Mój piękny ogród!! ale od czegoś najpierw trzeba zacząć :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój piękny ogród!! ale od czegoś najpierw trzeba zacząć :)

Post »

Moniko ja też na parapecie w wodzie i dość długo już są tam.Zaczynają dopiero im się pokazywać białe zalążki korzeni,ale nie na wszystkich niestety.Też mam tam średnio widno i pewnie jeszcze trochę sobie poczekam,ale mogę czekać byle by coś z tego wyszło.No i u mnie w tym pomieszczeniu nie jest jeszcze za ciepło ,dlatego to tak powoli wszystko wychodzi :(
Sancia
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 28 paź 2014, o 21:37

Post »

Witaj ;:196
Pięknie pracujecie ;:63
Zazdroszczę domku, może kiedyś też będę miała.
Małymi krokami brnę do celu ;:65
Obecnie zagospodarowuję nabyty ogród działkowy i bardzo mnie on cieszy ;:oj

Tylko zwierzątek brak. Każda żabka i ptaszek skupia moją uwagę.

Powodzenia i wiele zadowolenia
No i wrzucaj fotki bo ja tu będę zaglądać z ciekawością :wit
Pozdrawiam ogrodowo - Danka
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A moje patyczki hortensjowe stoją już dłuuugo na okiennym parapecie i coraz więcej z nich odpada... ;:145
Korzonków nie widać, więdną, chyba pozostałe włożę do ziemi tak jak są, bo do reszty wszystkie zmarnieją.
I niech się dzieje wola nieba... ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

oj szkoda.... ale może w ziemi bardziej im spasuje... :roll:
Ja niestety nie mam ręki do ukorzeniania, więc rzadko się za to biorę. O braku miejsca nie wspominając :wink:
Awatar użytkownika
Migla88
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 gru 2014, o 16:22

Post »

Sancia no my mamy ten komfort że dom już jest, ale masę pracy i wysiłku już za nami i końca nie widać :D nie przejmuj się, nie zdążysz się obejrzeć a zwierzaki same pojawią się na Twojej działce i zadomowią, tak jak u mnie, nawet nie wiem kiedy nabyłam taką gromadę gadów :D
sweetdaisy z przykrością stwierdzam że u mnie też licho z hortensjami... jedynie jeden patyczek wypuścił malutki korzonek ale z reszty już raczej nic nie będzie... oby z różami poszło lepiej... ;:223
Szamanka no właśnie u mnie z miejscem też jest problem, a w "ogródku" zimowym też jest dość chłodno nocami :(
U mnie przez ten cały czas prace podwórkowe szły pełną parą, okiem obserwatora nie będzie to diametralna zmiana, ale dla nas to mnóstwo czasu roboty i poświęcenia... grunt że niechciane drzewa "znikają" z trawnika z każdym tygodniem ;:33 ;:33 z tym że jeszcze dużo ich zostało... i w tym roku sami możemy sobie z tym nie poradzić ze względu na brak czasu :( ale małymi kroczkami do przodu, ale spokojnie jesteśmy młodzi, piękni mamy czas ;:306 plan zagospodarowania placu jest, są i materiały do zrobienia pięknej altany , ogniskowego siedziska, niema tylko jednego!! czasu! a na wykonanie tych pięknych rzeczy potrzeba silnej męskiej ręki :D ale moja silna męska ręka pracuje całymi dniami i projekty pewnie będą oddalone na przyszły rok.... :( już niebawem zamawiamy koparkę która zrówna ten stary brzydki plac z "ziemią" ;:oj nie mogę się doczekać efektów końcowych ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, moje patyczki trafiły do ziemi. Od tego czasu wypadł na razie jeden. Reszta wygląda ok, zobaczymy co z tego będzie.
Z prac koparkowych koniecznie porób foto i powrzucaj. Ciekawa jestem efektów ;:65
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
Migla88
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

nie mam za wiele czasu na posty ale chciałam się pochwalić pięknym prezentem od mojego mężczyzny ;:167
Obrazek Obrazek
mam trzy sztuki tych piękności, zakochałam się w nich tylko szkoda że tak krótko kwitną... :roll:
roboty kupę więc lecę i dam znać o najnowszych poczynaniach jak tylko znajde chwilę czasu :wit
Szamanka
1000p
1000p

Post »

bardzo mi się podobają migdałki, aczkolwiek nie mam u siebie :wink:
Awatar użytkownika
Migla88
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

sweetdaisy ja miałam już zakończyć przygodę z hortensjami bo nic ciekawego się z nimi nie działo poza tym zmieniła mi się koncepcja ogrodnicza dlatego też niekoniecznie by pasowały do nowego projektu, ale zobaczyłam fajną inspiracje hortenskową i postanowiłam jeszcze powalczyć zwłaszcza że zauważyłam że jeden zaczyna kwitnąć!
Obrazek
na sobotę umówiliśmy gościa na równanie placu, także kupę roboty będziemy mieli zwłaszcza że wymarzyła nam się murawa... ;:223
Szamanka migdałowce są przepiękne tylko dlaczego tak krótko kwitną? ;:98
zaczęliśmy odnawiać także ziemiankę , będzie piękna ;:167
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Moniczka gratuluję sukcesów hortensjowych,mi w tamtym roku wszystkie patyczki padły :( Uwielbiam migdałki ,w ogóle podoba mi się wiele roślin ,które krótko kwitną ,ale nie narzekam tylko cieszę się ich ulotnym pięknem :D
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie z kilku patyczków z trzech rodzai hortensji, jeden rodzaj wypadł całkiem, z drugiego został jeden patyczek, a z trzeciego na razie cztery patyczki, ale chyba jeden już marnieje.
Pozdrawiam, Zuza
Szamanka
1000p
1000p

Post »

Ja nie umiem ukorzeniać niczego... :roll: aaa...sorry, ukradzione od Teściowej listki fiołka wsadzone w doniczkę i trochę zapomniane - żyją i puszczają następne :lol:

Migdałki są piękne, szkoda, że tak krótko można nimi cieszyć oczy. Tak samo zachwycają mnie magnolie, ale z tego, co widzę po okolicy - już coraz mniej kwiatów na nich, a zaczynają przeważać liście.

no, ale nadchodzą kolejne roślinki, więc będzie się czym pozachwycać ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Pięknie puściły Ci te patyczki Hortensjowe . :lol:
Awatar użytkownika
Migla88
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

opuściłam się w postach bo mamy ogrom pracy na podwórku i w domu, jeszcze w trakcie wyniknęły "gówniane" problemy a dokładniej problemy kanalizacyjne które przesunęły prace na placu.
Teraz zgłaszam się z wielkim zapytaniem do was i prosiłabym o sprawdzone opinie bo jednak trawnik zakładam na lata więc chce żeby wyglądał pięknie. Wiem że wiele mieszanek a zwłaszcza uniwersalnych ma w składzie dużo chwastów i nasion 2 letnich co mnie nie urządza , chciałabym mieć ładną cienką trawkę na lata. O trawie sportowej jak i gazonowej słyszałam dobre rzeczy i złe. Mieszanki są niby najlepsze ale też ryzykowne. zaznaczam że mam wariackie psiaki które będą bardzo dużo użytkowały nowy trawnik wiec musi też być w miare wytrzymały. Plac jest duży więc trawa z najwyższej pułki też nie wchodzi w grę bo zbankrutuje. Wiem że oczekuje wiele ale może ktoś z was jakims cudem potrafi doradzić mi jaką trawę kupić najlepiej???? :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”