Ogród szczęściem pachnący
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród szczęściem pachnący
U mnie podobnie, większość w pączkach. 

- anezob69
- 200p
- Od: 8 maja 2014, o 12:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeszcze Was zanudzę kolejnymi dzisiejszymi fotkami, bo następne nie wiem czy uda się szybko zrobić.
Niestety robione tylko z jednej części ogrodu ... tej bardziej schowanej. Reszta widoczna dla sąsiadów a Ci coś ostatnio na mnie patrzą jak na wariatkę. Może w tygodniu gdy nie będą tak spacerować to coś pstryknę ...

Niestety robione tylko z jednej części ogrodu ... tej bardziej schowanej. Reszta widoczna dla sąsiadów a Ci coś ostatnio na mnie patrzą jak na wariatkę. Może w tygodniu gdy nie będą tak spacerować to coś pstryknę ...

- wisia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Bożenko , prześlicznie, kolorowo, nawet rybki dopasowały się kolorystycznie
.

- Koleszko
- 500p
- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Na mnie wszyscy też patrzą jak na wariata jak sobie zdj. cykam .
Nie zważaj na to i rób swoje .
Twoje tulipany powalają mnie na kolana . 

Ja to praktycznie jakbym był chory umysłowo jestem traktowany
Kolorowo, rybki fajnutkie, trawka zielona i wszystko gra

Kolorowo, rybki fajnutkie, trawka zielona i wszystko gra

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko nie zważaj na to.Ja już się nie cykam i robię swoje.Nawet wtedy,kiedy na mnie patrzą i komentują.
Masz cudne kwitnienia.Szkoda by było ,aby aparat nie uchwycił ich kwitnienia i piękna.
Masz cudne kwitnienia.Szkoda by było ,aby aparat nie uchwycił ich kwitnienia i piękna.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Imponujące są Twoje tulipany, moje nawet w połowie się nie rozwinęły
Rybki cudne, pewnie dużo pracy trzeba włożyć w takie oczko by żyły i były zdrowe.

Rybki cudne, pewnie dużo pracy trzeba włożyć w takie oczko by żyły i były zdrowe.
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Ja na szczęście mam daleko sąsiadów ale nawet jakby byli blisko to nie interesowało by mnie to co sobie myślą o moim zachowaniu na mojej posesji 

- anezob69
- 200p
Witam Was Kochani
... bardzo mi miło, że zaglądacie do mnie.
Przyszłam do domu wyrąbana po 12 godzinach ale musiałam iść cyknąć parę fotek. Tak szybko rozwijają się kolejne tulipanki, ale równie szybko zaczynają przekwitać, że muszę na bieżąco się nimi cieszyć. Zrobiło się nagle bardzo gorąco i kwiaty wariują.
SALMON VAN EIJK........................................................................AMERICAN DREAM
CLAUDIA.......................................................................................miało być Rococo a jest prawdopodobnie COULEUR CARDINAL
FLAMING FLAG
PRINCES IRENE
PINOCCHIO

DOUBLE BEAUTY OF APELDOORN............................................... i takie tam ....

Przyszłam do domu wyrąbana po 12 godzinach ale musiałam iść cyknąć parę fotek. Tak szybko rozwijają się kolejne tulipanki, ale równie szybko zaczynają przekwitać, że muszę na bieżąco się nimi cieszyć. Zrobiło się nagle bardzo gorąco i kwiaty wariują.
SALMON VAN EIJK........................................................................AMERICAN DREAM

CLAUDIA.......................................................................................miało być Rococo a jest prawdopodobnie COULEUR CARDINAL

FLAMING FLAG

PRINCES IRENE

PINOCCHIO

DOUBLE BEAUTY OF APELDOORN............................................... i takie tam ....

- wisia7
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Bożenko,przepiękne tulipany , masz rację, że wszystko rozkwita naraz , szkoda, że nie da się tego rozciągnąć w czasie , żeby dłużej nacieszyć oczy.
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Witaj Bożenko
Przywędrowałam do Ciebie z wątku tulipanowego śladem ciekawych odmian
Piękne masz tulipany i bardzo udanie skomponowane
Zawsze mam problem z nasadzeniami bo nie mam pewności czy zakwitną w tym samym czasie... Tobie się to świetnie udało 

Mistyczne kolory 

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Bożenko piękne widoki.Cudne masz tulipany ,hiacynty a korony cesarskie śliczne.Ja chyba muszę pomyśleć nad nimi na przyszły rok.Dosadzasz co rok tulipany i hiacynty czy same ci się tak już mnożą ?Piękne masz to oczko wodne z tymi rybkami.Też bym takie chciała,ale póki co podziwiam u ciebie bo mój mąż nie daje się na razie namówić,może kiedyś mi się uda go przekonać .Miłego dnia 

- anezob69
- 200p
Witam wszystkich miłych gości
Wisiu ? tak szybko rozkwitły tulipany. Ogladałam dzisiaj zdjęcia sprzed tygodnia i zmiana jest ogromna. Wtedy ledwo się rozwijały a teraz już część przekwita. To samo z hiacyntami. Żal, że tak krótko to wszytko trwa
Elwi ? miło mi, że podobają Ci się moje tulipanki. Nasadzenie nie jest jak myślisz specjalnie skomponowane. Na jesień nakupiłam cebulek bo nie mogłam się oprzeć a później miałam problem z zasadzeniem. Na szybko zrobiłam nową rabatkę i powsadzałam tam cebulki mniej więcej sugerując się kolorem i wysokością . Do teraz nie wiedziałam jaki będzie efekt. Nadal nie wiem co będzie na tej rabacie po przekwitnięciu. Planuję delikatnie wyjąć koszyki z przekwitającymi tulipanami i hiacyntami tak aby nie osypać ziemi i przenieść w inne mniej widoczne miejsce, gdzie spokojnie dojrzeją cebulki przed wykopaniem. Na ich miejsce posadzę jakieś jednoroczne.
Beatko ? część tulipanów miałam już kilka lat i powolutku się namnażają. Na jesień dokupiłam jeszcze tulipanów i hiacyntów oraz 2 pomarańczowe szachownice. Miałam wcześniej żółtą i czerwoną koronę ale niestety przestały kwitnąć. Oczko wodne robiliśmy jakieś 17-19 lat temu, teraz bym go trochę inaczej zrobiła ale przerabiać się już nie chce. Może też niebawem doczekasz się jakiegoś "mokradełka".
.......................................................................................................DOUBLE BEAUTY OF APELDOORN
MATA HARI
SUPER PARROT...........................................................................FLAMING FLAG
FREEMAN
COULEUR CARDINAL
PRINCES IRENE
MICKEY MOUSE
EXOTIC EMPEROR
AMERICAN DREAM
NN
NN

Wisiu ? tak szybko rozkwitły tulipany. Ogladałam dzisiaj zdjęcia sprzed tygodnia i zmiana jest ogromna. Wtedy ledwo się rozwijały a teraz już część przekwita. To samo z hiacyntami. Żal, że tak krótko to wszytko trwa

Elwi ? miło mi, że podobają Ci się moje tulipanki. Nasadzenie nie jest jak myślisz specjalnie skomponowane. Na jesień nakupiłam cebulek bo nie mogłam się oprzeć a później miałam problem z zasadzeniem. Na szybko zrobiłam nową rabatkę i powsadzałam tam cebulki mniej więcej sugerując się kolorem i wysokością . Do teraz nie wiedziałam jaki będzie efekt. Nadal nie wiem co będzie na tej rabacie po przekwitnięciu. Planuję delikatnie wyjąć koszyki z przekwitającymi tulipanami i hiacyntami tak aby nie osypać ziemi i przenieść w inne mniej widoczne miejsce, gdzie spokojnie dojrzeją cebulki przed wykopaniem. Na ich miejsce posadzę jakieś jednoroczne.
Beatko ? część tulipanów miałam już kilka lat i powolutku się namnażają. Na jesień dokupiłam jeszcze tulipanów i hiacyntów oraz 2 pomarańczowe szachownice. Miałam wcześniej żółtą i czerwoną koronę ale niestety przestały kwitnąć. Oczko wodne robiliśmy jakieś 17-19 lat temu, teraz bym go trochę inaczej zrobiła ale przerabiać się już nie chce. Może też niebawem doczekasz się jakiegoś "mokradełka".

.......................................................................................................DOUBLE BEAUTY OF APELDOORN

MATA HARI

SUPER PARROT...........................................................................FLAMING FLAG

FREEMAN

COULEUR CARDINAL

PRINCES IRENE

MICKEY MOUSE

EXOTIC EMPEROR

AMERICAN DREAM

NN

NN

No w tym roku tragedia jest,jeszcze rok temu ponad miesiąc miałem!
A teraz po tygodniu
Czekasz cały rok i lipa
A teraz po tygodniu

Czekasz cały rok i lipa