Nornice - co jedzą
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2014, o 12:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Co jedzą nornice?
Też poprzedniej jesieni powsadzałem cebulki do doniczek,denek butelek.Na razie część zaczęła wychodzić.Zobaczymy czy wszystkie.
- grazka100
- 500p
- Od: 25 paź 2010, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niestety marchwi, sałaty, buraków i innych warzyw nie da się uprawiać w doniczkach ![smutek ;:174](./images/smiles/sad.gif)
I tu się nie da
chociaż chce się ;)
Co prawda mam kilka dużych skrzyń na warzywa i na ich dnie jest siatka. Myślę, że prawie metr ponad ziemię nie będą się wkopywać
musiałyby jeszcze pokonać siatkę. Może to jest jakiś sposób...
![smutek ;:174](./images/smiles/sad.gif)
I tu się nie da
![wybij ;:124](./images/smiles/bangin.gif)
Co prawda mam kilka dużych skrzyń na warzywa i na ich dnie jest siatka. Myślę, że prawie metr ponad ziemię nie będą się wkopywać
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
- palulina
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 9 mar 2014, o 10:53
Uważam, że siatka pod sałatą, marchewką to jest dobry pomysł, sama z niego skorzystam. ![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Mnie nornice zżarły już 3 rodzaje tulipanów - jednego prawie na moich oczach - padal deszcz schowaliśmy się do domku , wychodzę a kolejny tulipan leży, gdybym widziała i maiła w ręku łopatę to chyba......
ale nie miałam i pewnie tulipanów tez już nie mam .....
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smiles/icon_evil.gif)
Na pewno?miki331 pisze:Jak są koty to zmniejszą populacje nornic.
![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
![Exclamation :!:](./images/smiles/icon_exclaim.gif)
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
Pozdrawiam Józef
-
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
Mimo obecności kotów, przez zimę "dokarmiałem" nornice płatkami (różowy kolor) . Teraz widzę, że nie ma nowych norek, no chyba że się przyczaiły ! W każdym razie zaprawionej karmy jeszcze trochę mam.
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
I ja Ciebie miki 331 nie potępię i złego słowa na ten temat nie powiem.
U siebie mam dziurę przy dziurze, 60 hiacyntów i .....siąt tulipanów jest historią
. O 6 rozwarach błękitnych i 2 clematisach nawet nie wspomnę bo mnie krew zaleje
szkoda, że mi te płatki do głowy jesienią nie przyszły aleeee ..... kupuję ten pomysł![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
U siebie mam dziurę przy dziurze, 60 hiacyntów i .....siąt tulipanów jest historią
![do-kitu ;:222](./images/smiles/thumbdown.gif)
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smiles/icon_evil.gif)
szkoda, że mi te płatki do głowy jesienią nie przyszły aleeee ..... kupuję ten pomysł
![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
A kotymiki331 pisze:Mimo obecności kotów, przez zimę "dokarmiałem" nornice płatkami (różowy kolor) . Teraz widzę, że nie ma nowych norek, no chyba że się przyczaiły ! W każdym razie zaprawionej karmy jeszcze trochę mam.
![anioł ;:118](./images/smiles/angel.gif)
- Ruda2011
Wiem na pewno, że kot nie tknie padliny . Takie więc "padłe" myszowate nie są dla kota groźne.
Najgorsza dla kotów jest trutka rozsypana tak sobie, na ziemi. Nie zje jej ale przespaceruje po niej a później wyliże sobie łapki i![do-kitu ;:222](./images/smiles/thumbdown.gif)
Najgorsza dla kotów jest trutka rozsypana tak sobie, na ziemi. Nie zje jej ale przespaceruje po niej a później wyliże sobie łapki i
![do-kitu ;:222](./images/smiles/thumbdown.gif)
- Ruda2011
barbra13 o co chodzi ? O padlinę czy płatki - trutkę ?
Padliny nie zje bo nie. Koty wybredne są. Płatków nie zje bo jest drapieżnikiem.
Padliny nie zje bo nie. Koty wybredne są. Płatków nie zje bo jest drapieżnikiem.
Plotą ludziska głupoty,bo chyba nigdy kota,nornicy nie widzieli. Trutkę może wydziobać kura,
padlinę zje sęp albo lis.Zatrutą nornicę,zje żywa jeszcze nornica. Zdechłego ślimaka,zje inny ślimak.
Nie mam takiego czegoś,że popatrzysz na opakowanie trucizny i zaszkodzi.
padlinę zje sęp albo lis.Zatrutą nornicę,zje żywa jeszcze nornica. Zdechłego ślimaka,zje inny ślimak.
Nie mam takiego czegoś,że popatrzysz na opakowanie trucizny i zaszkodzi.