Betonowy taras prośba o pomoc...
-
- 10p - Początkujący
- Od: 19 maja 2014, o 08:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Betonowy taras prośba o pomoc...
Witajcie Kochani, mam problem niedawno wprowadziłam się do nowego mieszkania z którego jest bezpośrednie wyjście na taras liczący mniej więcej 60-70 m2 niestety jest to praktycznie sam beton. Ponury i przytłaczający. Wiecie jak to jest z pieniędzmi po kapitalnym remoncie nowego mieszkania może macie jakieś fajne tanie pomysły na zagospodarowanie tego miejsca? Teoretycznie zaczęłam już coś robić ale nadal jest nie tak jak powinno... w poprzednim mieszkaniu miałam śliczny ogród i pielęgnowałam go z całą czułością a teraz kupiłam mieszkanie ze względu na moje psy,a w szczególności na moją 11- letnią sukę która choruje na kręgosłup ... proszę pomóżcie mi jak możecie
może macie jakieś linki do tanich pomysłów na taras aby wyglądał przytulnie ? Chodzi mi o taki sposób zrób coś z niczego... jest już taki dział ale niestety jakoś jeśli chodzi o taras niczego nie znalazłam... Wszystkim z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam wraz ze swoimi psiakami i kotami ...
tak wyglądał jak go nabyłam
a teraz jest już tak ale dalej to nie do końca to co bym chciała
może macie jakieś linki do tanich pomysłów na taras aby wyglądał przytulnie ? Chodzi mi o taki sposób zrób coś z niczego... jest już taki dział ale niestety jakoś jeśli chodzi o taras niczego nie znalazłam... Wszystkim z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam wraz ze swoimi psiakami i kotami ...
tak wyglądał jak go nabyłam
a teraz jest już tak ale dalej to nie do końca to co bym chciała
-
- 10p - Początkujący
Re: Betonowy taras prośba o pomoc...
może psy zasłaniają ale jak widać mimo maty bambusowej i doniczek nadal jest jakoś tak smutno ... brak trawy mnie zabija
Dwa dni temu wkopałam wiśnie japońską na skarpie ale pewnie w tym roku nie zakwitnie ...
-
- 10p - Początkujący
A tak wyglądał mój poprzedni ogród za którym strasznie tęsknię ....
-
- 10p - Początkujący
i za tym tak strasznie tęsknię
- ewa2019
- 1000p
- Od: 6 sty 2012, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudne zwierzaki Zdejmij kostkę brukową, posiej trawę, a pomysły? co dalej? same "przyjdą" do głowy
Pozdrawiam Ewa
-
- 10p - Początkujący
Poprzedni właściciele zrobili tą kostkę a mi się to strasznie nie podoba, nie wiem czy dam radę coś w tym roku z tym zdziałać ale może na wiosnę za rok wyrzucę ją i faktycznie będzie tutaj trawa, od razu będzie inaczej.
A wczoraj dostałam kobiałki po truskawkach z zaprzyjaźnionego sklepiku osiedlowego, pomalowałam je bejco-lakierem i wyglądają tak .
Uprzejmie proszę o stosowanie znaków przestankowych- wielokropek ich nie zastępuje w języku polskim, wielkich liter zaczynających zdanie, ułatwi to odróżnienie zdania od bełkotu, dziękuję za zrozumienie, pomid.
A wczoraj dostałam kobiałki po truskawkach z zaprzyjaźnionego sklepiku osiedlowego, pomalowałam je bejco-lakierem i wyglądają tak .
Uprzejmie proszę o stosowanie znaków przestankowych- wielokropek ich nie zastępuje w języku polskim, wielkich liter zaczynających zdanie, ułatwi to odróżnienie zdania od bełkotu, dziękuję za zrozumienie, pomid.
I już prezentuje się o wiele lepiej, "żywiej". A poza tym kostki brukowej bym nie ruszała bo ktoś i tak wlożył w to sporo pracy,teraz większość osób chce miec kostkę i płaci za to grube pieniądze,a Ty masz już na gotowe,wiec jak dla mnie to akurat plus.
regulamin forum
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Żeby nie zdejmowac kostki , a coś zaaranżować, pomyślałabym o zrobieniu podwyższonych rabat. Na takiej rabacie można zrobić trochę trawnika, a w innych posadzić kwiaty, zioła, warzywa, a nawet niewysokie krzaczki. Sposób ustawienia i wielkość tych rabat zależy od ciebie.
Koszt takich rabat tez nie jest jakiś wielki, parę desek zbitych razem, jakaś izolacja od środka i ziemia.
Koszt takich rabat tez nie jest jakiś wielki, parę desek zbitych razem, jakaś izolacja od środka i ziemia.
Dokładnie też bym ściągnęła kostkę i poszerz sobie taras o kolejne deski tarasowe. My kupowaliśmy w Taras-Studio i panowie podpowiedzieli nam co i jak. Altankę też bym przeniosła na stronę desek a reszta ładna trawka. Masz super mozliwości, poszperaj po intenecie, na pewno znajdziesz jakieś natchnienie.
- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
A może tę kostkę by się dało wykorzystać do zrobienia podwyższonych rabatek, coś w tym stylu http://st.houzz.com/simgs/50a1f18500e10 ... dscape.jpg, https://urbanpermie.files.wordpress.com ... =462&h=312.
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
- BozenkaA
- 1000p
- Od: 26 cze 2011, o 21:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Można zajrzeć tutaj i obejrzeć jak robiono betonową donicę na kaktusy. Przecież lubisz kombinować.
W ewentualne podwyższone grządki można dodać trochę rozkładającego się drewna. Chłonie wodę jak gąbka a później rośliny mogą z niej korzystać.
W ewentualne podwyższone grządki można dodać trochę rozkładającego się drewna. Chłonie wodę jak gąbka a później rośliny mogą z niej korzystać.
Moim zdaniem powinieneś przerobić ten taras, bo nie pasuje do domu. Masz dużą powierzchnię do dyspozycji i możesz mieć na prawdę duży taras.
- annodomini
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
Fajnie jest doradzić, "zerwij kostkę i daj deski tarasowe". Licząc "na okrągło" akcja będzie kosztowała, przy tej powierzchni, jakieś 10 tys zł. (legary, deski, wkręty, impregnat, listwy wykończeniowe). Koszt oczywiście bez robocizny, wykonanie we własnym zakresie. I trzeba by zrobić odwodnienie terenu pod dechami, bo po polbruku spływa, a przy drewnie, nie. A może inaczej. Zrobić tylko wstawki z desek tarasowych, tam gdzie planujesz stół, jakiś ciąg komunikacyjny do grila. Do tego 3-4 stelaże do drewnianych donic na kwiaty i zioła. Na kawałku ściany kratownica i np. winobluszcz japoński - na czerwonej cegle będzie wyglądał super. A może zamiast desek, wstawki w polbruk z takiej właśnie cegły ( dobrze zaimpregnowanej).
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam