O takiej godzinie, to i Moderator miewa poczucie humoru

Na taką lekką siatkę można dokupić specjalne słupki ja mam trochę grubszą i jednak słupki muszą być sztywniejsze. Nad farbą się dokładnie nie rozglądałem ale na pewno coś w markecie znajde a pierwsze co przychodzi mi na myśl to zabezpieczenie do podwozi.loeb pisze:Dla mnie brzmi całkiem ok, sama sobie chcę ogrodzić ogródek siatką na ptaki więc czemu nie.. nylonowa jest bardzo trwała. Przy okazji pomysł z malowaniem farbą gumową jest świetny, masz jakąś konkretną upatrzoną? Jeśli tak chętnie dowiem się jaką lub skorzystam z linka..
Jakiej firmy kupiłeś wiertnicę i czy jesteś z niej zadowolony?asprokol pisze:Wymienić musiałem słupki w ogrodzeniu i też miałem ten dylemat - wypożyczenie wiertnicy 120 zł dziennie a kupno 800 zł - wybrałem wariant drugi. Zdecydowanie łatwiej wiertnicą spalinową. Co się dzieje jak się trafi na kamień przestaje się wiercić świder się nie zagłębia. W takiej sytuacji pozostaje łopata i wtedy poznasz różnicę. Najważniejsze w tej bajce zakonserwować słupki aby po 5 latach znów nie trzeba było ich wymieniać. Ja konserwowałem siarczanem miedzi ( roztwór wodny ) a po wyschnięciu lepikiem na bazie smoły - 5 cm co ponad ziemię. Nie wiem jak z ręcznym wiertłem ale pewnie ta sama różnica jak wiercić elektryczną wiertarką lub wiercić ręczną. Sadownicy mają świdry mocowane do ciągnika może masz takiego w pobliżu.