Działeczka- marzenia się spełniają !
Re: Działeczka- marzenia się spełniają !
Oczywiście Aneczko, przyjeżdzaj lub przybiegaj.... tylko jak to tak , że na gotowe? Zuza, co ty na to? Niech ema weźmie jak taki robotny.....
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aneczko, przy ostatnio bywającej pogodzie jak się pędem puścisz z wiatrem, to Cię pięknie dowieje do nas
Kochani moi , wreszcie słońce. Grzeje w Poznaniu, aż trudno usiedzieć na miejscu. W drodze do pracy kupiłam 2 piękne czerwone sasanki i komarnice, żeby sobie zrobić kilka sadzonek do maja. Na ryneczku już całe mnóstwo aksamitek, żagwinów, skalnic, heliotropów. Ale najwięcej oczywiście bratków. Kolory aż oczy bolą.....
Jutro, szybka pomidorówka i hyc na działeczkę..... Hurrrra.
Już w tygodniu pograbiłam stare śmieci, teraz czas na małe odchwaszczanie i azofoskę.. No i oczywiście chcę posadzić wszystkie moje żurawki.
takiego dnia Wam życzę.
Jutro, szybka pomidorówka i hyc na działeczkę..... Hurrrra.
Już w tygodniu pograbiłam stare śmieci, teraz czas na małe odchwaszczanie i azofoskę.. No i oczywiście chcę posadzić wszystkie moje żurawki.
takiego dnia Wam życzę.
Ania
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu pozostaje mi więc życzyć Tobie cieplutkiego i pracowitego weekendu.
I koniecznie obfoć oznaki wiosny!
I koniecznie obfoć oznaki wiosny!
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
U mnie też pięknie było,pracowałam na działce od południa do wieczora,przyjemnej ogrodniczej soboty
- sweetdaisy
Hehe, wszyscy korzystają z pogody (wreszcie!) i pracują w ogrodach
Ja już dziś ledwo się ruszyć mogę....
Ja już dziś ledwo się ruszyć mogę....
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
W końcu doczekaliśmy się słoneczka i można popracować w ogrodzie .
Jeżeli komuś się takie informacje przydadza, to w NEtto sa roślinki - po 10 szt, wszystkie kwitnące, piękne. Aksamitki, begonie, lobelie, petunie, szałwie czerwone. ja kupilam aksamitki zółte i pomarańczowe i lobelię, bo do siania nie mam ręki, a za 8,99 za 10 szt. to nie warto parapetow i męża męczyć...
Miłego dzionka.
Miłego dzionka.
Ania
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Aniu, u Ciebie też tak dziś zimno? Jesteś dziś na działce? Słoneczka życzę.
Kochane moje, sobota upłynęła na gościnnych występach u sąsiadów, za to dziś szaleństwo w Obi i 2 godzinki na działce. Kupiłam hortensję Candlelight większą, bo potrzebowałam coś na słońce, mniejszą Limelight o ile była dobrze podpusana, bo etykietki potrafią wędrować...i jeszczę Kyushu na balkon, ale też mikroskopijne sadzonki. Posadziłam, nawiozłam, podlałam bo mamy już wodę na działce. Poobcinałam zaszłoroczne badylki bylinom, bo już się piglają z ziemi i wiadomo, że ich już nie wypielę....
Z większych zakupów jeszcze 3 metalowe podpórki do róży i powojników, których też jeszcze nie mam. I dołączył do nas jeszcze powojnik Pilu, którego wypatrzyłam w wątku Megi ale jakoś nie mogłam na niego trafić. Ale już mam...
Kryspina, Viola, Summer Snow, Dr Ruppel, Cardinale Cambridge, Pilu. Dojdzie jeszcze Mikelite, Princess Diana. To wszystkie moje powojniki. Na razie.
Hortensji też nie miało być, a jest Annabelle, Bouqet Rose, Bicolor i jednej nie pamiętam. To ogrodowe. Z bukietowych Candelight i Limelight. Udało mi się ukorzenić 2 sztoberki spod bloku, zobaczymy czy przeżyją.
Szkoda, że nie mam dobrego aparatu, bo wierzcie mi kolory są bosssskie....hiacynty, żagwiny, bratki, białe tulipany i milion tych przeuroczych niebieskich kwiatków cebulkowych, akurat nazwa mi uciekła są wszędzie, oj mam -szafirki. Szał....
Wiele pracy przede mną, ale i tak jest cudnie. Koniec siedzenia w domu. Za tydzień przyjedzie mama i szalejemy razem...
Miłego tygodnia Kochane moje zwariowane na punkcie wszelkiej zieleniny...
Z większych zakupów jeszcze 3 metalowe podpórki do róży i powojników, których też jeszcze nie mam. I dołączył do nas jeszcze powojnik Pilu, którego wypatrzyłam w wątku Megi ale jakoś nie mogłam na niego trafić. Ale już mam...
Kryspina, Viola, Summer Snow, Dr Ruppel, Cardinale Cambridge, Pilu. Dojdzie jeszcze Mikelite, Princess Diana. To wszystkie moje powojniki. Na razie.
Hortensji też nie miało być, a jest Annabelle, Bouqet Rose, Bicolor i jednej nie pamiętam. To ogrodowe. Z bukietowych Candelight i Limelight. Udało mi się ukorzenić 2 sztoberki spod bloku, zobaczymy czy przeżyją.
Szkoda, że nie mam dobrego aparatu, bo wierzcie mi kolory są bosssskie....hiacynty, żagwiny, bratki, białe tulipany i milion tych przeuroczych niebieskich kwiatków cebulkowych, akurat nazwa mi uciekła są wszędzie, oj mam -szafirki. Szał....
Wiele pracy przede mną, ale i tak jest cudnie. Koniec siedzenia w domu. Za tydzień przyjedzie mama i szalejemy razem...
Miłego tygodnia Kochane moje zwariowane na punkcie wszelkiej zieleniny...
Ania
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ANIU doskonale rozumię Twoje szaleństwo tyle nowości zakupiłaś, bedzie co ogladać jak zakwitnie
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- sweetdaisy
Aniu, a może jakieś foto choć z telefonu...