Kobea i jej uprawa cz.4
-
- 50p
- Od: 16 kwie 2014, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kobea i jej uprawa cz.4
Moje kobee (ok.30 ) stoi w tunelu. Większość znich już dawno była cięta na nowe sadzonki, dwie sztuki od kilku dni rosną w gruncie i w razie by, będę okrywać ;) Niedługo dodam fotki
- ona1234
- 200p
- Od: 25 mar 2013, o 16:14
- Kontakt:
Wczoraj bylam na targu i zauważyłam kobee i jestem w szoku. Za jedną sadzonkę babuleńka woła 6zł.
Nie kupiłam oczywiście bo mam swoje roślinki. W sumie mam 6 szt. Myślę że 4 wykorzystam a dwie oddam teściowej.
Nie kupiłam oczywiście bo mam swoje roślinki. W sumie mam 6 szt. Myślę że 4 wykorzystam a dwie oddam teściowej.
Zapraszam do mojego wątku ogrodowego
Niby nic a tak to się zaczęło
Niby nic a tak to się zaczęło
-
- 50p
- Od: 16 kwie 2014, o 22:58
Z kilku moich zrobiło się ok.30 po cięciach , teraz tylko ciepła i ruszą pelną parą;)
-
- 50p
- Od: 3 mar 2014, o 14:13
Uszczyknęłam moje dwie kobee i wsadziłam to to do wody. Ale to w ogóle nie puszcza korzonków. Powinnam je wsadzić do ziemi?
Jak długo stoją w wodzie .Zazwyczaj do 2 tygodni wypuszczają korzonki .
U mnie tylko raz zdarzyło się , że nic nie wypuściła.
W ten sposób rozmnożyłam osiem sztuk .
U mnie tylko raz zdarzyło się , że nic nie wypuściła.
W ten sposób rozmnożyłam osiem sztuk .
-
- 50p
Będzie już ze dwa tygodnie. Mam wrażenie, że one nawet trochę urosły, ale nic co wygląda jak korzonek
Jeżeli żyją i są zieloniutkie to będzie dobrze .Gorzej byłoby, gdyby łodyżka zaczęłaby gnić w wodzie-ale wtedy też w miarę szybko należy ją powyżej przyciąć i można co nieco roślinkę odratować
Pozdrawiam Bożena
Witam wszystkich moje uszczyknięte nigdy nie wypuściły korzonków kilkukrotnie próbowałam niestety nic z tego nie wyszło. W dodatku moja główna kobea chyba nie doczeka się wyprowadzki z parapetu. Dostała brązowych plam, zupełnie nie wiem co z tym zrobić.. Czy ktoś z Was miał może podobny przypadek?
Pozdrawiam Lilka
Dziwne ,a może próbowałaś ukorzenić dużo starszą łodygę(czyli grubszą)? Z wierzchołkami nie było u mnie problemu,zawsze po ok 2 tygodniach wypuszczały korzonki czy to w wodzie czy w ziemi.
Mi to wygląda na poparzenie słoneczne.
Mi to wygląda na poparzenie słoneczne.
Pozdrawiam Bożena
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podobne plamy na liściach miałam, gdy zafundowałam kobełkom wypoczynek w słońcu, może to poparzenia słoneczne ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- 50p
Moje szczepki się ukorzeniły wreszcie.
Ale mam inny problem. Moja kobea zrobiła się czerwona, to normalne? Nie usycha, nie ma plam, tylko wygląda trochę jak drzewo na jesień:)
Ale mam inny problem. Moja kobea zrobiła się czerwona, to normalne? Nie usycha, nie ma plam, tylko wygląda trochę jak drzewo na jesień:)
- julcia03
- 100p
- Od: 17 mar 2014, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje kobee na balkonie w skrzynkach posadzone są od miesiąca,balkon cichy,słoneczny już pięknie się rozrosly.Do gruntu przy altanie posadzilam 1 maja,w razie przymrozkow okrywam folią.W tym roku mam ponad 20 sadzonek będzie busz
Mój ogród,moja duma.
Ogród Julii http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 49&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród Julii http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 49&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Wczoraj już wyniosłam do gruntu w miejsce zacienione - zobaczymy, może sobie poradzi.
Raczej te plamy nie są od słońca, przy tym oknie promienie ok. 2 godzin w porze rannej.
Pierwszy raz posadziłam kobeę, jeżeli zakwitnie chociaż jedna i tak będę bardzo dumna
Raczej te plamy nie są od słońca, przy tym oknie promienie ok. 2 godzin w porze rannej.
Pierwszy raz posadziłam kobeę, jeżeli zakwitnie chociaż jedna i tak będę bardzo dumna
Pozdrawiam Lilka