swojemu
Łoj, jak ślicznie
Jednak takie swieże nasadzenia cebulowych maja moc. U mnie te nowo posadzone hiacynty, są takie pełne, puchate, a te sprzed kilku lat mają po parę dzwonków ...
Warto było czekać na taki widok. Hiacynty piękne. U mnie tylko jeden się rozmnożył.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków! Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Witam wszystkich razem i każdego z osobna
Dziękuję za miłe komentarze
Nie mam czasu ostatnio robić zdjęć ... wstawię kilka tematycznych, które ostatnio robiłam. Może na weekend uda mi się coś więcej i bardziej aktualnego.
NARCYZY
CASSATA zauważyłam, że z czasem bieleją ...
CARLTON ... rosną w ogródku od lat kilkunastu a może dziesięciu ... jeszcze teściowa je sadziła.
Miały być HOLLYWOOD ... ale nimi nie są.
MOUNT HOOD ... dopiero zaczyna pokazywać swój urok. Powinien też z czasem zrobić się cały biały. Zobaczymy