Zielono mi w głowie i... na parapetach - cz.VI
- iwek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono mi w głowie i... na parapetach - cz.VI
O rany nowy wątek a ja śpię melduję się Justynko wow jakie będzie pole liliowcowe jakie wymiary będzie miała ta rabata?A jakie cudowne prymulki i miodunka ma cudowne kwiatuszki i irys variegata
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Tuż przed spacerem dla miłych Gości zostawiam...pachnące skrętniki:
Po lewej DS-Beloved; po prawej - DS-Mistycyzm (nieco nieprawdziwe kolory):
Oraz kruche i słodkie kwiatuszki miniaturowych fiołków... Optimara Little Moonstone:
I... Ramblin's Amethyst:
W całości Ramblin's Amethyst ( plus dwa inne mini - tak w tym roku powsadzałam po kilka odmian miniatur do jednej doniczki, nieźle sobie radzą; powiedziałabym nawet, że lepiej niż, jak były w małych pojedynczo posadzone - chyba dlatego, że ziemia wolniej wysycha)...bardzo ładnie kolorowe liście na tle zielonych liści innych odmian się prezentują:
Po lewej DS-Beloved; po prawej - DS-Mistycyzm (nieco nieprawdziwe kolory):
Oraz kruche i słodkie kwiatuszki miniaturowych fiołków... Optimara Little Moonstone:
I... Ramblin's Amethyst:
W całości Ramblin's Amethyst ( plus dwa inne mini - tak w tym roku powsadzałam po kilka odmian miniatur do jednej doniczki, nieźle sobie radzą; powiedziałabym nawet, że lepiej niż, jak były w małych pojedynczo posadzone - chyba dlatego, że ziemia wolniej wysycha)...bardzo ładnie kolorowe liście na tle zielonych liści innych odmian się prezentują:
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Jestem i ja Justynko
Fiołeczki mini - ach wiesz że je kocham
Fiołeczki mini - ach wiesz że je kocham
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
-
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
Jak zawsze piękne rozpoczęcie wątku
Fiołeczki pieknie u Ciebie sie prezentuja.I chyba będę je tylko ogladać u innych.Bo jakoś mi z nimi nie wychodzi Nie lubia mnie.
Fiołeczki pieknie u Ciebie sie prezentuja.I chyba będę je tylko ogladać u innych.Bo jakoś mi z nimi nie wychodzi Nie lubia mnie.
Justynko jak zwykle cudownie :
Miniaturki w tej misie jak zakwitną będzie widok zapierający dech a listeczki pięknie są wybarwione
Piękny łan kwiatów się szykuje z 240 liliowców
Miniaturki w tej misie jak zakwitną będzie widok zapierający dech a listeczki pięknie są wybarwione
Piękny łan kwiatów się szykuje z 240 liliowców
Optimara Skętniki .,A tak patrząc na Rambling Amethyst podejrzewam swoje maluchy, ze chyba to ta odmiana, bardzo bym się cieszyła :)
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko witam Ciebie i Twoje piękności w nowym wątku.
Prześliczny kolor ma Twoje niebo i niebieskości miodunkowe, ale bardzo podoba mi sie też i kolor i kształt prymulki omszonej.
Trzymam kciuki za Twoje liliowce i inne sieweczki no i w ogóle za wszystkie roslinki.
Cudnego, owocnego sezonu
Prześliczny kolor ma Twoje niebo i niebieskości miodunkowe, ale bardzo podoba mi sie też i kolor i kształt prymulki omszonej.
Trzymam kciuki za Twoje liliowce i inne sieweczki no i w ogóle za wszystkie roslinki.
Cudnego, owocnego sezonu
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Justynko 240 liliowców to mało?????
Ja naliczyłam u siebie 40 odmian i to już uważam że bardzo dużo i trzeba przystopować bo niektóre odmiany dosyć mocno się rozrastają.
Zaczęłaś swój wątek miodunkami a jakoś nie pałam miłością do tych roślinek i trochę się z tego cieszę bo przecież nie wszystko można mieć.
Ja naliczyłam u siebie 40 odmian i to już uważam że bardzo dużo i trzeba przystopować bo niektóre odmiany dosyć mocno się rozrastają.
Zaczęłaś swój wątek miodunkami a jakoś nie pałam miłością do tych roślinek i trochę się z tego cieszę bo przecież nie wszystko można mieć.
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzień dobry Justynko. Zaciekawił mnie pachnący skrętnik. Nie wiedziałam, że te rośliny pachną. Nie dość, że piękne, to jeszcze pachną.
- georginja
- 500p
- Od: 4 paź 2012, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ramblin przepiękny, a Optimare koniecznie pokaż w pełni kwitnienia( moja niestety jeszcze nie kwitła, chyba muszę przestawić ją na bardzie słoneczne miejsce).
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
I ja się melduję o ja cię, niezłe poletko się zapowiada
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia