Czym nawozić pomidory-cz.2

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Samsu
500p
500p
Od: 24 lis 2011, o 16:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czym nawozić pomidory-cz.2

Post »

Moim zdaniem to akurat normalne, że pewne osoby chcą wiedzieć co zawiera nawóz, którym nawozimy pomidory.
Myślę, że nie o czepialstwo chodzi, a o troskę o swoje zdrowie. W końcu ten nawóz według producenta ma inne przeznaczenie. Wszelkie wątpliwości zostały juź rozwiane przez firmę florovit. Nie każdy jednak na bierząco czyta forum. Podejrzewam, ze pytania o ten nawóz będą się powtarzały.
Nie ulega wątpliwości, że nawóz jest bardzo dobry i w uprawie pomidorów dobrze się sprawdza. Chociaż mi po tym nawozie brakuje tego smaczku pomidora, który nadaje kurzak czy chociażby gnojówka z pokrzyw. Aczkolwiek to jest już kwestia gustu, tzn. smaku.
I ja sprawdziłam etykiety na florovicie zeszłorocznym i tegorocznym. Wykrzykników i trupich czaszek nie znalazłam :wink: .
Aga
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2013, o 17:44
Kontakt:

Post »

Ja sprawdzać nie sprawdzałem, a skoro inni sprawdzali swoje, to może ten o którym mówi arachne był florovitem do pelargonii pro natura. ;:131
arachne
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 8 sty 2014, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dodam jeszcze, że tymi drobnymi literkami napisali coś w stylu 'mieszanina poreakcyjna 4-cośtam3-cośtam itd.' i był trójkąt z wykrzyknikiem namalowany. Może ktoś będzie miał nową butelkę?
Jak taki nawóz ma iść pod pomidory, to wolę wiedzieć co leję.
Samsu
500p
500p
Od: 24 lis 2011, o 16:11

Post »

Jeszcze jest nawóz w płynie dedykowany do pomidorów firmy target. Wydaje mi się , że NPK ma podobny do florovitu do pelargonii. Chociaż nie dam sobie ręki uciąć.

-- 2 maja 2015, o 21:51 --

Ja mam nową butelkę jak i starą butelkę, ale na etykiecie nic podobnego się nie doszukałam.
Jesteś pewna, że to był nawóz florovit do pelargonii ?. Może to był florovit pro natura do pelargonii?
Aga
chudziak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2010, o 22:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

arachne pisze:Dodam jeszcze, że tymi drobnymi literkami napisali coś w stylu 'mieszanina poreakcyjna 4-cośtam3-cośtam itd.' i był trójkąt z wykrzyknikiem namalowany. Może ktoś będzie miał nową butelkę?
Jak taki nawóz ma iść pod pomidory, to wolę wiedzieć co leję.
To skoro tak to trzeba było zrobić fotkę - ja kupiłam nowe opakowanie florovitu dla pelargonii i tez nie mam żadnych drobnym drukiem zamieszczonych informacji :roll:
arachne
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 8 sty 2014, o 21:22

Post »

Nawóz do pelargonii - ten z tym czerwonym ładnym kwiatkiem. Jak będę następnym razem w Ler..M w sosnowcu to na bank zrobię zdjęcie.
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Ten nawóz do pelargonii w B..ce jest produkowany przez tą samą firmę co Florowit - grupa Inco. Można znaleźć napisane drobnym maczkiem ;:131 . A co do ewentualnych trupich czaszek na jakichkolwiek nawozach - może wzorem zagranicznych firm zaczną je umieszczać jako przestrogę przed ewentualnym spożyciem ;:202 . Tak, tak, nie śmiejcie się, ale w krajach gdzie działają prężnie adwokaci ofiar własnej głupoty, firmy ubezpieczeniowe wymuszają na producentach podawanie takich informacji ;:224 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

arachne pisze:Nawóz do pelargonii - ten z tym czerwonym ładnym kwiatkiem. Jak będę następnym razem w Ler..M w sosnowcu to na bank zrobię zdjęcie.
http://www.leroymerlin.pl/uprawa-i-ochr ... ,l389.html
Awatar użytkownika
Maraga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2011, o 13:05

Post »

forumowicz!

Taki sam kupiłam za 9 zł. w sklepie ogrodniczym,nie w markecie.Z datą ważności do 2019 r.
Czyli warto zaglądać do mniejszych sklepów :)
Pozdrawiam Maria.
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

Tak, rozbieżność cenowa jest ogromna. Świadczy to o tym jaki kokosowy interes robią Ci wszyscy producenci a zwłaszcza pośrednicy, dystrybutorzy, na tych ogrodowych rzeczach. To jest współczesna alchemia. Jak popatrzę na te oborniki granulowane po 15 zł za litr, to mnie pusty śmiech ogarnia. Nawet na gó...nie teraz tłuką kasę. A wszystko takie cacy, takie eko- bio- i w ogóle, Sam miód. Nic mnie tak nie wkurza jak traktowanie 38 milionowego Narodu jak stada idiotów.
Awatar użytkownika
legina
1000p
1000p
Od: 21 maja 2013, o 11:19

Post »

Mieciu!!
Zastanawiam się dlaczego forumowicze nie wierzą w dobre działanie florovitu.Przecież ten nawóz z dobrym skutkiem niektórzy z nas używają do kilku lat.Nasze informacje olewają,czy może nie czytają wszystkiego?Jego pozytywy opisujemy z własnej praktyki,a nie z opisu czy karty charakterystyki? ;:304 ;:304
Awatar użytkownika
jokaer
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 14 lut 2008, o 08:21
Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem

Post »

Panowie, proszę, dosyć już dyskusji na temat florowitu.

Forum nie jest od tak drobiazgowego roztrząsania zalet czy też wad florowitu do pelargonii.

Już wszystko zostało powiedziane, można wręcz magisterki i doktoraty pisać.

Wystarczy, temat zamykam. Kto czyta, będzie wiedział.

Każdy post od teraz na temat florowitu ląduje w kartoniku :!:

Tu :arrow: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=8&t=86428 jest dyskusja na temat nawozu i zawartej w nim substancji

Zdaje się, że wyjaśniła się sprawa magicznego trójkąta ostrzegawczego na nawozie do pelargonii z L-M.

Otóż nawóz ten zawiera prawdopodobnie konserwant stosowany do niektórych kosmetyków

http://vitalia.pl/ch_add,404,0_Metyloch ... linon.html

Sprawa się wyjaśni być może już dziś. Jeżeli tak jest w istocie nawóz ten nie nadaje się do warzyw.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
Awatar użytkownika
sajmon0609
200p
200p
Od: 1 mar 2009, o 15:58

Re: Pomidory w donicach cz.2

Post »

A ten nawóz do fertygacji pomidorów może się nadać zamiast florovitu,jeżeli florovit posiada taką wadę. Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”