Ogród "po 30-tce" - II część
- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród "po 30-tce" - II część
Aniu - a pachnie ona ?
Ale, jak to mówi Marysia - co nie dopachnie, to dowygląda
Fotkuj ją, fotkuj - bo jak kiedyś się ukaże na rynku wydawniczym nasza publikacja na temat tillandsii,
w opracowaniu zbiorowym wszystkich Oplątwiarzy 'wespół w zespół' to te fotki będą bezcenne
Ale, jak to mówi Marysia - co nie dopachnie, to dowygląda
Fotkuj ją, fotkuj - bo jak kiedyś się ukaże na rynku wydawniczym nasza publikacja na temat tillandsii,
w opracowaniu zbiorowym wszystkich Oplątwiarzy 'wespół w zespół' to te fotki będą bezcenne
Pozdrawiam i zapraszam
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pachnie cudnie cytryną . Nawet bym nie zauważyła. Dzięki za przypomnienie, żeby powąchać .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ciekawe te ułudki! Wczoraj takie widziałam u koleżanki. A to z pstrokatymi liśćmi, to też ułudka?
A do Twojej magnolii wzdycham! Taki festiwal kwiatów!!!
A do Twojej magnolii wzdycham! Taki festiwal kwiatów!!!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Toś to jakiś tulipan strzępiasty
A tulipanki masz fluorescencyjne
A tulipanki masz fluorescencyjne
- Pulpa222
Miłka - to miodunka, ale jak się nazywa, to nie wiem .
Jak w lesie: bluszcz, przylaszczka, czosnek niedźwiedzi... .
Tulap - fakt, fluorescencyjne, tylko dlaczego?
A to zdjęcie to : Ona i On
Jak w lesie: bluszcz, przylaszczka, czosnek niedźwiedzi... .
Tulap - fakt, fluorescencyjne, tylko dlaczego?
A to zdjęcie to : Ona i On
Pozdrawiam Ania
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Lubię takie leśne klimaty! U mnie też jest kilka takich zakątków...
Rzeczywiście miodunka! Jakoś nie poznałam przez te ciapki
Rzeczywiście miodunka! Jakoś nie poznałam przez te ciapki
Miłka
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, rabaty stylizowane na leśne uwielbiam. Ale kot, i w dodatku rudzielec skradł mi serducho. Moja Rudzik zawsze miała w miocie 6 takich rudzielców, a do tego pręgowanych. I też pomagałam kotce i dokarmiałam ....wróciły wspomnienia, bo Rudzik już nie ma z nami. Dom bez kota....nie wyobrażam sobie. Sama mam 3, ale wszystkie czarne.
- mmudant
- Od: 19 mar 2011, o 11:15
Aniu, że też dopiero teraz do kompa doszłam, a tu takie cuda masz! xiphioides jest po prostu boska z tym swoim białym falbaniastym kwiatkiem! prześliczna butzii też śliczna Ale masz piękności
I ogród, cudny, jak mi się on podoba.....
I ogród, cudny, jak mi się on podoba.....
- Pulpa222
takasobie - 'postarałam' się i znalazłam nazwę tej miodunki . Ona jest bardziej kompaktowa od tych innych - mówiąc krótko - nie rozkłada się na boki. Nazywa się Pulmonaria 'Samurai' .
Dla Ciebie końcówka kwitnienia magnolii - może się jednak skusisz . Ostatnio widziałam taką 1m, a kwitła 'po całości' .
i mój 'malutki' grujecznik japoński - a taki z 10mb
PEPSI - to mój trzeci rudy kot, ale tego wychowałam, jak widać na zdjęciu, bo matka nie dawała rady wykarmić. Miał pięknego czarnego brata i żałuję, że nie wzięłam, bo później zginął. Ten też kiedyś zniknął na 10 dni. Życia ze mną nie było w tym czasie . Tak to już jest .
takie kolorki są dla mnie niocenione
mmudant - Madziu, już miałam do Ciebie napisać, cobyś tutaj zajrzała.Przecież to od Ciebie się 'zaraziłam' tillandsiami - tak pięknie je pokazujesz i piszesz o nich . Szczerze mówiąc, troszkę się 'opuściłaś' w tych opisach .
Kwiat jeszcze mocniej się rozwinął i dalej pachnie cytrynowo
mój ulubieniec - wg mnie jest czarny (przynajmniej na obrzeżach )
Therese Bugnet
chyba lubisz pelargonie
Dla Ciebie końcówka kwitnienia magnolii - może się jednak skusisz . Ostatnio widziałam taką 1m, a kwitła 'po całości' .
i mój 'malutki' grujecznik japoński - a taki z 10mb
PEPSI - to mój trzeci rudy kot, ale tego wychowałam, jak widać na zdjęciu, bo matka nie dawała rady wykarmić. Miał pięknego czarnego brata i żałuję, że nie wzięłam, bo później zginął. Ten też kiedyś zniknął na 10 dni. Życia ze mną nie było w tym czasie . Tak to już jest .
takie kolorki są dla mnie niocenione
mmudant - Madziu, już miałam do Ciebie napisać, cobyś tutaj zajrzała.Przecież to od Ciebie się 'zaraziłam' tillandsiami - tak pięknie je pokazujesz i piszesz o nich . Szczerze mówiąc, troszkę się 'opuściłaś' w tych opisach .
Kwiat jeszcze mocniej się rozwinął i dalej pachnie cytrynowo
mój ulubieniec - wg mnie jest czarny (przynajmniej na obrzeżach )
Therese Bugnet
chyba lubisz pelargonie
Pozdrawiam Ania
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Jakie piękne i duże drzewa masz ! w głowie mi się kręci... To gdzie ty mieszkasz , przecież magnolia pomiędzy drzewami nue powinna marznąć !
- Pulpa222
Mateusz - magnolia nie marznie, tylko pąki lub kwiaty; drzewo jest jak widzisz dość wysokie, a mieszkam 25 km na wschód od Warszawy .
Pozdrawiam Ania
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
To życie na wsi chyba jest fajne !
- mmudant
- Od: 19 mar 2011, o 11:15
Cytronowo pachnący kwiat jest po prostu cudny niesamowity ma kształt!!i pięknie się rozwinął u Ciebie Teraz niech idą młode coby za rok było ich więcej Cudowna jest ta tillandsia! cudowna...
No a ja faktycznie się opuściłam w zdjęciach i wogle... ale już pomału, pomału wraca do normy wszystko, i mam nadzieję że po niedzieli coś tam wrzucę... ;)
No a ja faktycznie się opuściłam w zdjęciach i wogle... ale już pomału, pomału wraca do normy wszystko, i mam nadzieję że po niedzieli coś tam wrzucę... ;)