Ogród "po 30-tce" - II część
- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród "po 30-tce" - II część
witch - to jaką masz magnolię? - japońską?,bo ona potrafi i po 15 latach, jak z siewki .
ewa321 - cieszę się, że tak dobrze przeżyły żurawki. U mnie kilka padło, ale je posadzonkowałam i na jesieni powinnam mieć je znowu jak nowe . W te miejsca posadziłam 'zapasowe' .
Nie 'czepiaj' się mojego WF-u, bo inaczej to bym nie zrobiła w ogrodzie nawet części. Za 'karę' pokaże Ci swoje czeskie zakupy:
tectorum
taaaaaka duża
caput-medusae - z 2 pąkami; może szybciej zobaczę kwiat
paucifolia
takasobie - pierwiosnek to chyba bulleyana
Magnolię mogłabyś sobie kupić - teraz są wielkości dużej dalii
a takiego widoku nic nie zastąpi .
Mój biały 'cudak' wcale nie jest biały:
cukiereczek, szkoda, że tylko jeden
Tulipanka wykop, jak uschną liście i mocno podkarm na jesieni, powinno się udać.
krasna101 - witaj w moim ogródku. Dopiero teraz zaczęło być kolorowo, co bardzo poprawiło mi humor .
wanda7 - co do kuklika, to drugą część nazwy mam na tzw. "końcu języka" - tylko, że on nie współpracuje z mózgiem .
Ja nie przejmowałam się nigdy brunerami, ale też nie musiałam ich dzielić. Są różne szkoły - taka po kwitnieniu również .
Dla Ciebie - tulipany .
chinanit - Marysiu, też o tym pomyślałam, ale tej chociaż trochę się nie podobał jednolity kolor
Henry's Eye
Spring Yellow - teraz jest śliczna, ale za miesiąc będzie prawie zielona
ewa321 - cieszę się, że tak dobrze przeżyły żurawki. U mnie kilka padło, ale je posadzonkowałam i na jesieni powinnam mieć je znowu jak nowe . W te miejsca posadziłam 'zapasowe' .
Nie 'czepiaj' się mojego WF-u, bo inaczej to bym nie zrobiła w ogrodzie nawet części. Za 'karę' pokaże Ci swoje czeskie zakupy:
tectorum
taaaaaka duża
caput-medusae - z 2 pąkami; może szybciej zobaczę kwiat
paucifolia
takasobie - pierwiosnek to chyba bulleyana
Magnolię mogłabyś sobie kupić - teraz są wielkości dużej dalii
a takiego widoku nic nie zastąpi .
Mój biały 'cudak' wcale nie jest biały:
cukiereczek, szkoda, że tylko jeden
Tulipanka wykop, jak uschną liście i mocno podkarm na jesieni, powinno się udać.
krasna101 - witaj w moim ogródku. Dopiero teraz zaczęło być kolorowo, co bardzo poprawiło mi humor .
wanda7 - co do kuklika, to drugą część nazwy mam na tzw. "końcu języka" - tylko, że on nie współpracuje z mózgiem .
Ja nie przejmowałam się nigdy brunerami, ale też nie musiałam ich dzielić. Są różne szkoły - taka po kwitnieniu również .
Dla Ciebie - tulipany .
chinanit - Marysiu, też o tym pomyślałam, ale tej chociaż trochę się nie podobał jednolity kolor
Henry's Eye
Spring Yellow - teraz jest śliczna, ale za miesiąc będzie prawie zielona
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, a nie brakuje Ci czasem samuraja?
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
O matko święta !!
To mnie naprawdę srodze ukarałaś
Piękne są
O T. caput-medusae to nie wspomnę, że kwiat, a raczej póki co --> pęd kwiatowy cudny !!
Może się szybciutko rozwinie do ... jesieni
Ja Ci też wymierzę karę, ale to dopiero po wystawie ogrodniczej w Krakowie,
na której ma być mega-wystawa storczykowa, i tym samym chyba tillandsiowa
Tulipany śliczne
To mnie naprawdę srodze ukarałaś
Piękne są
O T. caput-medusae to nie wspomnę, że kwiat, a raczej póki co --> pęd kwiatowy cudny !!
Może się szybciutko rozwinie do ... jesieni
Ja Ci też wymierzę karę, ale to dopiero po wystawie ogrodniczej w Krakowie,
na której ma być mega-wystawa storczykowa, i tym samym chyba tillandsiowa
Tulipany śliczne
Pozdrawiam i zapraszam
Ania
Co to się dzieje
P-i-ę-k-n-i-e!
Co to się dzieje
P-i-ę-k-n-i-e!
- Pulpa222
Pozdrawiam Ania
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ładnie u Ciebie Aniu tylko dlaczegoś taka oszczędna i tak mało pokazujesz zdjęć Miłego dnia!
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jaki piękny zakątek
- Pulpa222
Co jest?. A ja myślałam, że reszta śpi, a tu goście .
marpa - Maryniu, jakoś nie mogę złapać tempa i stąd moje ociąganie. Mam nadzieję, że to minie i wrócę do 'formy' .
U nas wczoraj dość dobrze popadało, chociaż ja wcześniej 2 godziny podlewałam, bo nie zanosiło się na deszcz, a rośliny zaczęły więdnąć. Może teraz reszta roślin się pokaże .
witch - dzięki za wizytę .
marpa - Maryniu, jakoś nie mogę złapać tempa i stąd moje ociąganie. Mam nadzieję, że to minie i wrócę do 'formy' .
U nas wczoraj dość dobrze popadało, chociaż ja wcześniej 2 godziny podlewałam, bo nie zanosiło się na deszcz, a rośliny zaczęły więdnąć. Może teraz reszta roślin się pokaże .
witch - dzięki za wizytę .
Pozdrawiam Ania
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
No , już lepiej tak może być! Wilczomlecza purpurowego mi "wcięło" przez zimę /przesadzałam /Twój piękny!
Dzisiaj bezzsenna noc była ,okazuje się nie tylko u mnie!
Miłego dnia!
Dzisiaj bezzsenna noc była ,okazuje się nie tylko u mnie!
Miłego dnia!
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej Aniu, łażę po Twoim ogrodzie od rana i pewnie Cię obudziłam
To dlatego nie śpisz...
To dlatego nie śpisz...
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Co ja czytam, padało u Ciebie. U mnie tylko pokropiło. Wszystkie ciemne chmury poszły na Wawer.
Magnolia
Magnolia
- Pulpa222
nena08 - chyba tak, bo ja za Wawrem mieszkam 'w linii prostej'. Nie sądziłam, że to tylko chmurka, bo ciemno było wokoło. Ja w każdym razie zmokłam dokładnie, bo chciałam wypuścić psy z kojca i zaciął się tam zamek .
Pozdrawiam Ania
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Aniu - i Ty mało bywasz na forum ? a pędzisz jak szalona , nie nadążam za Tobą a tu takie cuuuuda , a jakie kolory
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo