Zieloni przyjaciele Kati
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zieloni przyjaciele Kati
Witam Kochani.
Kocham roślinki i mam ich, jak sądzę dosyć duży zbiorek. Jednak jak większość z Was choruję na wieczny ich niedosyt w związku z czym pragnę powiększać swoją kolekcję.
Póki co chcę pokazać Wam to co do tej pory udało mi się wyhodować, zakupić bądź dostać .
Dziś pokażę wam kilku moich podopiecznych ze względu na późną porę.
Obiecuję jednak, że będzie ciąg dalszy.
1.Tillandsia
2.Aloes (nie wiem jaki)
3.Pachypodium lamerei(palma Madagaskaru)
4. Begonia stale kwitnąca
5.Sansewieria Wężownica
6.aloes(?)
7. Filodendron Monstera (Moje brzydkie kaczątko z z odzysku. Przytaszczyłam go do domu w takim opłakanym stanie. Mam nadzieję że przy pomocy Forumowiczów uda mi się zrobić z niego łabędzia
To na razie wszystkie roślinki jakie miałam w aparacie. Jutro postaram się zamieścić kilka innych.
Pozdrawiam Kaśka
Kocham roślinki i mam ich, jak sądzę dosyć duży zbiorek. Jednak jak większość z Was choruję na wieczny ich niedosyt w związku z czym pragnę powiększać swoją kolekcję.
Póki co chcę pokazać Wam to co do tej pory udało mi się wyhodować, zakupić bądź dostać .
Dziś pokażę wam kilku moich podopiecznych ze względu na późną porę.
Obiecuję jednak, że będzie ciąg dalszy.
1.Tillandsia
2.Aloes (nie wiem jaki)
3.Pachypodium lamerei(palma Madagaskaru)
4. Begonia stale kwitnąca
5.Sansewieria Wężownica
6.aloes(?)
7. Filodendron Monstera (Moje brzydkie kaczątko z z odzysku. Przytaszczyłam go do domu w takim opłakanym stanie. Mam nadzieję że przy pomocy Forumowiczów uda mi się zrobić z niego łabędzia
To na razie wszystkie roślinki jakie miałam w aparacie. Jutro postaram się zamieścić kilka innych.
Pozdrawiam Kaśka
- kati-1976
cd mojej rodzinki.
Zacznę od filodendrona biedaczka, bo widzę, że zdjęcie nie weszło.
7.
8.Bromeria
9.Cissus rombolistny
10.Araukaria wyniosła(też roślinka po przejściach, Stała na monitorze u mojej znajomej na skutek czego straciła wiele gałązek dolnych.W chwili obecnej dochodzi do zdrowia)
11.Lucky bamboo
12. Kolejna dracena Sanderiana
Zacznę od filodendrona biedaczka, bo widzę, że zdjęcie nie weszło.
7.
8.Bromeria
9.Cissus rombolistny
10.Araukaria wyniosła(też roślinka po przejściach, Stała na monitorze u mojej znajomej na skutek czego straciła wiele gałązek dolnych.W chwili obecnej dochodzi do zdrowia)
11.Lucky bamboo
12. Kolejna dracena Sanderiana
- miluck
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kati z dużą przyjemnością obejrzałam Twoje rośliny i czekam na dalszy ciąg.
Szczególną uwagę zwróciłam na Palmę Madagaskaru , piękny okaz i jak dużo ma liści
Moja jest o wiele wyższa ,ale ma tylko malutki pióropusz na górze,Twoja super
Oczywiście grzechem by było nie wspomnieć o urodzie Begonii -cudna:D
Pozdrawiam
Szczególną uwagę zwróciłam na Palmę Madagaskaru , piękny okaz i jak dużo ma liści
Moja jest o wiele wyższa ,ale ma tylko malutki pióropusz na górze,Twoja super
Oczywiście grzechem by było nie wspomnieć o urodzie Begonii -cudna:D
Pozdrawiam
- kati-1976
Dziękuję Wam Kochani za odwiedziny. Tyle pozytywów dziś usłyszałam, że chyba obrosnę w piórka . Dzięki Waszym opiniom i wypowiedziom wiem, że wszystkim roślinkom jest u mnie dobrze, a to jest dla mnie największa nagroda.
Bebeszek cieszę się że do mnie zajrzałeś. Wrótce założe swój temat na forum poświęconym kaktusikom, gdyż moja kolekcja od ostatniego czasu powiekszyła sie troszeczkę.
Pozdrawiam cieplutko
Kati
Bebeszek cieszę się że do mnie zajrzałeś. Wrótce założe swój temat na forum poświęconym kaktusikom, gdyż moja kolekcja od ostatniego czasu powiekszyła sie troszeczkę.
Pozdrawiam cieplutko
Kati
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- kati-1976
Oto następne roślinki
13. kolejna dracena tym razem Marginata
14. dracena Compacta
15.i znowi Marginata (tej ucięłam czubek i ukorzeniłam a z pnia zrobiłam szczepki)
15. Szczawiki
13. kolejna dracena tym razem Marginata
14. dracena Compacta
15.i znowi Marginata (tej ucięłam czubek i ukorzeniłam a z pnia zrobiłam szczepki)
15. Szczawiki
Moje doniczkowce i sukulenty