Wygrzebane na targach staroci
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wygrzebane na targach staroci cz.2
Piękna rama ja tez zamocowałabym w niej lustro
A to już mój najnowszy nabytek
i zdobyłam jeszcze starego ,ceramicznego Jezuska
A to już mój najnowszy nabytek
i zdobyłam jeszcze starego ,ceramicznego Jezuska
marzenia się spełniają! Dana
Ja do tego Piękna dorobiłabym krzyż,super .
-
Ja poszukuję starego, mosiężnego krzyża, i na nim przytwierdzę figurkę, jestem zachwycona misternym wykonaniem
A tu jeszcze mam nową starą firaneczkę.
A tu jeszcze mam nową starą firaneczkę.
- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
Danusiu Cudownie ,że się odezwałaś. Obraz bzu olejny , wiesz, mam też podobne bzy ,które u Ciebie w wątku pokazywałam . Firaneczka piękna . Podobną zdobyłam, ale jeszcze nie ma gdzie zawisnąć
Pozdrawiam Ewula
-
Ewciu witaj kochana!
Bzy to olej ...są prześliczne ,ale muszę odnowić ramę .Pamiętam Twoje bzy Marzyłam o swoich i ...mam
Firanka zawisła w sypialni Jest bardzo stara z cieniutkich nici, uwielbiam takie detale w domu
Bzy to olej ...są prześliczne ,ale muszę odnowić ramę .Pamiętam Twoje bzy Marzyłam o swoich i ...mam
Firanka zawisła w sypialni Jest bardzo stara z cieniutkich nici, uwielbiam takie detale w domu
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Piękności,jak zawsze.
Danuś pokazuj szybko te firanki:)
Danuś pokazuj szybko te firanki:)
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Na skraju lasu jest mały domek...
- basiaamatorka
- 200p
- Od: 12 lip 2013, o 14:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie, z przyjemnością pooglądałam Wasze nowe nabytki.
Dana Jezusek cacko, bzy to bym natychmiast wzięła ( nie pamiętam , czy pokazywałam moje dalie? dam jeszcze raz z zazdrości o bzy he he ) ;
stoliczek Krystyny świetnie odnowiony; jak nie kupisz ptaszka do klatki to może tam jakieś kwiatki wiszące by dać?
Marzeny formy babowe to bym zaraz wypróbowała - a może to zrobiłaś? masz fotki jak wyjmujesz z pieca? Pozdrowienia dla Babci za makutrę, swoją drogą nie widziałam makutry z pokrywą?
Bożena dzbanek z bluszczykiem bardzo gustowny! Widziałam niedawno w necie dzbanek z ciemnej glinki, powieszony za ucho na drzewie, robi za budkę dla ptaszków - zamieszkały! dzióbkiem skierowany w dół, to się ewentualna deszczówka wyleje;
Baśka a mnie się pozytywka podoba, i może jeszcze z jakiejś dobrej porcelany?
Amba rama się przyda, że też ja wypatrzyłaś! jak by tam takie stare zdjęcie młodożeńców dać? albo kompozycje z suszonych kwiatów?
To się pochwalę najnowszym nabytkiem, fotka jeszcze w piwnicy u zegarmistrza starego, muszę po niego specjalnie pojechać - kupiłam na niewidząco, kuzyn pojechał do znajomego, szkoda tylko , że szafka nie jest oryginalna.
Dana Jezusek cacko, bzy to bym natychmiast wzięła ( nie pamiętam , czy pokazywałam moje dalie? dam jeszcze raz z zazdrości o bzy he he ) ;
stoliczek Krystyny świetnie odnowiony; jak nie kupisz ptaszka do klatki to może tam jakieś kwiatki wiszące by dać?
Marzeny formy babowe to bym zaraz wypróbowała - a może to zrobiłaś? masz fotki jak wyjmujesz z pieca? Pozdrowienia dla Babci za makutrę, swoją drogą nie widziałam makutry z pokrywą?
Bożena dzbanek z bluszczykiem bardzo gustowny! Widziałam niedawno w necie dzbanek z ciemnej glinki, powieszony za ucho na drzewie, robi za budkę dla ptaszków - zamieszkały! dzióbkiem skierowany w dół, to się ewentualna deszczówka wyleje;
Baśka a mnie się pozytywka podoba, i może jeszcze z jakiejś dobrej porcelany?
Amba rama się przyda, że też ja wypatrzyłaś! jak by tam takie stare zdjęcie młodożeńców dać? albo kompozycje z suszonych kwiatów?
To się pochwalę najnowszym nabytkiem, fotka jeszcze w piwnicy u zegarmistrza starego, muszę po niego specjalnie pojechać - kupiłam na niewidząco, kuzyn pojechał do znajomego, szkoda tylko , że szafka nie jest oryginalna.
Basia
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Dana, piękne zakupy. Jezus Pokaż firanki
Pozdrawiam - Justyna
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
A ja ostatnio wyszperałam:
starą figurkę misia, kaczkę, którą przemaluję na biało i będzie ozdobą w kuchni, kostkę drewnianą (ciężkie to wszystko - razem 3 zł)
2 podkladki pod talerze, bieżnik (razem 4 zł)
I skrzynia/szuflada znaleziona na strychu, którą odświeżyłam, pomalowałam i będzie na maskotki córci (duża i ciężka)
przed:
po:
starą figurkę misia, kaczkę, którą przemaluję na biało i będzie ozdobą w kuchni, kostkę drewnianą (ciężkie to wszystko - razem 3 zł)
2 podkladki pod talerze, bieżnik (razem 4 zł)
I skrzynia/szuflada znaleziona na strychu, którą odświeżyłam, pomalowałam i będzie na maskotki córci (duża i ciężka)
przed:
po:
Nadszedł czas ogrodowy i namiętnie targam z ryneczku donice gliniane różnistej urody.Im starsze tym lepsze.Powolutku znikaja z mojego ogrodu brzydkie plastikowe bezduszne doniczki ,które gotują rośinom korzenie w upał,latają po ogrodzie przy silniejszym wietrze,płowieją i są tandetnie beznadziejne...
Moje ostatnie zdobycze.Będą do modernizacji.Wiklinowy dostanie nowy kolor,a ten "retro" nową tapicerkę.Miał orginalną starą koronkę,ale nie dalo się jej uratować .Rozlazła się w praniu (ze starości).
Pozdrawiam Mirka !
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
Mirko
Zakupy super
Wiklinowy już posiadam i latem zwisające petunie w nim trzymam
Wózeczek retro chodzi za mną od dawno ,nawet widziałam taki na klamotach ale cena mnie przeraziła.Pan sobie 180 zł zawołał
Zakupy super
Wiklinowy już posiadam i latem zwisające petunie w nim trzymam
Wózeczek retro chodzi za mną od dawno ,nawet widziałam taki na klamotach ale cena mnie przeraziła.Pan sobie 180 zł zawołał
W sumie to ja je dostałam.W ostatniej chwili uratowałam przed kontenerem.Znajomy sprząta dom,bo będzie go wynajmował i takie cudeńka po jego babci lądowaly w kontenerze.Wstawię jeszcze jedno zdjęcie.
W każdym wóżku była lalka.Wczoraj rozebrałam je,poprałam ciuchy itp.Nigdy nie zwracałam uwagi na takie rzeczy,ale ubierając zauważyłam,że każda lalka z tyłu głowy,u podstawy czaszki ma jakieś sygnatury.Lalka murzynek (Bambo) miał taką dziwną ,z jakimiś numerami ,znakami i na dole nazwisko Simon & Halbig.Wrzucilam w wujka Goo.. i co się okazuje.To znany producent lalek w Niemczech.Jego fabryka istniała do 1943roku.Idąc za ciosem zajrzałam na Eb.. i co się okazuje.Jego lalki,z kompletnym ubrankiem i orginalnym dochodzą do 3.000 dolarów.Identycznej jak murzynek nie znalazłam,ale najbliższy Bambo numer lalki wyceniony był na ok 700 dolarów.Fakt,faktem tych lalek nikt tam nie licytował,no ale warto wiedzieć.
Ta pierwsza z lewej lalka w beretce,to produkowane do dziś lalki Falco.
W każdym wóżku była lalka.Wczoraj rozebrałam je,poprałam ciuchy itp.Nigdy nie zwracałam uwagi na takie rzeczy,ale ubierając zauważyłam,że każda lalka z tyłu głowy,u podstawy czaszki ma jakieś sygnatury.Lalka murzynek (Bambo) miał taką dziwną ,z jakimiś numerami ,znakami i na dole nazwisko Simon & Halbig.Wrzucilam w wujka Goo.. i co się okazuje.To znany producent lalek w Niemczech.Jego fabryka istniała do 1943roku.Idąc za ciosem zajrzałam na Eb.. i co się okazuje.Jego lalki,z kompletnym ubrankiem i orginalnym dochodzą do 3.000 dolarów.Identycznej jak murzynek nie znalazłam,ale najbliższy Bambo numer lalki wyceniony był na ok 700 dolarów.Fakt,faktem tych lalek nikt tam nie licytował,no ale warto wiedzieć.
Ta pierwsza z lewej lalka w beretce,to produkowane do dziś lalki Falco.
Pozdrawiam Mirka !