Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...

Post »

Ja siałam liliowce zeszłego roku-jesienią wsadziłam w grunt podrośnięte siewki- i mam nadzieję w tym roku zobaczyć coś kwitnącego choć u kilku. :wink: Nasiona mam z różnych źródeł- część za niedużą opłatą, część za tylko koszt wysyłki a część kupiłam u ismeny olsztyn. Mam nadzieję na ciekawe kwiaty... :wink:
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Awatar użytkownika
emilka79
200p
200p
Od: 29 maja 2014, o 12:26

Post »

Jolu ja na razie jestem w trakcie tworzenia ogrodu, a z racji tego że u mnie sam piach :( , to ja kwiaty głównie sadze w donice-ewentualnie aksamitki sobie radzą (już stoją na parapetach)-reszta to głównie iglaki.
A w ubiegłym roku wzięłam się za lekturę FO i zaszalałam z siewem petunii-więc wpadnij do mnie kiedy będziesz chciała, to Cię obdaruję :D
W razie czego namiar na PW :wink:
Pozdrawiam -Marta
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Liliowce mi się podobają bo właściwie są bez obsługi zakwitną i już potem tylko oczyścić stare liście a potrafią mieć piękne kształty i kolory tylko że na razie stać mnie na te najprostsze i najtańsze ale jak uda mi się kiedyś ich kwitnienie to jak będzie więcej to powinno też być ładnie.Tylko koło domu nie zawsze im się podoba zobaczymy co zrobią na starej górce tam glina powinny mieć dość wilgoci zobaczymy w lecie.Emilko zobaczymy jak mi utworzą grafik na następne tygodnie będę w razie czegoś powiadamiać cię na pw.na razie mój nalot nie grozi mam mnóstwo pracy ;:138

Elu pracowity z ciebie człowiek ten ogród u ciebie ma już chyba wszystko w swojej zawartości ja muszę spasować z zakupami bo trzeba wreszcie skończyć ocieplać dom.Nasze życie coraz bardziej zmierza ku końcowi a końca budowy domu nie widać. ;:145 Muszę kończyć bo okropnie bolą mnie kolana trzeba pochodzić to troszkę przejdzie.Miłego jutrzejszego dnia. ;:138
Awatar użytkownika
emilka79
200p
200p

Post »

Tak, teraz to mamy co robić w tych naszych ogródkach ;:3
Ale nic nie piszesz jak spotkanie w sobotę? Goście dopisali? (oprócz mnie :oops: )
Pozdrawiam -Marta
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś wyszło tak że mogła przyjechać Elcia ale jestem dobrej myśli że kiedyś uda nam się zgrupować i spotkamy się większą grupą prawda jest taka że nie wiadomo kto i jak ma to zrobić trzeba prowodyra i prowadzącego jak Olusia,Jagusia i inne osoby które bardzo pracują nad tym żeby co roku Sulejów doszedł do skutku to nie jest łatwe ani proste ale dobrze że się dzieje szkoda tylko że tak daleko od nas,chciała bym w tym momencie mieszkać w Łodzi :;230 Eli jestem niezmiernie wdzięczna ,jest niesamowita ,mogłaby z nią rozmawiać i rozmawiać.Dla mnie piękny był ten dzięń mimo pogody a dopiero teraz piszę bo wczoraj był drugi piękny dzień miałam 10-ro najbliższych mi osób przy jednym stole i było też super. ;:138 Potem przyjdzie czas pracy i nie gniewajcie się jak rzadko zaglądać będę bo tak naprawdę to ciężko mi się wyrobić z obowiązkami a ruszam się coraz wolniej :;230 ;:138
Awatar użytkownika
emilka79
200p
200p

Post »

Ja też liczę na to, że się kiedyś spotkamy w większym gronie :D
Wcale się gniewać nie będziemy- bo forumki wiedzą co to znaczy mieć swój kawałek ziemi -zdrówka życzę, dużo siły i widocznych efektów ;:3
Pozdrawiam -Marta
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Martuś wieje dzisiaj jak nie wiem co myślałam że posadzę ziemniaki ale strach z domu wychodzić tak miesza i straszy ta pogoda może jutro będzie lepszy dzień bo mi się wolne kończy,dzisiaj przymusowo odpoczywam,też potrzebne. :wit
Awatar użytkownika
emilka79
200p
200p

Post »

Odpoczywaj :wink: , bo od czwartku ma być ciepło, to się zacznie :heja
Pozdrawiam -Marta
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Niestety w czwartek to ja już będę stała na baczność i każdemu z setek kl.mówiła dzień dobry do widzenia ,dziękuję zapraszamy ponownie i sto innych słów :lol: Jutro ma podobno padać ale jak by nie wiało jak dzisiaj to może między deszczami uda mi się parę rządków ziemniaków posadzić.Dzisiaj miałam strasznego lenia więc jutro trzeba zadziałać.Martuś jak będę miał jeszcze wolne dni zapraszam cię do siebie mam zwykłe kwiaty ale może coś sobie wybierzesz. :wit
Awatar użytkownika
emilka79
200p
200p

Post »

Ok. Daj znać na pw :wink:
Pozdrawiam -Marta
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W maju będą ludziska brać urlopy więc mogę mieć przewalone ale jakieś wolne dni muszą być będę polowała na wolną sobotę ,niedzielę. :wit
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Posiałam dzisiaj marchewkę ,pietruszkę ,buraczki koło domu wzeszły mi próbne rządki koperku sałaty,rzodkiewki,nawet pietruszka wschodzi tylko w nią się ostro pakuje miechunka którą nawiasem mówiąc maż wyciął. :lol: Mogę teraz iść do pracy resztę posiejemy później. :wit Miłej wiosenki. ;:3 ;:138
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu jak warzywa posiane, to tylko czekać, szybko ruszą, bo trochę popadało i słońce ogrzewa glebę. Miłego odpoczynku. :)
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Sonia dopiero dzisiaj mogę usiąść na komputer ,wczoraj u nas buł taki saygon że połamana dzisiaj się czułam i żeby rozprężyć mięśnie i kości zaraz z rana poszłam w ogródek przydomowy i dobrze zrobiłam bo poczułam się dużo lepiej ,posiałam resztę marchewki ,buraczki ,cebulę szczaw i roszponkę.Z poprzedniego siewu wzeszła mi już marchewka ,powoli pokazuje się pietruszka ,sałata już podrośnięta ,koperek na 2 cm.a rzodkiewki to już pierwszą turę jadłam. ;:138
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Myślę że trzeba troszkę swojej wiosny pokazać bo lato mnie zastanie. ;:oj Obrazek Obrazek Obrazek Obrazeknie wiem czy już płotek pokazywałam ale ciągle dla niego czasu nie mam. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
mój stoliczek i jakiś króliczek tam przycupnął.

-- 6 maja 2015, o 22:23 --

Ten czas tak szybko mija roślinki przekwitają nie nadążam im pstrykać fotki. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”